ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile din telecom vor trebui să-și recalibreze strategiile de business. Sabin Taclit, Legal Manager în cadrul NextGen Communications: Departamentele juridice ale marilor corporații vor avea de înfruntat provocări profesionale de anvergură

13 Februarie 2019   |   Ștefania Enache

În ceea ce privește criteriile de selecție a firmelor de avocatură, acestea rămân aceleași ca și cele din anul precedent, respectiv calitatea și palmaresul deținut de acestea.

Sabin Taclit, Legal Manager&Data Protection Officer în cadrul NextGen Communications SRL

 
 
Modificările legislative operate de Guvern în ultima perioadă, în special OUG 114/2018, vor pune la grea încercare mediul de afaceri din România. Anul 2019 se anunță unul destul de dificil pentru mai multe domenii de activitate, inclusiv pentru industria de telecomunicații.

“Întrucât anul 2019 a început, din punct de vedere legislativ, cu noi impuneri fiscale în ceea ce privește domeniul de  telecomunicații, este evident că și companiile care activează în acest domeniu, vor trebui să își regândească și recalibreze strategiile de business”, a declarat pentru BizLawyer Sabin Taclit, Legal Manager & Data Protection Officer în cadrul NextGen Communications SRL.


Anul acesta, activitatea departamentelor juridice din cadrul companiilor din telecomunicații se vor focusa, în primul rând, pe identificarea acelor soluții legale menite să elimine pe cât posibil riscurile derivate din activitatea comercială. “Întrucât cadrul legislativ pare a fi și în 2019 unul  extrem  de volatil, consider că  departamentele juridice ale marilor corporații vor avea de înfruntat provocări profesionale de anvergură. Singura metodă pe care o consider relevantă pentru a depăși cu brio provocările de ordin legislativ este pregătirea profesională temeinică și corelată întotdeauna cu business-ul companiei pentru care lucrezi”, este de părere Sabin Taclit.


Citește și
►   Sabin Taclit, Legal Manager NextGen Communications: Juristul intern rămâne pionul principal al serviciilor juridice, chiar și în cazul externalizării unor proiecte, fiind atât principalul punct de informare al firmei de avocatură, cât și punctul control al activității acesteia




Probabil cel mai important proiect al anului 2018 în cadrulal departamentului nostru juridic a fost alinierea activității companiei cu  cerințele Regulamentului(UE) 2016/679 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Implementarea acestui proiect de către membrii departamentului juridic  nu ar fi  fost posibilă fără o strânsă colaborare cu toate structurile companiei și fără o cunoaștere în profunzime a fiecărei activități desfășurate în cadrul NextGen.”

Sabin Taclit, Legal Manager&Data Protection Officer în cadrul NextGen Communications SRL


Provocările anului

Legal Manager-ul NextGen Communications SRL crede că anul 2019 va aduce challenge-uri juridice, în primul rând, din asistența juridică pe care va trebui să o primească firmele pentru alinierea activității acestora cu noile modificări legislative.

De asemenea, un loc important în stabilirea volumelor de muncă pentru echipele departamentelor juridice îl va reprezenta și gestionarea litigiilor, generate cel mai probabil de impreviziunea financiară preconizată din ce in ce mai vehement de analiștii financiari.

În cadrul NextGen Communications SRL, departamentul juridic își va continua activitatea curentă în aceeași formulă.

În ceea ce privește criteriile de selecție a firmelor de avocatură, acestea rămân aceleași ca și cele din anul precedent, respectiv calitatea și palmaresul deținut de acestea.

“Numărulul membrilor  unui departament juridic trebuie să fie întotdeauna proporțional cu activitatea și proiectele derulate de companie. Atât un staff mult prea numeros, cât si unul mult prea redus ca dimensiuni ar putea afecta în mod negativ asistența  juridică oferită corporației. Astfel, dacă în cazul staffului subdimensionat efectele negative sunt evidente, în sensul că proiectele nu pot fi gestionate la timp, în cazul unui număr mult prea mare de juriști în raport cu proiectele gestionate, se  poate ajunge la situații de plafonare și de lipsă de interes pentru gestionarea proiectelor. În oricare din cazuri, pentru a stabili componența unui departament juridic, trebuie avut în vedere ca și prim criteriu profesionalismul și pregătirea profesională a membrilor”, a conchis Sabin Taclit.

Experienta profesionala acumulata de Sabin Taclit este una importanta. El a inceput sa lucreze inca din timpul facultatii, activand, pe rand, in mai multe institutii financiare, printre care amintim Bancpost si OTP Leasing Romania IFN S.A.
Din mai 2015, ocupa pozitia de Legal Manager in cadrul  NextGen Communications, parte a grupului Deutsche Telekom.
In paralel cu dezvoltarea carierei profesionale, Sabin si-a efectuat si studiile academice. El a absolvit, in 2009, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano Americana, Bucuresti. De asemenea, in intervalul 2007 - 2010 a urmat cursurile Facultatii de Marketing si Afaceri Economice Internationale, Universitatea Spiru Haret, Bucuresti, iar in perioada 2009 - 2010 a urmat un program de Master in Dreptul Afacerilor (absolvit cu Diploma de Excelenta) la Universitatea Romano Americana.
NextGen Communications a fost înființată în anul 2008 și face parte din grupul Deutsche Telekom, fiind deținută 100% de Telekom. NextGen deține o rețea națională în peste 30 orașe din România și în peste 300 de alte localități rurale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 72 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...