ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG în România a asistat Enterprise Investors în vânzarea Noriel

27 Iulie 2022   |   A.D.

În anul 2022, KPMG a finalizat cu succes trei tranzacții și are în portofoliu o serie de alte proiecte care implică ambele categorii de investitori în mod relativ egal.

 
 
Echipa Deal Advisory a KPMG în România a asistat fondul de Private Equity Polish Enterprise Fund VII, administrat de către Enterprise Investors (EI), în tranzacția de vânzare a Noriel Group, liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România, către Sunman Group, liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia.

Finalizarea cu succes a acestei tranzacții consolidează poziția de lider a KPMG în România pe piața serviciilor de consultanță în M&A și reafirmă rolul KPMG ca partener al fondurilor de private equity.

Enterprise Investors este unul dintre cele mai importante fonduri de Private Equity din CEE, cu investiții totale de peste 2,2 miliarde EUR în 151 de companii din regiune și 4,2 miliarde EUR venituri înregistrate din exit-uri. Noriel a fost a 7-a investiție a Enterprise Investors în România.


În anul 2016, EI a cumpărat Noriel  un business de familie susținut de Axxess Capital, cu o rețea de 47 de magazine. EI a susținut creșterea Noriel cu o finanțare aditionala în valoare de 2 milioane de euro. În prezent, Noriel este liderul pieței de retail de jucării, jocuri și alte produse pentru copii în România și este singurul jucător cu acoperire națională și cu un model de afaceri omnichannel.

Compania operează o rețea națională de 88 de magazine, susținută de o platforma online puternică și un canal de distribuție eficient. Sunman Group este liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării în Turcia și activează sub două branduri: Sunman și Toyzz Shop.

Potrivit KPMG, fondurile de investiții reprezintă un motor important  al economiei romanești, contribuind cu expertiză și alocând resurse semnificative pentru a-și gestiona și dezvolta investițiile. Serviciile KPMG în România ajută la stimularea investițiilor atât în România, cât și în regiune și la creșterea randamentului fondurilor  de Private Equity, generând profit pentru investitori.

Reprezentanții KPMG spun că văd creșterea interesului investitorilor strategici pentru piața locală, care încep treptat să achiziționeze afaceri mature, dar cu perspective solide de creștere de la fonduri de Private Equity.

În ciuda evoluției geopolitice recente, România este în continuare considerată o destinație atractivă pentru investiții atât pentru fondurile de Private Equity, cât și pentru investitorii strategici. În anul 2022, KPMG a finalizat cu succes trei tranzacții și are în portofoliu o serie de alte proiecte care implică ambele categorii de investitori în mod relativ egal.

„Am asistat Enterprise Investors în finalizarea cu succes a acestei tranzacții și am coordonat întregul proces, de la planificare strategică inițială până la închiderea tranzacției. Prin finalizarea cu succes a acestei tranzacții complexe și competitive, KPMG în România demonstrează din nou că are competențele necesare pentru a oferi servicii de consultanță M&A cu valoare adăugată, îndeplinind cele mai înalte standarde ale fondurilor de Private Equity de top din regiune. Mulțumim clientului pentru încredere și profesionalism și le dorim cumpărătorului și echipei de management mult succes în continuarea dezvoltării companiei atât în România, cât și la nivel regional. Mulțumesc echipei de proiect formată din Cosmin Comșa, Senior Manager si Andra Mihalcea, Associate Manager, pentru dedicare și excelență în finalizarea cu succes a acestei tranzacții!”, a declarat Bogdan Văduva, Partener și Head of Deal Advisory, KPMG în România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1173 / 7537
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi | Restructurare & Insolvență | Litigii
NNDKP, desemnată Firma Anului în România în Dispute Fiscale de către International Tax Review. Distincția confirmă încă o dată rezultatele excepționale obținute de consultanții fiscali și de avocații NNDKP din cadrul CELF pe parcursul ultimului an
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Ce sume au primit firmele de avocați implicate în arbitrajul ICSID inițiat de Gabriel Resources după ce a pierdut proiectul aurifer Roșia Montană și cu cât au fost plătiți arbitrii. White & Case LLP și TZA s-au luptat timp de 8 ani cu LDDP și Lalive, iar acum se așteaptă decizia Tribunalului arbitral în litigiul cu pretenții de aprox. 4,4 miliarde usd
Cum se desfășoară programul de internship organizat de SIMION & BACIU pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai dinamice echipe de avocați | Echipa apreciază o viziune logică și coerentă asupra conceptelor teoretice studiate în facultate, dar curiozitatea, gândirea critică și orientarea către rezolvarea problemelor reprezintă atuuri esențiale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Excepția de arbitraj (Powered by ZRVP)
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate to join our litigation team
„The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă independentă locală aflată pe lista scurtă a premianților. Trei firme internaționale cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe”
Promovări în prima linie la Wolf Theiss | Adelina Iftime-Blăgean, coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii în cadrul biroului din Bucureşti, intră în rândul partenerilor. Promovarea nu reprezintă doar o recunoaștere la nivel personal, ci onorează și efortul colectiv al echipei locale
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice” | Curs online, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie
Noi avocați colaboratori coordonatori în cadrul PNSA. Alexandru Stan și Răzvan Alexandru Popa fac un pas înainte în carieră
LegiTeam: MPR|Partners is looking for consultancy lawyers
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...