ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG în România a asistat Enterprise Investors în vânzarea Noriel

27 Iulie 2022   |   A.D.

În anul 2022, KPMG a finalizat cu succes trei tranzacții și are în portofoliu o serie de alte proiecte care implică ambele categorii de investitori în mod relativ egal.

 
 
Echipa Deal Advisory a KPMG în România a asistat fondul de Private Equity Polish Enterprise Fund VII, administrat de către Enterprise Investors (EI), în tranzacția de vânzare a Noriel Group, liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România, către Sunman Group, liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia.

Finalizarea cu succes a acestei tranzacții consolidează poziția de lider a KPMG în România pe piața serviciilor de consultanță în M&A și reafirmă rolul KPMG ca partener al fondurilor de private equity.

Enterprise Investors este unul dintre cele mai importante fonduri de Private Equity din CEE, cu investiții totale de peste 2,2 miliarde EUR în 151 de companii din regiune și 4,2 miliarde EUR venituri înregistrate din exit-uri. Noriel a fost a 7-a investiție a Enterprise Investors în România.


În anul 2016, EI a cumpărat Noriel  un business de familie susținut de Axxess Capital, cu o rețea de 47 de magazine. EI a susținut creșterea Noriel cu o finanțare aditionala în valoare de 2 milioane de euro. În prezent, Noriel este liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România și este singurul jucător cu acoperire națională și cu un model de afaceri omnichannel.

Compania operează o rețea națională de 88 de magazine, susținută de o platforma online puternică și un canal de distribuție eficient. Sunman Group este liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia și activează sub două branduri: Sunman și Toyzz Shop.

Potrivit KPMG, fondurile de investiții reprezintă un motor important  al economiei romanești, contribuind cu expertiză și alocând resurse semnificative pentru a-și gestiona și dezvolta investițiile. Serviciile KPMG în România ajută la stimularea investițiilor atât în România, cât și în regiune și la creșterea randamentului fondurilor  de Private Equity, generând profit pentru investitori.

Reprezentanții KPMG spun că văd creșterea interesului investitorilor strategici pentru piața locală, care încep treptat să achiziționeze afaceri mature, dar cu perspective solide de creștere de la fonduri de Private Equity.

În ciuda evoluției geopolitice recente, România este în continuare considerată o destinație atractivă pentru investiții atât pentru fondurile de Private Equity, cât și pentru investitorii strategici. În anul 2022, KPMG a finalizat cu succes trei tranzacții și are în portofoliu o serie de alte proiecte care implică ambele categorii de investitori în mod relativ egal.

„Am asistat Enterprise Investors în finalizarea cu succes a acestei tranzacții și am coordonat întregul proces, de la planificare strategică inițială până la închiderea tranzacției. Prin finalizarea cu succes a acestei tranzacții complexe și competitive, KPMG în România demonstrează din nou că are competențele necesare pentru a oferi servicii de consultanță M&A cu valoare adăugată, îndeplinind cele mai înalte standarde ale fondurilor de Private Equity de top din regiune. Mulțumim clientului pentru încredere și profesionalism și le dorim cumpărătorului și echipei de management mult succes în continuarea dezvoltării companiei atât în România, cât și la nivel regional. Mulțumesc echipei de proiect formată din Cosmin Comșa, Senior Manager si Andra Mihalcea, Associate Manager, pentru dedicare și excelență în finalizarea cu succes a acestei tranzacții!”, a declarat Bogdan Văduva, Partener și Head of Deal Advisory, KPMG în România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1534 / 7898
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
Doi avocați români, evidențiați drept Global Market Leaders de ghidul juridic internațional Chambers | Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu, pentru al treilea an consecutiv printre cei mai buni profesioniști la nivel global în domeniul Gaming and Gambling. ”Prin promovarea transparenței și a comportamentului etic, ne străduim să contribuim la o creșterea aliniată la reglementări a acestei industrii”, spun coordonatoarele firmei Simion & Baciu
Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de Simona Halep în decizia istorică a Curții de Arbitraj Sportiv. Partenerul Bogdan C. Stoica a condus echipa care a acordat consultanță cu privire la toate aspectele legate de caz
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...