
Mobile Industrial Robotsa înregistrat în 2021, în România, vânzări de patru ori mai mari faţă de 2019
15 Iunie 2022
AgerpresDe asemenea, la nivelul Europei Centrale şi de Est, vânzările au fost cu 52% mai mari comparativ cu 2020.
Mobile Industrial Robots (MiR), unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de roboţi industriali autonomi mobili, a înregistrat anul trecut în România vânzări de patru ori mai mari faţă de 2019, anul intrării pe piaţa locală, conform unui comunicat remis, miercuri, spre difuzare.
De asemenea, la nivelul Europei Centrale şi de Est, vânzările au fost cu 52% mai mari comparativ cu 2020.
Baza instalată de roboţi industriali din România este estimată la 4.400 de unităţi, conform celor mai recente date ale Industrial Federation of Robotics (IFR) , dar această cifră nu include roboţii mobili, un segment în creştere accelerată.
Cererea este generată mai ales de companiile din domeniile auto, FMCG, logistică şi electronică. Printre factorii care motivează investiţiile în robotizare se regăsesc stabilitatea proceselor, creşterea productivităţii, relocarea resurselor umane către activităţi cu o valoare adăugată mai mare, precum şi îmbunatăţirea mediului de lucru.
"Un element specific pentru România este infrastructura IT excelentă care permite implementarea celor mai noi tehnologii din domeniul roboţilor mobili autonomi (AMR) şi a soluţiilor care permit optimizarea performanţei pe baza analizei avansate a datelor obţinute de la senzori. Investiţiile în roboţi industriali sunt influenţate de trei aspecte principale: valoare adăugată în business, lipsa forţei de muncă şi nivelul de digitalizare. Procesele învechite sunt depăşite de complexitatea lanţurilor de distribuţie şi companiile trebuie să mizeze pe cunoştinţe şi tehnologii noi. Din aceste motive, companiile din România vor accelera robotizarea proceselor intralogistice, ceea ce va genera o creştere susţinută a pieţei", a declarat Alberto Botarelli, Area Sales manager pentru zona Europei de Est în cadrul Mobile Industrial Robots.
În 2021, MiR a crescut vânzările globale de roboţi mobili autonomi cu 52%, doar în luna decembrie 2021 reuşind să livreze 300 de roboţi industriali către clienţi. Nivelul atins în decembrie a reprezentat un record pentru întregul an, cu precădere în contextual crizei globale de semiconductori. Creşterea are la bază utilizarea unor modele noi de roboţi dedicaţi transportului de produse în unităţi de producţie, în depozite şi centre de logistică, inclusiv în România.
"Datele financiare pentru 2021 arată că în regiunea Europa Centrală şi de Est vânzările au crescut cu 52%. În ultimii ani, am remarcat un progres major pe această piaţă. Partenerii din aceste ţări au o contribuţie semnificativă la acest succes: sunt foarte bine pregătiţi, au extins portofoliul de clienţi şi reuşesc să livreze proiecte tot mai complexe. În mod evident, cu parteneri ca Alfa Test suntem capabili să oferim clienţilor din cele mai diverse domenii un mod simplu şi eficient de robotizare a proceselor intralogistice", a spus Alberto Botarelli.
MiR dezvoltă şi produce cea mai avansată gamă de roboţi mobili autonomi (AMR), colaborativi şi siguri, care pot gestiona rapid, uşor şi eficient logistica internă, astfel încât angajaţii să poată desfăşura activităţi care creează mai multă valoare. Sute de companii de talie medie, întreprinderi mari multinaţionale, centre logistice şi spitale din lumea întreagă au instalat roboţii inovatori ai MiR. În calitate de lider mondial în domeniu, MiR are o reţea globală de distribuţie cu distribuitori în peste 60 de ţări şi birouri regionale în New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo, Seul şi Shanghai. MiR este o companie care a crescut rapid de când a fost înfiinţată în 2013, iar cifra de afaceri a crescut semnificativ în fiecare an. MiR a fost înfiinţată de specialişti cu experienţă în industria robotică daneză, iar sediul său este în Odense, Danemarca. MiR a fost achiziţionat de Teradyne în 2018.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 9735 / 19550 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...