ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Veolia achiziţionat NISAL, o companie ce produce energie termică ecologică

10 Iunie 2024   |   Agerpres

Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani.

 
 
Veolia România a achiziţionat NISAL, o companie românească renumită pentru producerea de energie termică ecologică prin intermediul unor soluţii avansate de geoexchange.

Conform unui comunicat remis, luni, aceste soluţii exploatează eficient energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură.

Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluţiilor energetice inovatoare în România. Iniţiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din reţelele de canalizare şi de modernizare a centralelor electrice şi a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.

"Noua investiţie se aliniază cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi - esenţiale şi benefice pentru transformarea ecologică. Ea va permite Veolia să îşi extindă operaţiunile în centrul şi vestul României, îmbunătăţindu-şi capacitatea de a deservi o bază mai largă de clienţi şi de a răspunde eficient nevoilor energetice regionale", se menţionează în comunicat.


Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România a cumpărat 80% din acţiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârşitul acestei perioade. Actuala echipă de conducere a NISAL va rămâne pentru a asigura continuitatea şi dezvoltarea activităţii la nivel local.

"Achiziţia NISAL reprezintă un pas important în accelerarea dezvoltării proiectelor şi în scalarea soluţiilor noastre inovatoare de energie verde. Această mişcare va răspunde cererii crescânde de decarbonizare şi eficienţă energetică şi va contribui la atingerea obiectivelor asumate în programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformări ecologice reale: decarbonizare, depoluare şi regenerarea resurselor", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, citat în comunicat.

NISAL, fondată în 1996, oferă servicii complete de proiectare, execuţie şi întreţinere a instalaţiilor de încălzire şi răcire pentru diverse tipuri de clădiri. Iniţial concentrată pe cazane pe gaz şi unităţi de aer condiţionat, compania a evoluat prin încorporarea de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi pompele de căldură, forajele geotermale de mică adâncime şi recuperatoarele de căldură.

Cu peste 80 de angajaţi, inclusiv ingineri, manageri de proiect şi tehnicieni calificaţi, NISAL dispune de resurse substanţiale, inclusiv trei platforme de foraj şi un atelier de 4.000 mp în Mediaş.

"Alăturarea forţelor cu Veolia este o evoluţie naturală pentru NISAL. Angajamentul nostru comun pentru inovaţie şi sustenabilitate va stimula dezvoltarea de soluţii avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare şi dezvoltare a companiei şi a angajaţilor", a spus Cristian Nistor, CEO NISAL.

Grupul Veolia îşi propune să fie compania de referinţă pentru transformarea ecologică. Cu o prezenţă pe 5 continente şi aproape 218.000 de angajaţi în întreaga lume, Grupul oferă soluţii utile şi practice pentru gestionarea apei, deşeurilor şi energiei.

În 2023, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 113 de milioane de persoane şi servicii de canalizare pentru 103 de milioane de persoane, a produs aproape 42 de milioane de terrawaţi oră de energie şi a tratat 63 de milioane de tone metrice de deşeuri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9 / 8049
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Attorney (flexible position) Competition, EU & Foreign trade - Bucharest
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Frații Micula câștigă apelul și continuă ofensiva legală împotriva statului român în instanțele americane pentru recunoașterea unei datorii de 356 mil. $ | Judecătorii americani spun că România a încercat să “reîmpacheteze” argumente anterioare și a eșuat argumentând că hotărârile CJUE în procedurile privind ajutoarele de stat au invalidat sentința. “Vom continua să urmărim executarea silită împotriva României în Statele Unite și în alte jurisdicții”, amenință avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...