
ING Bank România a finanţat cu 15,5 milioane de euro un distribuitor de telefoane mobile şi tablete din România
19 Octombrie 2021
AgerpresLa finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim şi a oferit facilitatea de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont şi emitere de angajamente potenţiale.
ING Bank România a acordat un credit de 15,5 milioane de euro companiei cu capital privat românesc Gersim Impex - cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, a anunţat marţi banca.
La finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim şi a oferit facilitatea de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont şi emitere de angajamente potenţiale.
"Am colaborat foarte bine şi eficient cu reprezentanţii companiei Gersim, astfel că am reuşit să finalizăm implementarea creditului în mai puţin de două luni. Suntem bucuroşi să descoperim antreprenori români de succes, de care putem fi alături pentru a se dezvolta cât mai mult. Totodată, avem o viziune comună în ceea ce priveşte digitalizarea şi mobilitatea, întrucât ne concentrăm permanent ca toate operaţiunile bancare să poată fi realizate de pe telefonul mobil, de oriunde şi oricând, pentru toate diviziile băncii", a afirmat Raluca Radbata, Sector Head Telecom, Media, Technology, în cadrul diviziei de Wholesale Banking, ING Bank România.
Fondurile primite de Gersim Impex vor fi utilizate pentru diversificarea portofoliului companiei, în principal pe segmentul terminalelor mobile.
"Recent, am introdus în portofoliu un nou brand, căruia i-am alocat 50 milioane de dolari. Presiunea pe lichiditate este uriaşă în piaţă şi suntem bucuroşi că am găsit un partener în ING, care să ne susţină creşterea. Piaţa din România se reaşază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu preţuri competitive. Aceşti jucători noi care intră pe piaţă au nevoie de un distribuitor puternic, dar extrem de flexibil, cu experienţă şi cu contracte în derulare cu principalii clienţi din România, cu o logistică bună şi putere financiară solidă. Orice producător din industria telefoanelor mobile care îşi doreşte să sară pragul de 2% şi ţinteşte peste 5% din piaţa din România va trebui să beneficieze de un sprijin solid pentru a reuşi. Vom vedea schimbări importante în ierarhia producătorilor atât în Romania, cât şi în restul ţărilor din Europa", a explicat Dan Ştefănescu, CEO şi fondator al Gersim Impex.
Compania Gersim Impex a fost înfiinţată în anul 2002, iar în ultimii zece ani, a devenit lider pe piaţa locală de telefoane mobile. Cifra de afaceri a companiei variază între 150 şi 190 milioane de euro.
"În 2020, vânzările de telefoane mobile au fost afectate de restricţiile şi temerile economice generate de pandemia COVID-19. În prima jumătate a anului 2021, vânzările în România au revenit pe creştere şi au devansat anul precedent cu aproximativ 20%, însă în trimestrul al treilea, criza cipurilor a dus din nou la scăderea pieţei, cu 6% faţă de anul trecut. Totuşi, se estimează că apariţia unor modele tot mai performante de telefoane mobile capabile să utilizeze tehnologia 5G va favoriza dezvoltarea acestei industrii în perioada următoare", se menţionează în comunicat.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.
ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3751 / 8819 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...