ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații Mitel & Asociații sunt implicați în discuții care privesc tranzacții noi, estimate a se finaliza în T1-2020. Sorin Mitel (Managing Partner): Avocatura rămâne esențialmente o profesie și mai puțin o „afacere” în care prețurile să dicteze competitivitatea

25 Februarie 2020   |   Ștefania Enache

2019 a fost un an bun pentru firma Mitel & Asociații, rezultatele pozitive fiind datorate muncii susținute în care au fost implicați toți cei 30 de avocați din echipă.

Sorin Mitel, Senior Partner Mitel & Asociatii

 
 
Agitația de pe scena politică din România provoacă îngrijorare în mediul economic. Pe acest fond, avocaților le este destul de greu să facă predicții fundamentate legate de modul în care vor evolua lucrurile. Sorin Mitel, Senior Partner Mitel & Asociații, se așteaptă ca anul 2020 să fie unul de expectativă, în care fiecare va încerca să înțeleagă ce se întâmplă și dacă este cazul să-și asume anumite riscuri.

În cazul firmelor de avocatură, provocările rămân aceleași ca în fiecare an: consolidarea unor echipe de profesioniști care să vină în întâmpinarea problemelor ridicate de clienți cu soluții complexe. De asemenea, casele de avocatură vor trebui să facă față volumelor de muncă semnificative, în condițiile presiunii constante pe onorarii.


„În activitatea de zi cu zi, folosim instrumente uzuale, tipice, pentru piața avocaturii. Nu credem că instrumentele avansate de LegalTech au ajuns la un nivel de maturitate suficient pentru a satisface exigențele unei case de avocatură, însă analizăm posibilitatea de a testa și de a implementa astfel de instrumente pe viitor în activitattea curentă”, precizează liderul Mitel & Asociații.

Avocatura este o profesie și mai puțin o „afacere”

Semnalele din piață nu indică modificări semnificative în zona avocaturii de business. În ceea ce privește ariile de practică, Sorin Mitel speră că cele din zona de investiții, M&A se vor menține la același nivel ca în 2019, în timp ce segmentul disputelor se preconizează că va cunoaște o ușoară creștere.

„În 2020 vom continua procesul de consolidare al ariilor de practică existente, urmărind o creștere organică pe termen mediu. Nu avem planuri concrete de expansiune la acest moment, însă monitorizăm cu atenție orașele emergente care s-au făcut remarcate în ultimii ani în zona de business: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau Brașov. Planuri de extindere există pentru majoritatea clienților, în principal pentru consolidarea prezenței locale, la nivelul țării. Suntem implicați în discuții care privesc noi tranzacții estimate a se finaliza în primul trimestru al anului 2020. Vom vedea dacă va exista un impact (pozitiv/negativ) al ultimelor schimbări politice”, declară Sorin Mitel.

În 2019, firma Mitel & Asociații a participat la pitch-uri pentru servicii avocațiale. Totuși, Sorin Mitel este de părere că „avocatura rămâne esențialmente o profesie și mai puțin o „afacere” în care prețurile să dicteze competitivitatea”. Avocatul crede cu tărie că majoritatea proiectelor în care merită să investească timpul și resursele firmei sunt câștigate datorită plusului de valoare pe care Mitel & Asociații îl poate aduce clienților printr-un cumul de factori în care intră și experiența și pregătirea profesională a avocaților implicați.




2019 - Un an bun, cu proiecte în care au fost implicați toți cei 30 de avocați din echipă

2019 a fost un an bun pentru firma Mitel & Asociații, rezultatele pozitive fiind datorate muncii susținute în care au fost implicați toți cei 30 de avocați din echipă. „Credem că toți partenerii firmei au împărțit prim-planul unui an 2019 de consolidare a activității noastre”, punctează Sorin Mitel.

În ultimele 12 luni, echipa de avocați a fost implicată în foarte multe proiecte importante. De exemplu, a oferit asistență de specialitate în proiecte care au vizat achiziția de către liderul pieței serviciilor medicale din România a mai multor jucători importanți la nivel regional din domeniul medical. În aceste tranzacții, avocații Mitel & Asociații s-au întâlnit, printre alții, cu colegii de la Reff & Asociații și D&B David și Baias.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1320 / 1694
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...