ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Regulile UE de disciplină bugetară vor rămâne suspendate şi în 2022

02 Iunie 2021   |   Agerpres

În paralel, la începutul lunii mai, Comisia Europeană şi-a îmbunătăţit previziunile de creştere pentru acest an şi cel viitor, graţie punerii în aplicare a planului de relansare şi progreselor înregistrate de campaniile de vaccinare în Europa. Pentru zona euro, Bruxelles-ul mizează pe o creştere economică de 4,3% în 2021 şi un avans de 4,4% în 2022.

 
 
Regulile de disciplină bugetară impuse statelor membre UE, care nu se mai aplică din luna martie 2020, vor rămâne suspendate şi în 2022, pentru a permite depăşirea crizei economice provocată de coronavirus, a anunţat miercuri Comisia Europeană, transmite AFP.
Executivul comunitar se aşteaptă ca toate cele 27 de state membre să revină, până la finele lui 2022, la nivelul la care erau înaintea crizei. În această situaţie, "clauza derogatorie", care permite depăşirea temporară a limitelor privind datoria şi deficitul prevăzute în Pactul de stabilitate, va înceta la finele lui 2023, a explicat miercuri Comisia Europeană.
 
"Vom utiliza toate instrumentele pentru a ne pune economiile pe roate. Vom prelungi clauza de salvgardare în 2022, urmând a o dezactiva în 2023", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. "Anul acesta şi anul viitor, încurajăm statele membre să menţină politici bugetare favorabile creşterii, să păstreze investiţiile publice şi să profite de finanţările din planul european de relansare", a adăugat Dombrovskis.
 
În luna iunie a acestui an, UE va demara un proces istoric de emitere de datorii comune, pentru a finanţa subvenţiile şi împrumuturile în valoare de 672 miliarde de euro, care vor fi puse la dispoziţia statelor membre pentru a le ajuta să îşi finanţeze tranziţia verde şi digitală, în cadrul unui plan global de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro.
 
În paralel, la începutul lunii mai, Comisia Europeană şi-a îmbunătăţit previziunile de creştere pentru acest an şi cel viitor, graţie punerii în aplicare a planului de relansare şi progreselor înregistrate de campaniile de vaccinare în Europa. Pentru zona euro, Bruxelles-ul mizează pe o creştere economică de 4,3% în 2021 şi un avans de 4,4% în 2022.
 
Cu toate acestea, criza economică provocată de pandemie a obligat guvernele să majoreze semnificativ cheltuielile publice pentru a susţine companiile şi locurile de muncă. O consecinţă a acestor politici bugetare stimulative este creşterea raportului datorie publică-PIB peste pragul de 100% în cazul zonei euro. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12100 / 17583
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...