ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ordonanţa de majorare a salariilor bugetarilor, impact pozitiv asupra bugetului, de aproape 90 de miliarde de lei

29 Noiembrie 2022   |   Agerpres

Pe de altă parte, implementarea măsurii "200 de lei din salariul minim pe economie, sumă netaxabilă" generează un impact negativ asupra veniturilor bugetare în anul 2023 în sumă de 1,042 miliarde de lei (impozit pe venit şi contribuţii sociale).

 
 
Ordonanţa de majorare a salariilor bugetarilor are un impact pozitiv asupra a bugetului general consolidat de 89,793 de miliarde de lei, scăzând veniturile cu 1,042 de miliarde de lei, dar şi cheltuielile bugetare cu 90,835 de miliarde de lei, potrivit notei de fundamentare a acesteia.

Astfel, în document se menţionează că menţinerea în anul 2023 a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, determină o reducere a necesarului de finanţare de circa 6,715 miliarde de lei.

Menţinerea în anul 2023 a cuantumului indemnizaţiei de hrană la nivelul din anul 2022, determină o reducere a necesarului de finanţare de circa 978,4 milioane lei, iar neacordarea de premii şi compensarea exclusiv cu timp liber corespunzător a orelor efectuate peste programul normal de lucru determină o reducere a necesarului de finanţare de circa 5,683 miliarde de lei.


Menţinerea anumitor categorii de indemnizaţii şi rente viagere determină o reducere a necesarului de finanţare de circa 1,960 miliarde de lei.

De asemenea, menţinerea anumitor categorii de drepturi de care beneficiază personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi neacordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă/pensionare determină o reducere a necesarului de finanţare de circa 2,465 miliarde de lei, în timp ce neacordarea cupoanelor sociale şi prorogarea unor prevederi din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, determină o reducere a necesarului de finanţare de circa 72,267 miliarde de lei.

Pe de altă parte, implementarea măsurii "200 de lei din salariul minim pe economie, sumă netaxabilă" generează un impact negativ asupra veniturilor bugetare în anul 2023 în sumă de 1,042 miliarde de lei (impozit pe venit şi contribuţii sociale).

MF menţionează că influenţele asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetului general consolidat vor fi avute în vedere la construcţia bugetară pe anul 2023.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 751 / 22099
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își mărește echipa din București prin cooptarea a trei avocați. Horea Popescu, Managing Partner: Echipa CMS din București a avut o activitate intensă în 2022, iar anul 2023 se anunță a fi la fel de puternic
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Firma maghiară BLS-CEE își marchează prezența în România prin cooptarea unei echipe de avocați din București. Iulia Berea, noul partener local: ”Am construit în timp o expertiză comună, care să ne permită asistarea transnațională a clienților. Ne dorim ca, alături de colegii de la BLS, să avem o creștere organică a portofoliului comun de clienți în următorii ani”
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
BRD a acordat o finanţare de 24,32 mil. € pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi. Wolf Theiss și Kinstellar, în proiect
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Junior Lawyers (Consultancy and Litigation)
Mușat & Asociații va găzdui în data de 17 februarie 2023 evenimentul Asociației Internaționale a Barourilor – „Workshop on the IBA Arb40 Toolkit for Arbitral Award Writing”
Stratulat Albulescu continuă consolidarea practicii de Litigii și, în special, a ariei de Litigii fiscale. Luiza Ionescu-Donoiu se alătură echipei în rolul de Counsel
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...