
Allianz-Țirac încheie un an 2020 atipic cu prime subscrise comparabile cu anul anterior și profit operațional în creștere
16 Martie 2021
BizLawyer• Asigurările de viață, linia de business cu cel mai mare ritm de creștere în 2020 • Asigurările generale, afectate de criza COVID-19 • Peste 695 mil. lei injectate în economie, sub forma despăgubirilor • Număr de clienți în creștere, în pofida contextului economic dificil
Allianz-Țiriac a închis anul 2020 așa cum o face de peste 26 de ani, indiferent de provocările din mediul de economic: cu rezultate robuste și soliditate financiară, demonstrând încă o dată viabilitatea modelului său de business.
Primele brute subscrise totale au depășit 1,32 miliarde de lei, în scădere cu 3,7% față de 2019, în timp ce profitul operațional s-a îmbunătățit cu 15% și a însumat 154 milioane de lei.
Diminuarea vânzărilor totale a fost cauzată de restrângerea businessului de asigurări generale, în special pe segmentul asigurărilor de călătorie, afectate de criza COVID-19, dar și a scăderii subscrierilor din polițele auto.
Pe de altă parte, subscrierile din asigurări de locuință s-au majorat cu 11%. Pe fondul pandemiei, locuința a devenit mai mult decât spațiul de relaxare și petrecere a timpului cu familia, iar interesul pentru protejarea casei a crescut.
Primele brute subscrise totale au depășit 1,32 miliarde de lei, în scădere cu 3,7% față de 2019, în timp ce profitul operațional s-a îmbunătățit cu 15% și a însumat 154 milioane de lei.
Diminuarea vânzărilor totale a fost cauzată de restrângerea businessului de asigurări generale, în special pe segmentul asigurărilor de călătorie, afectate de criza COVID-19, dar și a scăderii subscrierilor din polițele auto.
Pe de altă parte, subscrierile din asigurări de locuință s-au majorat cu 11%. Pe fondul pandemiei, locuința a devenit mai mult decât spațiul de relaxare și petrecere a timpului cu familia, iar interesul pentru protejarea casei a crescut.
Dincolo de efectele negative evidente, pandemia COVID-19 a generat și oportunități pentru o creștere mai amplă în zona asigurărilor de viață, românii fiind mai receptivi în a proteja ceea ce contează mai mult: viața lor și bunăstarea celor dragi. La nivelul Allianz-Țiriac, vânzările de asigurări de viață au avut cea mai mare rată de creștere, de aproape 14%, în condițiile în care subscrierile la nivel de piață au scăzut în 2020.
„Am încheiat un an dificil, fără surprize. Allianz-Țiriac a demonstrat încă o dată că este un business solid, care livrează performanță. Am reușit într-un mediu volatil și incert să avem vânzări comparabile cu anul anterior, să ne îmbunătățim profitabilitatea operațională și să creștem numărul de clienți. Și cel mai important, datorită colegilor mei și profesionalismului lor, am rămas alături de clienți și parteneri, ne-am respectat promisiunile și am oferit siguranță. Anul 2020 a însemnat pentru Allianz-Țiriac și deschiderea unui nou capitol din povestea sa prin semnarea primei achiziții. Tranzacția de preluarea a Gothaer România este o confirmare a angajamentului nostru față de piața locală și un pas înainte în strategia de consolidare a poziției Allianz-Țiriac. Așadar, pentru 2021 avem toate motivele să fim optimiști și încrezători”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac.
Pandemia COVID-19 nu a afectat capacitatea Allianz-Țiriac de a-și onora promisiunile, iar despăgubirile plătite în 2020 au însumat 695 milioane de lei.
Rata combinată s-a situat la 91,5%, în scădere ușoară față de 2019. Portofoliul echilibrat și disciplina costurilor operaționale sunt principalii factori care au influențat în mod pozitiv rata combinată. În perioada stării de urgență a existat un impact pozitiv și din perspectiva frecvenței mai reduse a daunelor, însă acesta a fost anulat de severitatea în creștere.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4878 / 8660 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...