
TenarisSilcotub a finalizat construcţia primului său parc fotovoltaic in situ, pentru oţelăria electrică din Călăraşi
09 Aprilie 2025
AgerpresMihaela Popescu, preşedinte Tenaris Europa de Est, Marea Nordului şi Africa Subsahariană, a subliniat că sprijinul primit din partea autorităţilor naţionale şi locale "a fost esenţial pentru reuşita proiectului, facilitând implementarea acestei soluţii sustenabile".
TenarisSilcotub a finalizat lucrările de construcţie a primei sale capacităţi de producere a energiei regenerabile, un parc fotovoltaic de 20 MW, pentru oţelăria electrică din Călăraşi, realizat printr-o investiţie de 21,5 milioane dolari.
Proiectul a fost finanţat din fonduri proprii şi cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile, oferite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Pilonul I. Tranziţia verde - Componenta C6. Energie, care sprijină investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse solare şi eoliene. Energia electrică produsă va fi utilizată pentru consumul propriu şi va acoperi o parte din necesarul anual al oţelăriei, asigurând un proces de producţie mai sustenabil şi mai eficient.
Proiectul a fost finanţat din fonduri proprii şi cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile, oferite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Pilonul I. Tranziţia verde - Componenta C6. Energie, care sprijină investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse solare şi eoliene. Energia electrică produsă va fi utilizată pentru consumul propriu şi va acoperi o parte din necesarul anual al oţelăriei, asigurând un proces de producţie mai sustenabil şi mai eficient.
"Investiţia reflectă eforturile noastre de a menţine competitivitatea produselor pe pieţele europene şi globale, având în vedere preţurile ridicate ale energiei din ultimii ani, care au afectat semnificativ consumatorii energo-intensivi din Europa şi în special din România. În acelaşi timp, ne dă posibilitatea să oferim clienţilor noştri produse cu conţinut scăzut de carbon şi să contribuim activ în tranziţia energetică. Am avut permanent preocuparea de a reduce amprenta de mediu, oţelăria noastră fiind în primele 15 cele mai eficiente instalaţii de oţel din lume, în ceea ce priveşte emisiile de CO2. Acest proiect ne permite să setăm un nou standard pentru producţia sustenabilă, să însoţim clienţii noştri în propriile demersuri de decarbonizare şi să avem un impact pozitiv asupra mediului", a declarat Mihaela Popescu, preşedinte Tenaris Europa de Est, Marea Nordului şi Africa Subsahariană, citată într-un comunicat al companiei.
Aceasta a subliniat că sprijinul primit din partea autorităţilor naţionale şi locale "a fost esenţial pentru reuşita proiectului, facilitând implementarea acestei soluţii sustenabile".
Potrivit sursei citate, utilizarea energiei solare va reduce emisiile de dioxid de carbon generate de activitatea oţelăriei, ajutând la atingerea obiectivului de reducere cu 30% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2018. Acest efort include, de asemenea, şi utilizarea fierului vechi şi a materialelor alternative, contribuind la producţia de oţel cu 98% conţinut de material reciclat.
TenarisSilcotub, parte a companiei Tenaris, are o istorie de peste 40 de ani şi este cel mai mare producător român de ţevi fără sudură cu diametre mici utilizate în sectorul energiei şi în multe alte aplicaţii industriale. Având o cifră de afaceri de 840 milioane dolari (2023) şi o echipă peste 1.900 de angajaţi, TenarisSilcotub operează un sistem industrial integrat, cu unităţi de producţie în Zalău (fabrică de ţevi şi componente), Călăraşi (oţelărie electrică) şi Câmpina (fabrică de prăjini de pompare), centre de servicii în Ploieşti, Cluj-Napoca, Braşov, Iernut şi Popeşti Leordeni şi birouri comerciale în Bucureşti.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 120 / 18984 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...