ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Elevator Pitch Day: 10 start-up-uri de tehnologie și-au prezentat afacerile, în 60 de secunde, live, în liftul din sediul BCR

26 Aprilie 2023   |   BizLawyer

InnovX-BCR, acceleratorul de afaceri dedicat start-up-urilor din tehnologie, a derulat o nouă ediție a celui mai interactiv mod de prezentare a unei afaceri: Elevator Pitch Day. Provocarea antreprenorilor a fost să-și prezinte ideea de afaceri în doar 60 de secunde, live, într-un lift din sediul BCR. 10 businessuri de tehnologie aflate la început de drum și-au prezentat afacerea și ce îi diferențiază față de competitori, în fața unei echipe extinse BCR, dar și a altor executivi de top din companii partenere precum eMAG, Johnson&Johnson, Deloitte, Telekom Romania, TDCX, Netopia Payments, Booking Holdings, precum și în fața reprezentanților Federației Industriei Hoteliere din România și ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

 
 
Finaliștii InnovX-BCR din grupa Start-ups, formată din 10 firme de tehnologie cu cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 50.000 de euro și 500.000 de euro, au ajuns în etapa de post-accelerare după ce au parcurs un Bootcamp de pregătire de șase săptămâni. În această etapă, ei au primit feedback din partea unei echipe de executivi de top în cadrul Elevator Pitch, care a avut loc luni, 24 aprilie, în format fizic, la sediul BCR din clădirea The Bridge.

Pentru a-și prezenta businessurile și ceea ce le diferențiază pe piață, fiecare dintre cele 10 companii de tehnologie a avut la dispoziție câte 60 de secunde în liftul clădirii BCR The Bridge, această prezentare fiind urmată de o sesiune de Q&A de 5 minute, prezidată de Thomas Kolarik, COO BCR. Următoarea etapă este evenimentul Demo Day, momentul în care antreprenorii își vor prezenta afacerea în fața potențialilor investitori.


“Este extraordinar să vedem cum atât corporaţiile, cât şi startup-urile continuă să construiască o relaţie deschisă, care ne oferă oportunitatea să învăţăm, unii de la alţii, cum să cooperăm mai bine.
Pentru noi, cooperarea este fundaţia principală pentru o platformă de inovaţie: startup-urile pot beneficia de resurse, acces la clienţi şi, în cele din urmă, finanţare corporativă, în timp ce corporaţiile trebuie să inoveze pentru a rămâne în faţa competitorilor şi a schimbărilor din piaţă, dar şi pentru a accesa tehnologii noi.
Am văzut în InnovX peste 171 de startup-uri accelerate în ultimii 4 ani şi, împreună cu procesul nostru intern de transformare digitală, putem spune că suntem o companie total diferită, tocmai pentru că ne bazăm pe acest proces de învăţare. Prin acest proces de co-creare cu startup-urile, suntem în măsură să dezvoltăm creştere şi inovaţie în cadrul BCR, să digitalizăm lanţul de aprovizionare, să dezvoltăm operaţiuni durabile şi să utilizăm automatizarea şi AI pentru a creşte eficienţa, oferind în acelaşi timp sprijin, învăţare şi mentorat startup-urilor”, a precizat Thomas Kolarik, Chief Operating Officer BCR & Chairman of the Elevator Pitch.

Cele 10 start-up-uri care au susținut pitch-uri au dezvoltat business-uri în diverse domenii, de la sănătate, FinTech, cybersecurity, transport, HoReCa, MedTech, EdTech și sport.
→    dMonitor (București) – motor de căutare al persoanelor cu expunere publică, care automatizează procesul de asigurare a conformității cu reglementările financiare în vigoare (KYC, AML)
→    Dateligens (București) - platformă de securitate Big Data, o soluţie SaaS şi On Premises axată pe furnizarea unei platforme de gestionare a fluxurilor de Big Data de calitate industrială, scalabile şi complet configurabile.
→    Jogga (București) – aplicație socială pentru sportivi, care conectează locațiile, antrenorii și sportivii profesioniști.
→    Cautcurier.ro (Timișoara) – etichetă inteligentă care monitorizează în timp real coletele (locație, șoc, securitate, temperatură și umiditate), pentru eficientizarea lanțului logistic și reducerea consumului de CO2.
→    TapTasty (Oradea) – canal de vânzări privat prin aplicații mobile și site-uri web personalizate. Prin machine learning, oferă informații pentru optimizarea lanțului de aprovizionare și crearea de strategii de marketing eficiente.
→    HealthFluencer (București) – platformă care folosește AI pentru a conecta brandurile de sănătate și îngrijire personală cu influencerul adecvat.
→    Firstserved (Grecia) – aplicație care unește utilizatorii cu restaurantele și meniurile potrivite, în funcție de preferințele gastronomice, dietetice și nutriționale ale acestora.
→    ContApp (București) - soluţie de contabilitate care simplifică procesele contabile, de la facturare la conformitate fiscală, generare de rapoarte anuale și urmărirea tranzacțiilor.
→    SkillBrain (Timișoara) – platformă educațională, care facilitează dezvoltarea abilităților IT și posibilitatea de reorientare profesională în această industrie.
→    Kidprenor (Cluj-Napoca) – ecosistem integrat, fizic și digital, care schimbă modul în care copiii interacționează și învață noțiuni despre economie și antreprenoriat.

„InnovX-BCR, programul dedicat afacerilor din tehnologie, a accelerat peste 171 companii inovatoare, odată cu finalizarea bootcamp-ului dedicat cohortei Start-ups 2023. Etapa Elevator Pitch precede evenimentul care aduce business-urile în fața investitorilor, iar evenimentul de ieri a fost un alt pas spre consolidare, de la evaluarea modelului de business la realizarea și depășirea provocărilor care se pot amplifică odată ce scalezi. Perspectivele și evaluările juriului au arătat care sunt punctele forte pe care ar trebui să se concentreze antreprenorii”, a precizat Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR.

Start-up-urile au primit feedback și îndrumare din partea unui juriu format din: Thomas Kolarik - COO BCR & Chairman of the Elevator Pitch, Bogdan Cernescu - Head of Corporate Coverage BCR, Ramona Kurko – Deputy Managing Director Corporate Coverage BCR, Ionuț Stanimir – Head of Marketing & Communications BCR, Daniel Nanu – Regional Director Retail BCR, Bogdan Axinia – Managing Director eMAG Ventures, Georgiana Cosoveanu –Director Government Affairs & Policy Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson&Johnson Romania, Daniel Mereuță – Country Director TDCX, Andrei Burz – Partner Deloitte Legal Romania, Felix Crișan – Co-founder & CTO Netopia Group, Gabriel Trăistaru – Digital Director Telekom România, Sabin Popescu – General Division for Institutional Partnerships DNSC, Maria Manuela Catrina – Deputy Director DNSC, Anca Margareta Fotache – General Manager Booking Holdings, Mircea Țiplea, Partner Amrop Executive Search Romania.

Acceleratorul InnovX-BCR este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft,, Mindspace și MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 943 / 8139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...