
ING Bank România a finanţat cu 15,5 milioane de euro un distribuitor de telefoane mobile şi tablete din România
19 Octombrie 2021
AgerpresLa finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim şi a oferit facilitatea de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont şi emitere de angajamente potenţiale.
ING Bank România a acordat un credit de 15,5 milioane de euro companiei cu capital privat românesc Gersim Impex - cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, a anunţat marţi banca.
La finalul lunii septembrie 2021, ING a deschis conturile companiei Gersim şi a oferit facilitatea de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, disponibilă sub formă de linie de descoperit de cont şi emitere de angajamente potenţiale.
"Am colaborat foarte bine şi eficient cu reprezentanţii companiei Gersim, astfel că am reuşit să finalizăm implementarea creditului în mai puţin de două luni. Suntem bucuroşi să descoperim antreprenori români de succes, de care putem fi alături pentru a se dezvolta cât mai mult. Totodată, avem o viziune comună în ceea ce priveşte digitalizarea şi mobilitatea, întrucât ne concentrăm permanent ca toate operaţiunile bancare să poată fi realizate de pe telefonul mobil, de oriunde şi oricând, pentru toate diviziile băncii", a afirmat Raluca Radbata, Sector Head Telecom, Media, Technology, în cadrul diviziei de Wholesale Banking, ING Bank România.
Fondurile primite de Gersim Impex vor fi utilizate pentru diversificarea portofoliului companiei, în principal pe segmentul terminalelor mobile.
"Recent, am introdus în portofoliu un nou brand, căruia i-am alocat 50 milioane de dolari. Presiunea pe lichiditate este uriaşă în piaţă şi suntem bucuroşi că am găsit un partener în ING, care să ne susţină creşterea. Piaţa din România se reaşază - când totul părea că este clar, au apărut jucători noi, cu preţuri competitive. Aceşti jucători noi care intră pe piaţă au nevoie de un distribuitor puternic, dar extrem de flexibil, cu experienţă şi cu contracte în derulare cu principalii clienţi din România, cu o logistică bună şi putere financiară solidă. Orice producător din industria telefoanelor mobile care îşi doreşte să sară pragul de 2% şi ţinteşte peste 5% din piaţa din România va trebui să beneficieze de un sprijin solid pentru a reuşi. Vom vedea schimbări importante în ierarhia producătorilor atât în Romania, cât şi în restul ţărilor din Europa", a explicat Dan Ştefănescu, CEO şi fondator al Gersim Impex.
Compania Gersim Impex a fost înfiinţată în anul 2002, iar în ultimii zece ani, a devenit lider pe piaţa locală de telefoane mobile. Cifra de afaceri a companiei variază între 150 şi 190 milioane de euro.
"În 2020, vânzările de telefoane mobile au fost afectate de restricţiile şi temerile economice generate de pandemia COVID-19. În prima jumătate a anului 2021, vânzările în România au revenit pe creştere şi au devansat anul precedent cu aproximativ 20%, însă în trimestrul al treilea, criza cipurilor a dus din nou la scăderea pieţei, cu 6% faţă de anul trecut. Totuşi, se estimează că apariţia unor modele tot mai performante de telefoane mobile capabile să utilizeze tehnologia 5G va favoriza dezvoltarea acestei industrii în perioada următoare", se menţionează în comunicat.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.
ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3591 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...