ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Elevator Pitch Day: 10 start-up-uri de tehnologie și-au prezentat afacerile, în 60 de secunde, live, în liftul din sediul BCR

26 Aprilie 2023   |   BizLawyer

InnovX-BCR, acceleratorul de afaceri dedicat start-up-urilor din tehnologie, a derulat o nouă ediție a celui mai interactiv mod de prezentare a unei afaceri: Elevator Pitch Day. Provocarea antreprenorilor a fost să-și prezinte ideea de afaceri în doar 60 de secunde, live, într-un lift din sediul BCR. 10 businessuri de tehnologie aflate la început de drum și-au prezentat afacerea și ce îi diferențiază față de competitori, în fața unei echipe extinse BCR, dar și a altor executivi de top din companii partenere precum eMAG, Johnson&Johnson, Deloitte, Telekom Romania, TDCX, Netopia Payments, Booking Holdings, precum și în fața reprezentanților Federației Industriei Hoteliere din România și ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

 
 
Finaliștii InnovX-BCR din grupa Start-ups, formată din 10 firme de tehnologie cu cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 50.000 de euro și 500.000 de euro, au ajuns în etapa de post-accelerare după ce au parcurs un Bootcamp de pregătire de șase săptămâni. În această etapă, ei au primit feedback din partea unei echipe de executivi de top în cadrul Elevator Pitch, care a avut loc luni, 24 aprilie, în format fizic, la sediul BCR din clădirea The Bridge.

Pentru a-și prezenta businessurile și ceea ce le diferențiază pe piață, fiecare dintre cele 10 companii de tehnologie a avut la dispoziție câte 60 de secunde în liftul clădirii BCR The Bridge, această prezentare fiind urmată de o sesiune de Q&A de 5 minute, prezidată de Thomas Kolarik, COO BCR. Următoarea etapă este evenimentul Demo Day, momentul în care antreprenorii își vor prezenta afacerea în fața potențialilor investitori.


“Este extraordinar să vedem cum atât corporaţiile, cât şi startup-urile continuă să construiască o relaţie deschisă, care ne oferă oportunitatea să învăţăm, unii de la alţii, cum să cooperăm mai bine.
Pentru noi, cooperarea este fundaţia principală pentru o platformă de inovaţie: startup-urile pot beneficia de resurse, acces la clienţi şi, în cele din urmă, finanţare corporativă, în timp ce corporaţiile trebuie să inoveze pentru a rămâne în faţa competitorilor şi a schimbărilor din piaţă, dar şi pentru a accesa tehnologii noi.
Am văzut în InnovX peste 171 de startup-uri accelerate în ultimii 4 ani şi, împreună cu procesul nostru intern de transformare digitală, putem spune că suntem o companie total diferită, tocmai pentru că ne bazăm pe acest proces de învăţare. Prin acest proces de co-creare cu startup-urile, suntem în măsură să dezvoltăm creştere şi inovaţie în cadrul BCR, să digitalizăm lanţul de aprovizionare, să dezvoltăm operaţiuni durabile şi să utilizăm automatizarea şi AI pentru a creşte eficienţa, oferind în acelaşi timp sprijin, învăţare şi mentorat startup-urilor”, a precizat Thomas Kolarik, Chief Operating Officer BCR & Chairman of the Elevator Pitch.

Cele 10 start-up-uri care au susținut pitch-uri au dezvoltat business-uri în diverse domenii, de la sănătate, FinTech, cybersecurity, transport, HoReCa, MedTech, EdTech și sport.
→    dMonitor (București) – motor de căutare al persoanelor cu expunere publică, care automatizează procesul de asigurare a conformității cu reglementările financiare în vigoare (KYC, AML)
→    Dateligens (București) - platformă de securitate Big Data, o soluţie SaaS şi On Premises axată pe furnizarea unei platforme de gestionare a fluxurilor de Big Data de calitate industrială, scalabile şi complet configurabile.
→    Jogga (București) – aplicație socială pentru sportivi, care conectează locațiile, antrenorii și sportivii profesioniști.
→    Cautcurier.ro (Timișoara) – etichetă inteligentă care monitorizează în timp real coletele (locație, șoc, securitate, temperatură și umiditate), pentru eficientizarea lanțului logistic și reducerea consumului de CO2.
→    TapTasty (Oradea) – canal de vânzări privat prin aplicații mobile și site-uri web personalizate. Prin machine learning, oferă informații pentru optimizarea lanțului de aprovizionare și crearea de strategii de marketing eficiente.
→    HealthFluencer (București) – platformă care folosește AI pentru a conecta brandurile de sănătate și îngrijire personală cu influencerul adecvat.
→    Firstserved (Grecia) – aplicație care unește utilizatorii cu restaurantele și meniurile potrivite, în funcție de preferințele gastronomice, dietetice și nutriționale ale acestora.
→    ContApp (București) - soluţie de contabilitate care simplifică procesele contabile, de la facturare la conformitate fiscală, generare de rapoarte anuale și urmărirea tranzacțiilor.
→    SkillBrain (Timișoara) – platformă educațională, care facilitează dezvoltarea abilităților IT și posibilitatea de reorientare profesională în această industrie.
→    Kidprenor (Cluj-Napoca) – ecosistem integrat, fizic și digital, care schimbă modul în care copiii interacționează și învață noțiuni despre economie și antreprenoriat.

„InnovX-BCR, programul dedicat afacerilor din tehnologie, a accelerat peste 171 companii inovatoare, odată cu finalizarea bootcamp-ului dedicat cohortei Start-ups 2023. Etapa Elevator Pitch precede evenimentul care aduce business-urile în fața investitorilor, iar evenimentul de ieri a fost un alt pas spre consolidare, de la evaluarea modelului de business la realizarea și depășirea provocărilor care se pot amplifică odată ce scalezi. Perspectivele și evaluările juriului au arătat care sunt punctele forte pe care ar trebui să se concentreze antreprenorii”, a precizat Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR.

Start-up-urile au primit feedback și îndrumare din partea unui juriu format din: Thomas Kolarik - COO BCR & Chairman of the Elevator Pitch, Bogdan Cernescu - Head of Corporate Coverage BCR, Ramona Kurko – Deputy Managing Director Corporate Coverage BCR, Ionuț Stanimir – Head of Marketing & Communications BCR, Daniel Nanu – Regional Director Retail BCR, Bogdan Axinia – Managing Director eMAG Ventures, Georgiana Cosoveanu –Director Government Affairs & Policy Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson&Johnson Romania, Daniel Mereuță – Country Director TDCX, Andrei Burz – Partner Deloitte Legal Romania, Felix Crișan – Co-founder & CTO Netopia Group, Gabriel Trăistaru – Digital Director Telekom România, Sabin Popescu – General Division for Institutional Partnerships DNSC, Maria Manuela Catrina – Deputy Director DNSC, Anca Margareta Fotache – General Manager Booking Holdings, Mircea Țiplea, Partner Amrop Executive Search Romania.

Acceleratorul InnovX-BCR este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft,, Mindspace și MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 475 / 7671
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...