ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit va promova cooperarea între companiile din China, Italia şi din ţările Europei Centrale

11 Iulie 2019   |   AGERPRES

"Semnarea memorandumului reprezintă un pas înainte concret în sprijinirea accesului companiilor europene pe piaţa chineză", a afirmat preşedintele UniCredit, Fabrizio Saccomanni.

 
 
UniCredit a anunţat semnarea unui Memorandum de Înţelegere cu Export-Import Bank of China pentru a stimula "relaţiile pe termen lung în vederea promovării cooperării" între companiile din China, Italia şi din ţările Europei Centrale, transmit Xinhua şi AP.

Acordul a fost semnat miercuri la Milano, unde a avut loc Forumul financiar chinezo-italian, la care au participat oficiali de rang înalt din ambele ţări. Italia şi China s-au angajat să-şi extindă cooperarea în sectorul financiar şi şi-au reafirmat sprijinul pentru comerţul global.

"Semnarea memorandumului reprezintă un pas înainte concret în sprijinirea accesului companiilor europene pe piaţa chineză", a afirmat preşedintele UniCredit, Fabrizio Saccomanni.


La rândul său, ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a declarat că există un potenţial ridicat pentru majorarea exporturilor italiene spre China. Exporturile au urcat de la nouă miliarde de euro în 2010 la 13 miliarde de euro în 2018, în timp ce importurile Italiei din China se ridică la aproximativ 30 de miliarde de euro, a explicat Tria.

Datele Eurostat arată că, anul trecut, comerţul între Italia şi China a depăşit 43 de miliarde de euro, iar statul asiatic a fost a noua destinaţie a exporturilor italiene la nivel global şi cea mai importantă din Asia.

Într-o declaraţie comună, cele două părţi au fost de acord cu emiterea primelor obligaţiuni Panda (bonduri denominate în yuani) de către "o instituţie financiară italiană calificată". Cunoscute sub denumirea de "Panda bonds", obligaţiunile sunt denominate în yuani şi sunt emise de un emitent suveran străin.

Obligaţiunile Panda vor cofinanţa subsidiarele firmelor italiene din China, anunţase în martie banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP).

În mai, Portugalia a vândut "obligaţiuni Panda" în valoare de două miliarde de yuani (260 de milioane de euro), devenind prima ţară din zona euro care a emis bonduri denominate în yuani, ceea ce permite autorităţilor de la Lisabona să îşi lărgească reţeaua de investiţii pe o piaţă cu multă lichiditate.

Obligaţiunile Panda emise de Portugalia au fost primele din zona euro, dar nu şi primele din Uniunea Europeană, în condiţiile în care Polonia a emis bonduri guvernamentale pe piaţa chineză în 2016, iar Ungaria a făcut şi ea acelaşi lucru în 2018.

În martie, Italia şi China au semnat un Memorandum de Înţelegere în sprijinul proiectului de mare amploare cunoscut sub denumirea de "Noul Drum al Mătăsii", prin care Beijingul urmăreşte să-şi intensifice comerţul cu Occidentul în pofida reticenţei UE.

Autorităţile de la Roma se deschid astfel programului lansat de China, ce vizează conectarea cu economiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi pentru care porturile italiene constituie un punct ideal de diseminare a produselor şi investiţiilor sale.

Italia devine astfel prima ţară din G7 care sprijină acest proiect al statului asiatic.

China, cea mai mare putere comercială a lumii, a anunţat în 2013 o nouă iniţiativă denumită "O centură, un drum", destinată creării unui nou Drum al Mătăsii şi consolidării schimburilor comerciale între Asia, Rusia şi Europa. China a promis că va aloca 126 de miliarde de dolari pentru această strategie, în principal sub formă de investiţii în infrastructură.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7164 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...