
Patru companii româneşti au premiat cu 150.000 E o platformă australiană de comerţ destinată agricultorilor
29 Septembrie 2020
AgerpresAgUnity "pune în legătură micii fermieri din întreaga lume cu serviciile necesare producţiei şi comercializării în regim de ''fair trade", se menţionează în comunicat.
Compania de tehnologie australiană AgUnity, care deţine o platformă de intermediere între fermieri şi furnizori de servicii, a câştigat premiul de 150.000 de euro al competiţiei Startup Avalanche Techsylvania, concurs finanţat de patru companii româneşti, se menţionează într-un comunicat al organizatorilor.
Compania australiană s-a prezentat la concursul Startup Avalanche cu platforma AgUnity, descrisă drept un "Alibaba pentru fermieri", care intermediază micii agricultori din comunităţile izolate, care nu beneficiază de servicii bancare, cu furnizorii de servicii necesare acestor fermieri.
AgUnity "pune în legătură micii fermieri din întreaga lume cu serviciile necesare producţiei şi comercializării în regim de ''fair trade", se menţionează în comunicat.
Fondul clujean de investiţii Risky Business, organizatorul Techsylvania Startup Avalanche, a fost cofinanţator al premiului de 150.000 de euro acordat câştigătorului, alături de platforma de investitii RocaX, de Cătălin Văduva - fondator şi director general al Fortech, şi de Voicu Oprean, fondator şi director general al AROBS. Totodată, pentru a sprijini dezvoltarea companiilor finaliste, Fortech a oferit un premiu suplimentar în valoare de 50.000 de euro pentru servicii de dezvoltare software.
La competiţia Startup Avalanche au participat 11 companii din opt ţări, iar juriul a fost format din investitori şi fonduri de investiţii din mai multe ţări.
Finala concursului Techsylvania Startup Avalanche a reunit în acest an 11 companii din opt ţări: România, Australia, Canada, Statele Unite ale Americii, Israel, Germania, Elveţia şi Marea Britanie.
Juriul a fost compus din investitori din mai multe ţări, printre care Trae Stephens (Founders Fund & Anduril Industries), Irina Haivas (Atomico), Rohan Chandran (Angel Investor), Jenny Dreier (EQT Ventures), Jaco Fok (OMV Petrom), Cory Reid (Angel Investor), Trang Nguyen (Trusted Insight), Abdullah Al-Shaksy (Phaze Ventures), Brett Martin (Charge Ventures), David Gorodyansky (AnchorFree), Niko Bonatsos (General Catalyst), Alexandru Bogdan (RocaX), Călin Vaduva (Fortech) şi Bogdan Colceriu (Risky Business).
Techsylvania Startup Avalanche este unul dintre cele mai importante concursuri de IT din Europa de Est, la a cărui ultimă ediţie s-au înscris peste 4.000 de participanţi.
Fondul de investiţii în startup-uri Risky Business a fost fondat la Cluj în 2017 de către 36 de antreprenori români din ţară şi străinătate.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5911 / 8659 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...