
Medic Chat, platforma de telemedicină din România, vizează o investiţie de 250.000 de euro pe Seedblink
08 Martie 2021
AgerpresMedic Chat şi-a pregătit runda de investiţie în mod strategic, asigurând investiţia ancoră de 75.000 euro de la Cleverage Venture Capital, VC cu experienţă cumulată a partenerilor de peste 100 de ani în industria de sănătate şi health tech, know-how şi reţea de contacte în Europa Centrala şi de Est.
Medic Chat, platforma de telemedicină din România care oferă acces la sfaturi medicale online, vizează o investiţie de 250.000 euro, din care mai mult de o treime este deja asigurată de Cleverage VC şi un Angel Investor din SUA, urmând ca diferenţa să fie obţinută prin listarea pe SeedBlink, platforma de investiţii în startupuri de tehnologie cu cea mai mare creştere din Europa, informează un comunicat al companiei.
Medic Chat şi-a pregătit runda de investiţie în mod strategic, asigurând investiţia ancoră de 75.000 euro de la Cleverage Venture Capital, VC cu experienţă cumulată a partenerilor de peste 100 de ani în industria de sănătate şi health tech, know-how şi reţea de contacte în Europa Centrala şi de Est.
Potrivit sursei citate, printre partenerii Cleverage se numără Wargha Enayati, fondator Regina Maria, Georgios Sofianos, antreprenor în industria de sănătate şi CEO al Sofmedica, Sergiu Neguţ, business angel şi co-fondator Fintech OS, Voicu Oprean, fondator AROBS Transilvania Software şi Alexandru Popescu, executiv cu 20+ ani de experienţă la nivel C-level în industria de sănătate.
"Expertiza noastră e să alegem şi să susţinem proiecte reuşite în zona de health tech. Am analizat întreg spaţiul startupurilor de telemedicină din România şi am apreciat poziţionarea diferenţiată a Medic Chat, motiv pentru care am ales să investim în ei. Mai mult, factorul decisiv a fost experienţa echipei de fondatori atât pe tehnic, cât şi în antreprenoriat", a spus Alexandru Popescu, Cleverage VC, în comunicatul citat.
Start-up-ul a obţinut şi o investiţie de 12.500 de euro de la Jay Chowdhury, Angel Investor din SUA, cu care echipa a mai colaborat în trecut. Acesta aduce o experienţă importantă pe product development şi marketing digital, având o reţea de contacte din SUA ce poate fi valoroasă atât în vederea unei runde viitoare, precum şi o potenţială intrare pe piaţa din SUA.
"Pregătim această primă rundă de investiţie încă de anul trecut, iar pentru noi a fost prioritar să alegem investitori care să ne susţină pe viitor în planurile de creştere, permiţând accesul la know-how relevant şi o reţea de contacte importante din industria de sănătate, atât în România, Europa, cât şi în SUA", a afirmat Emilian Rădoi, co-fondator Medic Chat.
În cei trei ani de când este activă, platforma a demonstrat validarea în piaţă printr-o rată de creştere accelerată, în 2020 raportând venituri de 12 ori mai mari faţă de 2019, depăşind 56.000 euro. În momentul de faţă, aplicaţia are peste 50.000 de conturi de clienţi şi peste 200 de medici, din 40 de specialităţi medicale.
"Ideea a apărut în urma unui accident la schi, în care mi-am rupt un ligament la genunchi şi aveam nevoie de o a doua opinie medicală în vederea unei operaţii invazive cu posibile consecinţe negative. M-a surprins faptul că era atât de greu să ajungi la un medic specialist pentru a întreba câteva lucruri punctuale. Ai nevoie de programare cu cel puţin câteva zile în avans, iar dacă ai o nelămurire, singura alternativă e să cauţi singur informaţii pe Google. Viziunea noastră este ca accesul la medici de top să fie la fel de uşor cu a comanda un Uber sau a rezerva o cazare pe Airbnb", a subliniat Cosmin Dumitrache, co-fondator Medic Chat.
Medic Chat este foarte uşor de utilizat, funcţionează pe bază de întrebare-răspuns text, iar doctorii răspund în general în cateva ore. Pentru fiecare doctor sunt prezentate informaţii profesionale precum studii, experienţă, dar şi calificative din partea altor utilizatori. Preţul pentru a pune o întrebare unui doctor porneşte de la 30 de lei, sumă din care platforma reţine un comision. Diferenţiatorul principal este reprezentat de selecţia mare de medici de specialitate disponibili într-un timp scurt.
"Health Tech poate fi considerată o verticală "la modă", însă adevărul este că urmează o tendinţă aflată abia la început de drum. Asistăm astfel la o ofensivă a multor startup-uri, care se specializează pe câte un segment anume. Vor exista consolidări? Cu siguranţă. În orice caz, cei care forţează o nişă cum sunt cei de la Medic Chat vor avea numai de câştigat, dacă îşi execută bine planurile", a declarat Andrei Dudoiu, CEO SeedBlink.
Pentru suma de 162.500 de euro vizată prin equity crowdfunding pe SeedBlink, co-fondatorii Medic Chat cedează un pachet de aproximativ 4,7% din acţiuni, evaluarea companiei fiind de 3,2 milioane de euro pre-money.
"Produsul nostru şi-a dovedit aplicabilitatea şi are succes, pe o piaţă cu un potenţial uriaş. Ceea ce ne dorim acum este să accelerăm creşterea. Listarea pe SeedBlink ne va ajuta să ne mărim echipa de marketing, operaţiuni şi engineering. Cu această investiţie ţintim o creştere de 20X în următorii 2 ani. Pe termen lung, proiectând o creştere anuală de 4-5X, în 5 ani putem depăşi 100 milioane de euro venituri anuale", a precizat Emilian Rădoi.
Pentru anul următor, startupul şi-a propus creşterea pe piaţa din România, validarea modelului de business pe 1-2 pieţe internaţionale şi extinderea pe verticală, prin adăugarea de noi servicii medicale, precum nutriţie, psihoterapie şi medicină veterinară.
Potrivit sursei citate, în această direcţie, startupul a validat deja segmentul de medicină veterinară prin lansarea cu succes a Vet Chat în noiembrie 2020, care a început să aducă venituri încă din prima zi. "Un factor important este că ne aflăm într-o piaţă în creştere, care se află în prezent pe un val semnificativ de accelerare determinat de Covid. Piaţa era deja pe un trend ascendent de aproximativ 20% CAGR, iar în 2020 a ajuns la aproximativ 90% creştere, prin accelerarea ritmului de adopţie atât din partea consumatorilor, cât şi al industriei şi legislaţiei. Post-covid se estimează menţinerea unui ritm de creştere similar cu cel pre-pandemie, de peste 25%, ceea ce va propulsa piaţa la peste 396 miliarde de dolari până la finalul lui 2027. Acest trend accentuează oportunitatea imediată a acestui segment", a mai spus Emilian Rădoi.
Listarea platformei de telemedicină Medic Chat pe SeedBlink va avea loc marţi, 9 martie, la ora 10.00.
Medic Chat este o platformă dezvoltată de către Emilian Rădoi şi Cosmin Dumitrache, doi antreprenori cu peste 10 de experienţă în domeniul IT. Aplicaţia îşi propune să ofere oricui acces rapid şi uşor la sfaturi medicale de la o reţea de doctori de top. Platforma este accesibilă atât pe web, cât şi pe mobil, prin aplicaţii dedicate pentru smartphone-uri iOS şi Android.
SeedBlink este platforma de investiţii în start-ups de tehnologie cu cea mai mare creştere din Europa din punct din punct de vedere al sumelor tranzacţionate şi a numărului de investitori.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5089 / 8819 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...