
Vienna Insurance Group și-a majorat primele și profitul în T1 2019.Rată de creștere de două cifre pe segmentul asigurărilor de sănătate
22 Mai 2019
BizLawyer• Primele au crescut la 2,9 miliarde de euro (+3%) • Profitul (înainte de impozitare) a crescut la 127,5 mil. euro (+9%) • Rata combinată s-a situat la 96,8% (+0,6 puncte procentuale)
Vienna Insurance Group a continuat să crească în primul trimestru din 2019. Avansul solid al primelor și al profitului (înainte de impozitare) demonstrează că performanța operațională se situează în parametrii planificați pentru 2019. Rata combinată a înregistrat o creștere ușoară din cauza condițiilor meteo.
“Privind în urmă, putem observa un prim trimestru de succes, cu rezultate în linie cu așteptările noastre. Așadar, ne menținem obiectivele pentru 2019, respectiv un volum al primelor subscrise de 9,9 miliarde de euro și un profit (înainte de impozitare) de 500-520 milioane de euro”, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.
Creștere de două cifre a primelor de asigurări de sănătate
“Privind în urmă, putem observa un prim trimestru de succes, cu rezultate în linie cu așteptările noastre. Așadar, ne menținem obiectivele pentru 2019, respectiv un volum al primelor subscrise de 9,9 miliarde de euro și un profit (înainte de impozitare) de 500-520 milioane de euro”, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.
Creștere de două cifre a primelor de asigurări de sănătate
Volumul total al primelor a însumat 2,9 miliarde de euro în primele trei luni din 2019, respectiv o creștere anuală de 2,9%. Asigurările de sănătate au înregistrat cel mai rapid ritm de creștere a primelor, de circa 10%. Asigurările de viață cu prime unice, care au avut o scădere trimestrială ușoară de circa 2% în primul trimestru, înregistrează o îmbunătățire în acest moment, o evoluție așteptată după scăderile semnificative înregistrate în mod deliberat în trecut. Piețele din Bulgaria, Țările Baltice, Ungaria și Polonia au contribuit în mod special la creșterea primelor în primul trimestru din 2019.
Profitul (înainte de impozitare) s-a îmbunătățit cu 9%
Profitul (înainte de impozitare) s-a situat la 127,5 milioane de euro, respectiv o creștere anuală de 8,7%. Piețele din Austria, Slovacia și Polonia au contribuit semnificativ la creșterea profitului.
Profitul (după impozitare și interesele minoritare) a crescut cu 10,5%, la 83,5 milioane de euro.
Rata combinată a crescut ușor din cauza condițiilor meteo
Cum era de așteptat, furtunile care au avut loc în Austria și Republica Cehă la începutul lui 2019 au condus la creșterea cheltuielilor cu despăgubirile comparativ cu anul anterior. Rata combinată a crescut marginal cu 0,6 puncte procentuale, până la 96,8%. Piețele din Slovacia (-4,0 puncte procentuale) și Bulgaria (-3,1 puncte procentuale) au înregistrat o dinamică pozitivă a ratei combinate.
Rezultatul financiar s-a situat la 186,6 milioane de euro în primul trimestru din 2019. Aceasta înseamnă o scădere anuală de 21,7% cauzată în principal de reducerea câștigurilor din cedarea investițiilor.
Investițiile Grupului, incluzând numerarul și echivalentele de numerar, au însumat 38,7 miliarde de euro la 31 martie 2019 (+2,8% comparativ cu 31 decembrie 2018).
VIG și-a ajustat sistemul de raportare financiară în concordanță cu schimbarea regulilor adresate emitenților de pe piața principală a Bursei de Valori din Viena. Cifrele trimestriale privind activele nete, poziția financiară și rezultatele operaționale pentru trimestrele întâi și al treilea sunt elaborate în concordanță cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 8246 / 8823 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...