ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Agroland Business System obține o finanțare cu fonduri nerambursabile prin programul IMM AGRI-FOOD

06 Iunie 2022   |   BizLawyer

Compania urmărește să acceseze grantul cât mai rapid, într-o singură tranșă, după semnarea contractului.

 
 
Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, anunță obținerea unei finanțări nerambursabile în cadrul programului IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru) lansat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Valoarea grantului este de aproximativ 120.000 de euro, iar capitalul atras va fi utilizat pentru achiziționarea de materii prime și materiale.

„Agroland este o companie care dispune de resursele și cunoștințele necesare pentru a aplica și atrage finanțări diversificate, precum ajutoare de stat sau fonduri nerambursabile. Urmărim să accesăm în mod constant astfel de finanțări, pentru a avea la dispoziție surse suplimentare de capital pentru investiții. Materiile prime și materialele, precum gazul natural, energia electrică și furajele, achiziționate cu sprijinul acestui grant, vor diminua presiunea semnificativă pe care o resimțim la nivelul prețurilor pentru acestea, în noul context economic marcat de războiul din Ucraina și mediul inflaționist general. Pe lângă finanțarea prin IMM AGRI-FOOD, în prezent, avem depuse alte două proiecte de finanțare, în valoare totală de 470.000 de euro. Un proiect are o valoare de 290.000 de euro, iar capitalul atras va fi utilizat pentru finanțarea activității curente a companiei, iar pentru cel de-al doilea proiect, finanțarea este 180.000 de euro, sumă ce va fi investită într-o fermă avicolă de reproducție, prima de acest fel fiind finalizată de către noi în 2021. Totodată, mai avem în plan și depunerea unui proiect de finanțare pentru un parc fotovoltaic de 1 MW la Avicola Mihăilești, odată ce măsura de finanțare va fi disponibilă”, a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System.


Măsura „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar” (IMM AGRI-FOOD) face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 61 din 6 mai 2022, privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi de capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri nerambursabile. Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250 milioane de euro.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a fost deschisă în perioada 26-31 mai 2022. În total, au fost înregistrate aproximativ 11.000 de înscrieri, dintre care 9.678 au fost declarate eligibile și 1.283 au fost respinse. Contractele din cadrul programului IMM AGRI-FOOD vor fi încheiate cu primii 3.700 de câștigători ai granturilor până la sfârșitul lunii iunie 2022. Proiectul depus de Agroland ocupă poziția 345 în această ierarhie, iar cofinanțarea ce va fi asigurată de către companie se ridică la suma de 18.000 de euro.

Compania urmărește să acceseze grantul cât mai rapid, într-o singură tranșă, după semnarea contractului.  

Agroland Business System este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 1 martie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AG. În prezent, compania are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2068 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...