ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Din vorbă-n vorbă cu Cătălin Micu, partener după ultima rundă de promovări de la ZRP. ”Pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități cerute unui avocat”

22 Mai 2019   |   Andrei Delcet

Printre principalele avantaje ale aparteneței la ZRP, avocatul a nominalizat libertatea de a inova, de a gândi noi soluții, care este un factor specific echipei.

Cătălin Micu, partener al firmei de avocati Zamfirescu Racoti & Partners

 
 
Avocatul Cătălin Micu, promovat la finele anului trecut pe poziția de partener al firmei de avocați Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP), își propune să dezvolte produsele și serviciile de consultanță în practica de dreptul muncii și își concentrează eforturile pe dezvoltarea segmentului dedicat dreptului medical. Într-un interviu acordat BizLawyer, noul partener al ZRP a arătat că, într-o epocă în care viteza schimbării este mai mare ca oricând, soluțiile trebuie să urmeze fluxul inovării continue. ”Toate ariile de practică ale ZRP sunt supuse unui proces continuu de dezvoltare, iar în materia relațiilor de muncă ne propunem să extindem asistența în materia mobilității lucrătorilor din spațiul extracomunitar”, a punctat avocatul.


Promovarea sa a venit în contextul în care practica de dreptul muncii și-a consolidat poziția în cadrul departamentului de Consultanță din cadrul firmei. În noul rol, Cătălin Micu coordonează această arie de practică și va dezvolta produsele și serviciile de consultanță pe acest segment în creștere. El s-a implicat constant în proiecte de dreptul muncii pe parcursul celor peste 13 ani de activitate în cadrul ZRP și spune că s-a atașat de acest domeniu atât de dinamic și complex. O altă direcție de dezvoltare asupra căreia se concentrează este cea a segmentului dedicat dreptului medical. ”Una dintre țintele anului 2019 este dezvoltarea gamei de servicii în materia studiilor clinice și a activității relaționate acestora”, a declarat pentru BizLawyer Cătălin Micu.

Noul rol implică dezvoltarea continuă a practicilor aflate sub coordonarea sa și nu numai, concomitent cu asigurarea integrării noilor membri ai echipei și fluidizarea proceselor de lucru interne. În principal, accentul cade pe dezvoltarea ariilor de practică atât pe verticală, prin atragerea unor noi proiecte, cât și pe orizontală, prin extinderea sferei de servicii în cadrul proiectelor pe care deja le gestionează. ”De asemenea, înțelegem să operaționalizăm în interesul clienților anumite procese pentru a limita timpii de reacție către client”, a arătat partenerul ZRP.

Dinamica mediului de afaceri impune limitarea timpilor de reacție și, mai ales, sintetizarea feed-back-ului față de client, pentru reducerea timpului afectat de client în valorizarea sfatului avocatului. De asemenea, foarte importantă este și direcționarea feed-back-ului către latura practică a aspectului ridicat de către client, evitându-se expunerile cu profund caracter teoretic, explică avocatul.

Implicarea și disponibilitatea sunt principalele calități apreciate de Cătălin Micu la avocatii seniori cu care colaborează. ”Lipsa acestora lasă feed-back-ul către client lipsit de valența practică. Fără implicare nu poți distinge toate elementele pe care clientul se așteaptă să-i fie clarificate, iar fără disponibilitatea de a analiza o gamă diversă de scenarii și practici posibil fezabile pentru proiectul clientului nu poți furniza un sfat aplicat, ușor de urmărit și implementat”, a nunanțat partenerul ZRP

În opinia sa, pentru client, proiectul său este cel mai important, iar avocatul trebui să-l trateze ca atare. ”Toate mandatele au doza lor de savoare și aduc deopotrivă satisfacții profesionale. Chiar dacă unele au un nivel de complexitate ridicat, toate mandatele sunt importante pentru că toate aduc plus valoare activității clientului. Prin urmare, tratez toate proiectele cu aceeași doză de implicare și disponibilitate”, spune Cătălin Micu.

El a implementat în trecut un proiect pilot constând într-o reorganizare in integrum a sferei personalului unui client. Proiectul a fost primul care a mers dincolo de modul clasic de implementare în etape a unei reorganizări la nivel de companie. Au fost operaționalizate procesele și au fost limitați timpii de implementare printr-o dezvoltare a proiectului într-o singură etapă, cu un efort logistic susținut. Succesul însă a fost unul deplin, în condițiile în care autoritățile implicate au validat proiectul, iar riscul escaladării în instanță a unor cazuri particulare ale unor salariați a fost gestionat în mod eficient.

Printre principalele avantaje ale aparteneței la ZRP, avocatul a nominalizat libertatea de a inova, de a gândi noi soluții, care este un factor specific echipei. ”Apelul la experiența proiectelor deja implementate fără posibilitatea de a modifica anumite elemente ale feed-back-ului către client, motivat de necesitatea managerizării riscului poate conduce la o limitare în timp a gradului de aplicabilitate al sfatului avocatului ori, într-o epocă în care viteza schimbării este mai mare ca oricând, soluțiile trebuie să urmeze fluxul inovării continue”, a explicat partenerul firmei de avocați.

Clienții ZRP sunt în principal corporații cu prezentă locală, regională sau internațională, care solicită asistență în day-by-day business, în dezvoltarea în teritoriu a afacerii, ori în implementarea unor noi arii de lucru. ”Colaborăm destul de des cu case de avocatură din jurisdicții diferite, fie atunci când clienții noștri își extind afacerea în regiune – i.e. Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria etc. – fie atunci când suntem solicitați de colegi din case de avocatură care gestionează proiecte cu implicații pe teritoriul Românie, în proiecte de M&A care implică și subsidiare din România, detașarea internațională a lucrătorilor etc.”, a punctat Cătălin Micu.

”Mereu încercăm să găsim soluții aplicate, să inovăm pentru a menține trendul dinamic al mediului de afaceri și să menținem un dialog direct, transparent și eficient cu reprezentanții clienților”, a conchis partenerul firmei Zamfirescu Racoți & Partners.



Cătălin Micu este specializat în dreptul muncii și asigură asistență generalizată în această materie pentru corporații internaționale cu subsidiare în România și companii locale. Având cunoştinţe temeinice şi solide cu privire la regulamentele societare din România, Cătălin oferă, de peste 13 ani, asistenţă juridică în domeniul negocierii contractelor, implementării sistemelor sofisticate de organizare a managementului şi transferurilor societare importante. În anul 2014, Cătălin a coordonat cu succes prima restructurare ad integrum a personalului unei bănci din România, prin intermediul unei proceduri de concediere colectivă integrată într-un mecanism sofisticat de repoziționare a resursei umane într-o nouă organigramă aprobată de acționarii băncii.
Cătălin este, de asemenea, specializat în domeniul medical și al dreptului societar, fiind implicat în proiecte de importanţă majoră ale unor clienţi relevanţi acţionând în diverse ramuri de business.
Cătălin este absolvent al Facultății de Drept (2005) din cadrul Universității “Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca și deține un master în Dreptul afacerilor la Facultatea de Drept, Universitatea București.
Din anul 2016, Cătălin este prezent în topul profesioniștilor din România în materia dreptului muncii, clasament realizat de către prestigioasa publicație juridică Chambers & Partners.
El a devenit partener ZRP în noiembrie 2018.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1564 / 1700
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...