ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Veolia achiziţionat NISAL, o companie ce produce energie termică ecologică

10 Iunie 2024   |   Agerpres

Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani.

 
 
Veolia România a achiziţionat NISAL, o companie românească renumită pentru producerea de energie termică ecologică prin intermediul unor soluţii avansate de geoexchange.

Conform unui comunicat remis, luni, aceste soluţii exploatează eficient energia geotermală de mică adâncime combinată cu tehnologia pompelor de căldură.

Cu peste 20 de proiecte finalizate sau în curs de realizare, NISAL este lider în domeniul soluţiilor energetice inovatoare în România. Iniţiativele companiei includ proiecte de recuperare a căldurii din reţelele de canalizare şi de modernizare a centralelor electrice şi a punctelor termice cu ajutorul pompelor de căldură.

"Noua investiţie se aliniază cu noul plan strategic GreenUp al Veolia, care vizează accelerarea implementării energiilor verzi - esenţiale şi benefice pentru transformarea ecologică. Ea va permite Veolia să îşi extindă operaţiunile în centrul şi vestul României, îmbunătăţindu-şi capacitatea de a deservi o bază mai largă de clienţi şi de a răspunde eficient nevoilor energetice regionale", se menţionează în comunicat.


Procesul de achiziţie se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani. În prima fază, Veolia România a cumpărat 80% din acţiunile NISAL, urmând ca preluarea totală să fie finalizată până la sfârşitul acestei perioade. Actuala echipă de conducere a NISAL va rămâne pentru a asigura continuitatea şi dezvoltarea activităţii la nivel local.

"Achiziţia NISAL reprezintă un pas important în accelerarea dezvoltării proiectelor şi în scalarea soluţiilor noastre inovatoare de energie verde. Această mişcare va răspunde cererii crescânde de decarbonizare şi eficienţă energetică şi va contribui la atingerea obiectivelor asumate în programul strategic GreenUP pentru asigurarea unei transformări ecologice reale: decarbonizare, depoluare şi regenerarea resurselor", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, citat în comunicat.

NISAL, fondată în 1996, oferă servicii complete de proiectare, execuţie şi întreţinere a instalaţiilor de încălzire şi răcire pentru diverse tipuri de clădiri. Iniţial concentrată pe cazane pe gaz şi unităţi de aer condiţionat, compania a evoluat prin încorporarea de tehnologii de ultimă oră, cum ar fi pompele de căldură, forajele geotermale de mică adâncime şi recuperatoarele de căldură.

Cu peste 80 de angajaţi, inclusiv ingineri, manageri de proiect şi tehnicieni calificaţi, NISAL dispune de resurse substanţiale, inclusiv trei platforme de foraj şi un atelier de 4.000 mp în Mediaş.

"Alăturarea forţelor cu Veolia este o evoluţie naturală pentru NISAL. Angajamentul nostru comun pentru inovaţie şi sustenabilitate va stimula dezvoltarea de soluţii avansate de energie verde. Acest parteneriat strategic va asigura continuarea procesului de inovare şi dezvoltare a companiei şi a angajaţilor", a spus Cristian Nistor, CEO NISAL.

Grupul Veolia îşi propune să fie compania de referinţă pentru transformarea ecologică. Cu o prezenţă pe 5 continente şi aproape 218.000 de angajaţi în întreaga lume, Grupul oferă soluţii utile şi practice pentru gestionarea apei, deşeurilor şi energiei.

În 2023, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 113 de milioane de persoane şi servicii de canalizare pentru 103 de milioane de persoane, a produs aproape 42 de milioane de terrawaţi oră de energie şi a tratat 63 de milioane de tone metrice de deşeuri.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 98 / 8139
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...