ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Impact dezvoltă Greenfield Copou, unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din Moldova

13 Mai 2021   |   Agerpres

Proiectul Greenfield Copou va fi demarat în a doua jumătate a anului şi este proiectat pentru a obţine certificarea Breeam Excellent.

 
 
Impact Developer & Contractor, unicul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori Bucureşti, se extinde şi în capitala Moldovei, unde va dezvolta unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale din regiune, Greenfield Copou, potrivit unui anunţ al companiei.
 
Proiectul Greenfield Copou va fi demarat în a doua jumătate a anului şi este proiectat pentru a obţine certificarea Breeam Excellent.
 
Situat în zona Copou, una dintre cele mai atractive zone rezidenţiale din Iaşi, Greenfield Copou va cuprinde 1.096 de apartamente dispuse în blocuri cu regim redus de înălţime (2S+P+5E). Apartamentele au o tipologie variată, de la studiouri, la apartamente cu 2, 3, 4 sau 5 camere, şi beneficiază de finisaje şi dotări premium, spaţii vitrate ample şi compartimentări eficiente. În acest moment, sunt disponibile la vânzare unităţile din prima fază de construcţie, la un preţ special de la 1.270 de euro pe metru pătrat construit, fără TVA. Proiectul va acoperi o suprafaţă de 48.685 metri pătraţi.
 
Ansamblul va fi livrat în două faze începând cu primul trimestru al anului 2023. La finalizare, Greenfield Copou va fi unul dintre cele mai mari ansambluri rezidenţiale durabile din regiunea Moldovei, dezvoltarea realizându-se conform principiilor de sustenabilitate urmărite de certificarea Breeam Excellent. În acelaşi timp, clădirile vor avea un consum de energie aproape egal cu zero, respectând noul standard în construcţia de locuinţe, nZEB - "nearly zero energy building", ce presupune un design sustenabil, tehnici de economisire a energiei şi utilizarea de energie regenerabilă, precum panouri fotovoltaice. Din grija faţă de mediul înconjurător, în cadrul ansamblului va fi încurajată reciclarea prin utilizarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor.
 
Potrivit companiei, Greenfield Copou urmăreşte modelul de succes Greenfield Băneasa, din Bucureşti, definit de armonia cu natura. Astfel, 42% din suprafaţa terenului pe care se dezvoltă ansamblul va fi alocată spaţiilor verzi, asigurând zone de relaxare şi spaţii de joacă pentru copii. Sustenabilitatea proiectului este întregită de parcarea exclusiv subterană, care permite ca în interiorul ansamblului să nu existe trafic auto. Pentru a încuraja un stil de viaţă sănătos pentru rezidenţi, pe lângă spaţiile verzi, sunt prevăzute piste şi locuri de parcare pentru biciclete, dar şi staţii de încărcare pentru maşinile electrice.
 
"Greenfield Copou este rezultatul eforturilor noastre continue de îmbunătăţire a calităţii locuirii şi suntem încrezători că locuitorii din Iaşi vor rezona foarte bine cu ce promitem noi prin acest ansamblu rezidenţial. Ne angajăm să construim un proiect sustenabil, care să le aducă beneficii considerabile locuitorilor, să ofere un mediu înconjurător mai sănătos şi să se integreze armonios în zona Copou. Ne dorim să închegăm în jurul acestui proiect o comunitate de oameni preocupaţi de calitatea vieţii, de apropierea faţă de natură şi care acordă importanţă impactului pe care îl au asupra mediului. Cred că mixul deosebit de atribute pe care Greenfield Copou îl oferă are potenţialul de a-l transforma într-un reper al dezvoltărilor rezidenţiale din Iaşi", a declarat Tinu Sebeşanu, CEO Impact Developer&Contractor.
 
Urmărind tiparul dezvoltărilor rezidenţiale realizate de Impact, ansamblul Greenfield Copou va fi securizat, cu acces controlat, şi va îngloba o gamă variată de facilităţi, care vor favoriza dezvoltarea unei comunităţi moderne. Ansamblul va beneficia de 3.200 mp de spaţii de relaxare, prevăzute cu restaurant, piscina interioară, lounge, cafenea, fitness & spa, precum şi de 300 mp de spaţii comerciale. De asemenea, părinţii se pot bucura de mai mult confort şi timp petrecut alături de copiii lor, deoarece complexul va include grădiniţa şi after-school. Facilităţile disponibile în cadrul ansamblului sunt completate de conectivitatea foarte bună cu punctele de interes ale oraşului, obiectivele turistice şi zonele de relaxare precum Grădina Botanică şi Parcul Copou.
 
Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor SA este unicul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti.
 
Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde de calitate Breeam Excellent, atât în Bucureşti, cât şi în marile oraşe ale ţării. Printre proiectele de referinţă ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence, singurul ansamblu rezidenţial din Bucureşti cu Certificare Breeam Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel naţional, în 2020, Impact a demarat construcţia unui proiect rezidenţial premium în Constanţa, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile şi 673 de apartamente, construit pe o suprafaţă de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024. De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional, demarând Greenfield Copou, în Iaşi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3755 / 7917
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...