ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

E.ON Drive ajunge la 100 de puncte de încărcare pentru maşini electrice în România

11 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Soluţia E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât şi clienţilor business, printre aceştia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate şi din industrie.

 
 
E.ON Energie România a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare publice şi private pentru maşinile electrice, prin proiectul E.ON Drive, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.
 
Staţiile sunt în majoritate rapide, cu o putere de 50 kW în curent continuu şi permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcţie de capacitatea acesteia şi modelul maşinii.
 
Cele mai multe puncte de încărcare sunt în Bucureşti şi în regiunea Moldovei, dar şi în alte locaţii din ţară, acestea fiind prezentate interactiv prin intermediul platformei online E.ON Drive (hartă staţii) sau prin aplicaţia mobilă E.ON Drive (disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS).
 
Soluţia E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât şi clienţilor business, printre aceştia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate şi din industrie.
 
"Pentru noi mobilitatea electrică este mai mult decât un concept sau un pas inovativ în tehnologie. Este încă o dovadă a felului în care contribuim la protejarea mediului înconjurător şi la un viitor verde", a declarat Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.
 
Anul acesta numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicaţiei E.ON Drive a depăşit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizaţi prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparaţie, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone.
 
Totodată, în baza unui parteneriat încheiat luna trecută cu Hubject, toate punctele de încarcare E.ON Drive vor fi integrate până la sfârşitul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject (hubject.com), cea mai mare reţea de staţii din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanţe lungi.
 
E.ON Drive este o soluţie la cheie dedicată posesorilor de maşini electrice, clienţi rezidenţiali, business sau municipalităţi şi a fost lansată în România în anul 2018. Soluţia este disponibilă pe site-ul eondrive.ro şi include pachete de echipamente dar şi servicii care să răspundă nevoilor specifice pieţei e-mobility.
 
Printre beneficii se numără suportul din partea specialiştilor, montajul şi punerea în funcţiune gratuite, mentenanţă pe perioada contractuală, staţie la schimb cât timp staţia este în service, asistenţă 24/7, sistem de monitorizare şi control de la distanţă, sistem de facturare ce oferă posibilitatea de amortizare a investiţiei.
 
Utilizatorii pot reîncărca vehiculele folosind aplicaţia mobilă cu acelaşi nume, E.ON Drive, lansată în anul 2019. Aceasta include numeroase facilităţi, între care o hartă interactivă pentru vizualizarea staţiilor de încărcare din apropiere, dar şi pentru călătoriile planificate, posibilitatea de a porni sesiunea de încărcare direct din aplicaţie, fără a avea un cont E.ON Drive, rezervarea staţiei de încărcare, acces la informaţii detaliate cum ar fi: tipul de conector, puterea staţiei, disponibilitate sau preţul pe unitate de încărcare şi, foarte important, opţiunea de a plăti uşor şi sigur, direct de pe telefonul mobil.
 
E.ON oferă posibilitatea de încărcare, fără înregistrare, printr-o singură plată cu card bancar la un preţ de 1,34 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea lentă în curent alternativ şi 1,9 lei/unitate de încărcare pentru încărcarea rapidă în curent continuu.
 
Prin înregistrare, clienţii îşi alimentează în sistem prepaid "portofelul virtual" cu suma de 150 lei, sumă pe care o utilizează pentru efectuarea sesiunilor de încărcare la staţiile E.ON Drive. Astfel, clienţii companiei beneficază de tarife preferenţiale de 1,2 lei, respectiv 1,7 lei/unitate de încărcare.
 
La nivel european E.ON operează peste 10.000 de puncte de încărcare în 10 ţări europene, numărul încărcărilor fiind de peste 2 milioane anual.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5771 / 8811
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...