ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grampet Logistic a semnat două contracte cu Transelectrica pentru modernizarea staţiilor electrice Calafat şi Ostrovu Mare

22 Mai 2025   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă al Grampet Group, cele două proiecte, în valoare totală de peste 142 milioane lei (fără TVA), vizează staţiile Calafat şi Ostrovu Mare, ce vor contribui semnificativ la creşterea calităţii serviciului de transport al energiei electrice şi la creşterea siguranţei în deservirea utilizatorilor reţelei electrice de transport.

 
 
Două contracte, adjudecate în urma unor licitaţii publice, ce vizează modernizarea şi extinderea infrastructurii de transport a energiei electrice din România, au fost semnate de către Grampet Logistics cu CNTEE Transelectrica S.A.

Potrivit unui comunicat de presă al Grampet Group, cele două proiecte, în valoare totală de peste 142 milioane lei (fără TVA), vizează staţiile Calafat şi Ostrovu Mare, ce vor contribui semnificativ la creşterea calităţii serviciului de transport al energiei electrice şi la creşterea siguranţei în deservirea utilizatorilor reţelei electrice de transport.

Primul contract, în cuantum de peste 65 milioane lei (fără TVA), vizează modernizarea staţiei 220/110 kV Calafat.


"Lucrările de modernizare au drept scop aducerea instalaţiilor la un nivel de siguranţă şi fiabilitate corespunzător zonei din punct de vedere energetic prin utilizarea tehnicii actuale existente pe plan mondial. Proiectul implică livrarea de echipamente primare 110 kV şi 220 kV, demontarea, demolarea stâlpilor şi riglelor de beton, realizarea părţii noi de construcţie (suporţi de aparataj) şi instalarea echipamentului nou primar de 110 kV, 220 kV şi secundar SCPPA şi SCADA. Contractul prevede de asemenea, realizarea lucrărilor de proiectare PT/DE/AsBuilt pe faze de execuţie şi integrarea tuturor subsistemelor livrate şi proiectate", se arată în comunicat.

Cel de-al doilea contract, în valoare de peste 76 milioane lei fără TVA, are ca obiectiv principal construcţia staţiei 220 kV Ostrovu Mare, în judeţul Mehedinţi - o altă staţie importantă care se racordează în CHE Porţile de Fier. "Acesta include lucrări specifice de construcţii, arhitectură, instalaţii, montaj echipamente tehnologice, precum şi implementarea unui sistem integrat de comandă-control, protecţie, automatizări şi măsurare. Proiectul presupune livrarea completă a echipamentelor, instruirea personalului şi asistenţă tehnică pentru punerea în funcţiune", notează sursa citată.

Ambele proiecte, derulate pe o perioadă de 24 de luni, fiecare, reflectă un angajament pe termen lung al companiei de a livra soluţii de calitate şi de a sprijini consolidarea securităţii energetice a României.

Grampet Group este prima multinaţională românească şi un pionier în domeniul dezvoltării de soluţii integrate de transport de marfă şi logistică, cu o activitate de peste 25 de ani pe piaţa locală şi europeană, în Bulgaria, Ungaria, Germania, Republica Moldova, Croaţia, Serbia, Grecia, Slovenia şi Macedonia.

Compania, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din Europa Centrală şi de Sud-Est, are în portofoliu 20 de companii şi o echipă de peste 7.500 de oameni. De asemenea, operează 450 de locomotive, 20.000 de vagoane şi transportă anual peste 15 milioane de tone de marfă.

Grampet Logistics este vehiculul de investiţii şi diversificare a portofoliului de business Grampet Group. În noiembrie 2023, compania a achiziţionat 70% din pachetul de acţiuni al societăţii Electromontaj Carpaţi S.A. Sibiu - o tranzacţie, derulată prin BVB, în valoare de 2,8 milioane de euro.

Electromontaj Carpaţi S.A. Sibiu este un jucător important în sectorul energetic românesc, cu o experienţă de peste 75 de ani în domeniul construcţiilor şi reparaţiilor de linii electrice şi staţii de transformare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 425 / 19553
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...