
Compania românească Casa Noastră achiziționează o flotă de 100 de vehicule Ford Puma fabricate la Craiova
29 Iunie 2020
AGERPRESPână în acest moment au fost livrate 20 de maşini, urmând ca restul de vehicule să intre în posesia QFORT până la finalul acestui an.
Ford România, prin intermediul dealer-ului Plusauto Craiova, a demarat procesul de livrare a 100 de vehicule Ford Puma către compania românească Casa Noastră, deţinătoare a brand-ului de ferestre QFORT, a anunţat luni compania.
Potrivit sursei citate, până în acest moment au fost livrate 20 de maşini, urmând ca restul de vehicule să intre în posesia QFORT până la finalul acestui an. Reprezentanţii Ford România susţin că aceasta este "prima flotă de Ford Puma de asemenea anvergură, achiziţionată de către o companie cu capital 100% românesc".
"Ford Puma este prima maşină cu tehnologie hybrid produsă în România. De asemenea, este cea mai sigură maşină fabricată la noi în ţară, primind anul trecut 5 stele la testele de siguranţă ale organizaţiei internaţionale EuroNCAP", se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, până în acest moment au fost livrate 20 de maşini, urmând ca restul de vehicule să intre în posesia QFORT până la finalul acestui an. Reprezentanţii Ford România susţin că aceasta este "prima flotă de Ford Puma de asemenea anvergură, achiziţionată de către o companie cu capital 100% românesc".
"Ford Puma este prima maşină cu tehnologie hybrid produsă în România. De asemenea, este cea mai sigură maşină fabricată la noi în ţară, primind anul trecut 5 stele la testele de siguranţă ale organizaţiei internaţionale EuroNCAP", se menţionează în comunicat.
La finalul lunii mai, Ford a anunţat că extinde gama modelului Puma, oferind opţiuni suplimentare de echipare şi de motorizare. Astfel, clienţii pot alege, pentru prima dată, între un Ford Puma cu motor diesel EcoBlue de 1,5 litri şi 120 CP, un Ford Puma echipat cu transmisie automată cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj şi o nouă variantă luxoasă de echipare - Puma ST-Line Vignale.
"Producţia modelului Puma a demarat la uzina Ford din Craiova în octombrie 2019, ca urmare a unei investiţii suplimentare de aproximativ 200 de milioane de euro, alăturându-se astfel modelului EcoSport şi multi-premiatului motor de 1.0 l EcoBoost. Din 2008, de la venirea sa în România şi până în prezent, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova în cadrul căreia lucrează în jur de 6300 de angajaţi", se mai precizează în comunicat.
Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, promovează şi asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri şi autovehicule electrice Ford, precum şi autovehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company.
Plusauto a fost înfiinţată în 1992 având ca principală activitate montarea alarmelor auto. În 1999 Plusauto devine dealer Ford pentru Craiova.
QFORT este o companie înfiinţată în România, care activează la nivel internaţional în industria produselor de folosinţă îndelungată, fabricând tâmplărie termoizolantă pentru pieţele europene.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6510 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...