ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele Universităţilor din Arad,Piteşti şi Iaşi,câştigătoare ale concursului“Idei de Viitor pentru tinerele generaţii”, organizat de ISF

29 Aprilie 2021   |   Agerpres

Comisia care a desemnat proiectele câştigătoare a fost formată din Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Alexandru Ciuncan, director executiv UNSAR, membru al Consiliului Director al ISF, Mihnea Bărbulescu, director executiv Erste Asset Management şi Eduard Simionescu, director Greco România, membru în Consiliul Director UNSICAR.

 
 
Proiectele echipelor Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, Universităţii din Piteşti şi Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au fost desemnate câştigătoare ale concursului de promovare a educaţiei financiare de către studenţi "Idei de Viitor", organizat de Institutul de Studii Financiare.
 
Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, la concurs s-au înscris 25 echipe din 12 centre universitare. Cele trei proiecte câştigătoare au fost:
"Economisirea şi investirea pe piaţa de capital", proiect elaborat de echipa Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, "Pentru că vrei să ştii totul despre bani: azi economiseşti, mâine investeşti!", proiect elaborat de echipa Universităţii din Piteşti şi "Gestiunea bugetului personal", proiect elaborat de echipa Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.
 
"Avem conferinţa de premiere a câştigătorilor proiectului 'Idei de Viitor', însă să nu ne gândim că se încheie proiectul. De fapt, noi ne-am propus să identificăm din zona tinerelor generaţii, din zona studenţilor, modalităţi de promovare a educaţiei financiare, pentru că într-un fel gândeşte un adult, care de exemplu e profesionist în zona serviciilor financiare, şi altfel gândeşte un student, economist, finanţist sau de la specializări complementare. Am fost curioşi să vedem lucrul acesta şi am văzut: Suntem entuziasmaţi de ideile cu care au venit! Mulţumesc foarte mult partenerilor din mediul profesional, care au acceptat să intre în comisiile de jurizare. Deşi acordăm premiile, proiectul nu se încheie pentru că efectele de abia acum urmează să se producă. Încurajez toţi participanţii să distribuie ideile, indiferent că au fost selectate în primele trei sau nu, să le distribuie pe reţelele de socializare, în relaţia cu colegii, pentru că ei pot să devină ambasadori ai educaţiei financiare", a declarat Marian Siminică, directorul executiv al ISF.
 
Comisia care a desemnat proiectele câştigătoare a fost formată din Cătălin Câmpeanu, director adjunct ISF, Alexandru Ciuncan, director executiv UNSAR, membru al Consiliului Director al ISF, Mihnea Bărbulescu, director executiv Erste Asset Management şi Eduard Simionescu, director Greco România, membru în Consiliul Director UNSICAR.
 
Institutul de Studii Financiare (ISF) a organizat evenimentul "Idei de Viitor pentru tinerele generaţii", prin care şi-a propus să identifice şi să valorizeze cele mai bune instrumente de promovare a educaţiei financiare. În cadrul evenimentului, desfăşurat în mediul online, au fost prezentate cele trei proiecte câştigătoare ale concursului "Idei de Viitor", iar profesionişti din piaţa financiară nebancară şi din ISF, împreună cu profesori şi studenţi, au dezbătut subiecte importante pentru viitorul economiei româneşti.
 
"Consumatorii trebuie să înţeleagă pe deplin atât beneficiile, cât şi riscurile care vin la pachet cu o investiţie. Tocmai în acest scop, ISF şi Autoritatea de Supraveghere Financiară au construit împreună o paletă de cursuri de educaţie financiară care se adresează elevilor, studenţilor, dar şi publicului larg. Este esenţial ca tinerii şi copiii să înţeleagă noţiunile de bază, mecanismele şi principiile de funcţionare aferente pieţelor financiare, astfel încât să-şi formeze din timp o bază solidă pentru a putea trece la nivelul următor, atunci când va fi cazul. ISF îşi propune aşadar să devină un integrator al iniţiativelor de educaţie financiară din sectorul financiar nebancar. În ceea ce priveşte perspectiva, în anul 2021, ISF organizează câteva evenimente important de educaţie financiară, şi aş vrea să amintesc doar două: sesiunile tematice din cadrul sesiunilor de comunicare studenţeşti din cel puţin trei universităţi partenere şi organizarea de sesiuni şi de seminarii vocaţionale, SmartFIN ISF, în format fizic sau online. Evenimentele organizate împreună cu asociaţiile membre ISF vin în întâmpinarea nevoilor studenţilor în ceea ce priveşte nivelul de pregătire ca viitori angajaţi. În anul universitar 2020-2021 au fost organizate 30 de astfel de sesiuni în cadrul a 14 universităţi, la care au participat în jur de 2.000 de studenţi", a declarat Ovidiu Petru, vicepreşedinte ISF. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 81 / 146
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...