ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ROTSA lansează Romania Startup Awards, competiţia anuală dedicată celor mai inovatoare startup-uri de tehnologie

01 Octombrie 2024   |   Agerpres

Gala de premiere va avea loc pe 26 noiembrie, în Bucureşti. Startup-urile se pot înscrie pentru nominalizări până pe 10 noiembrie pe site-ul ROTSA.

 
 
Organizaţia ROTSA (Romanian Tech Startups Association) lansează Romania Startup Awards, competiţia anuală dedicată recunoaşterii celor mai inovatoare şi cu impact startup-uri la nivel naţional, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Gala de premiere va avea loc pe 26 noiembrie, în Bucureşti. Startup-urile se pot înscrie pentru nominalizări până pe 10 noiembrie pe site-ul ROTSA.

"România avea nevoie de o competiţie naţională prin care să evidenţieze startup-urile româneşti de tehnologie şi performanţa lor. Acesta este scopul lansării Romania Startup Awards şi este o premieră pentru România. Da, startup-urile care se vor înscrie în competiţie vor avea acces la investitori, la oportunităţi de parteneriate şi la o creştere a notorietăţii. Dar principalul avantaj în a fi nominalizat şi a câştiga aceste premii este recunoaşterea în industrie, dar şi de către publicul larg. Avem nevoie ca poveştile antreprenorilor şi contribuţia acestora din punct de vedere economic, tehnologic şi al inovaţiei să treacă dincolo de ecosistem şi să ajungă la cât mai mulţi oameni, să devină modele de succes şi să fie cunoscute chiar şi dincolo de graniţele ţării", a declarat Cristina Ţoncu, director regional al Romanian Tech Startups Association (ROTSA).


Printre avantajele startup-urilor care se înscriu se numără accesul la investitori şi oportunităţi de parteneriate, recunoaştere, credibilitate şi promovare în media, arată sursa citată.

Pot aplica startup-urile early stage (pre-seed, seed) care au un MVP testat deja şi pot dovedi tracţiune prin venituri, parteneriate, interesul clienţilor sau care au ridicat investiţii.

De asemenea, organizatorii vizează businessuri inovatoare care se concentrează pe impact la nivel regional şi internaţional, din domenii competitive precum Inteligenţă Artificială, data automation, enterprise software, servicii financiare, eHealth, proptech, cleantech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport şi mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, gaming, data & analytics şi agtech.

Vor fi analizate viziunea echipei, capacitatea de scalare internaţională, cea de execuţie a strategiei go-to-market şi atragerea de investiţii următoare.

Selecţia premianţilor va fi realizată de reprezentanţi ai celor mai active organizaţii la nivel naţional: investitori de capital de risc, business angels, mentori, acceleratoare, organizaţii de facilitare, incubatoare, agenţii de dezvoltare regională.

Categoriile în care se pot înscrie startup-urile sunt: Agritech & Foodtech Innovator, AI Excellence Award, Cleantech Pioneer, eHealth Innovator, Female-Led Startup of the Year, FinTech Innovator, Most Scalable Startup, Retail & E-Commerce Disruptor, Sustainability Champion, EdTech Leader, Rising Star Award, Young Entrepreneur of the Year, Dual-use Award, R&D Award, Best Startup in Moldova, Best Startup in Romania.

"Ca preşedinte al TechAngels, am spus adesea că îmi doresc să văd mai mulţi oameni care au curaj să devină antreprenori şi mai multe startup-uri româneşti care reuşesc să crească la nivel global. Şi, ştim cu toţii că, pentru a reuşi, oamenii au nevoie de încredere - încredere în ei, dar şi încrederea oferită de cei din jur. Am văzut acest lucru atât din interiorul UiPath, singurul unicorn tech fondat în România, dar şi ca investitor în peste 20 de startup-uri. Astfel, Romanian Startup Awards cred că va aduce o infuzie de curaj şi încredere atât celor care deja s-au aventurat în a crea un business, dar şi celor care se gândesc la a porni pe acest drum", a afirmat Marius Istrate, preşedintele TechAngels, cea mai mare reţea de business angels din România.

De asemenea, Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink, a apreciat că ecosistemul nostru de startup-uri este în plină expansiune, iar Romania Startup Awards vine să valideze şi să celebreze acest progres.

"Avem nevoie de eroi locali pentru a inspira următoarea generaţie de antreprenori. Vă invităm să celebrăm împreună succesele antreprenorilor români şi să inspirăm o nouă generaţie de inovatori", a adăugat el.

ROTSA (Romanian Tech Startups Association) este o organizaţie nonprofit care îşi propune să promoveze, să sprijine şi să reprezinte interesele startup-urilor de tehnologie din România. ROTSA, prin colaborarea cu actori ai ecosistemului naţional, realizează maparea naţională a start-up-urilor tech din România, într-un efort de generare de date legat de starea şi evoluţia companiilor de tip start-up tech.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 40 / 17705
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
SARMIS Capital achiziționează pachetul majoritar al MG-Tec Industry. Fondul de investiții a fost asistat de avocații Reff & Asociații, vânzătorii au avut alături o echipă de la Bondoc & Asociații
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Voichița Crăciun, Head of legal and compliance - PAID România, profesionist 20 de ani experiență, care a acordat servicii de asistență juridică și reprezentare în proiecte complexe, unor companii interne și internaționale, în diferite domenii de activitate: ”Planurile de viitor sunt strâns legate de cele ale companiei pentru care lucrez și unde doresc să continui să aduc un plus de valoare prin activitatea mea și a departamentului pe care îl coordonez”
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...