ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Deloitte Legal își extinde Centrul de Excelență și colaborează cu UiPath pentru inovație în tehnologie

25 Aprilie 2019   |   BizLawyer

• Deloitte Legal anunță extinderea Centrului său de Excelență, pentru a se concentra pe soluții de tehnologie, începând cu o colaborare cu UiPath pentru soluții de automatizare în domeniul juridic • Marcând una dintre primele colaborări dintre un jucător juridic global și o companie de tehnologie activă în zona RPA, Deloitte Legal și UiPath colaborează pentru a dezvolta și a implementa soluții de automatizare de ultimă generație • Printre primele soluții se află un robot pentru domeniul juridic, pe care Deloitte Legal și UiPath l-au dezvoltat împreună pentru a eficientiza procesele de due diligence

 
 
Astăzi, Deloitte Central Europe anunță extinderea Centrului de Excelență (CoE) Deloitte Legal, situat în București, pentru a susține clienții și avocații Deloitte Legal din toată lumea în demersul de a oferi soluții tehnologice juridice inovatoare. 

Centrul de Excelență Deloitte Legal sprijină rețeaua globală de practici juridice Deloitte Legal în activitățile de dezvoltare a business-ului, în livrarea de servicii și în zona de soluții tehnologice. Centrul facilitează împărtășirea de cunoștințe și folosirea tehnologiei pentru a livra servicii integrate la nivel global pentru companiile multinaționale.

Printre primele demersuri în extinderea Centrului de Excelență Deloitte Legal în domeniul tehnologiei se află colaborarea cu UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor (RPA). Prin această colaborare strategică, cele două organizații vor crea, dezvolta și implementa soluții de ultimă generație de tip Robotic and Cognitive Automation (RCA) pentru clienții din toată lumea.


Această colaborare dintre Centrul de Excelență Deloitte Legal și UiPath își propune să ajute profesioniștii din domeniul juridic să folosească tehnologia pentru a-și eficientiza munca și pentru a se adapta la schimbările rapide din industria juridică. Așteptările organizațiilor sunt ca directorii juridici și echipele lor să joace un rol mai extins, de partener al întregii organizații și de consilier de încredere pentru management. În același timp, departamentul juridic operează sub presiunea de a se adapta la reglementări tot mai multe și complexe, la tot mai multă atenție publică și la modele de business care se schimbă în urma transformărilor digitale și a altor oportunități, care duc la o nevoie mai intensă și la o scară din ce în ce mai largă de la gestiona riscurile juridice.

„Folosirea în mai mare măsură a tehnologiilor avansate va fi crucială în contextul în care departamentele juridice sunt supuse unor așteptări tot mai mari”, a declarat Piet Hein Meeter, Deloitte Global Managing Director, Deloitte Legal. „Prin această colaborare care marchează o premieră, Deloitte Legal și UiPath vor oferi soluții automatizate care vor permite organizațiilor să își crească eficiența, să reducă costurile și să ofere mai mult timp avocaților pentru a lucra mai îndeaproape cu organizația, în calitate de partener de business de încredere”.

„Departamentele juridice și firmele de avocatură sunt în postura unică de a duce soluțiile de tip RPA la următorul nivel al evoluției sale, prin crearea de procese juridice inovatoare care sunt mult mai complexe decât sarcinile simple, repetitive. Programul UiPath de Automatizare în domeniul juridic este primul de acest fel în zona RPA și este o dovadă a oportunităților surprinzătoare pe care le oferă RPA. Automatizarea proceselor juridice, de conformitate și a altor procese obligatorii va influența modul în care gândim conformarea juridică și va schimba percepția că aspectele de conformare juridică întârzie oportunitățile de business, când, de fapt, acestea vor susține oportunitățile”, a declarat Vasile Tiple, UiPath Deputy General Counsel. „Fundamentul programului nostru de automatizare in domeniul juridic este în linie cu principiul UiPath Automation First și cu propriii noștri roboți juridici care deja execută pentru companie procese critice juridice și de conformare cu o eficiență incredibilă, cu acuratețe și viteză”.

Colaborarea aduce împreună prezența globală a rețelei Deloitte Legal, experiența sa în tehnologie, în domeniul juridic și în procese, cu capabilitățile, agilitatea și avantajele de extindere rapidă aduse de platforma UiPath de Robotic Process Automation. Împreună, Deloitte Legal și UiPath vor crea mai multe soluții pentru a răspunde unor nevoi specifice ale clienților, pentru a regândi procesele juridice și a eficientiza prin automatizarea unor sarcini repetitive, eliberând astfel creativitatea. Soluțiile vor fi oferite prin intermediul Centrului de Excelență Deloitte Legal, prin capabilitățile existente de tip RCA ale Deloitte, inclusiv prin Centrul de Excelență în Robotică al Deloitte din Spania

Prima soluție dezvoltată de Deloitte Legal și UiPath este un robot dedicat industriei juridice care poate face căutări în surse publice, cum ar fi Registrul Național de Publicitate Mobiliară, care sunt frecvent accesate în exercițiile de due diligence. Acesta permite eficientizarea procesului – de exemplu, într-unul din cazuri, robotul a finalizat o căutare în aproximativ șapte minute, față de trei ore și jumătate, cât i-a fost necesar unui avocat pentru a face același demers.

Efectele acestei tehnologii asupra business-ului sunt foarte semnificative, în contextul în care organizațiile reduc costurile dedicate muncii de rutină, cresc calitatea, îmbunătățesc managementul riscului și permit avocaților să își folosească timpul pentru activități care aduc mai multă valoare organizației.

Mai multe detalii despre Deloitte Legal și angajamentul său față de inovația în tehnologie sunt disponibile aici.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 266 / 283
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...