
Finqware şi METRO România vor implementa plăţi direct din cont, prin tehnologia open banking
08 Iulie 2025
AgerpresPrin acest parteneriat, METRO România devine unul dintre primii retaileri din Europa Centrală şi de Est care oferă clienţilor săi - în special antreprenorilor şi profesioniştilor - posibilitatea de a efectua plăţi direct din conturile bancare, instant, sigur şi complet digitalizat.
Retailerul METRO România şi fintech-ul românesc Finqware anunţă încheierea unui parteneriat strategic pentru implementarea unei noi metode de plată destinate clienţilor profesionişti: plata direct din contul bancar, prin tehnologia open banking, anunţă compania într-un comunicat transmis AGERPRES.
Prin acest parteneriat, METRO România devine unul dintre primii retaileri din Europa Centrală şi de Est care oferă clienţilor săi - în special antreprenorilor şi profesioniştilor - posibilitatea de a efectua plăţi direct din conturile bancare, instant, sigur şi complet digitalizat.
Noua funcţionalitate, numita METRO Pay, este posibilă prin integrarea FinqLink, soluţia open banking de iniţiere a plăţilor dezvoltată de Finqware, care permite clienţilor METRO să plătească instant, direct din contul bancar, fără a mai depinde de card sau numerar. Totul, într-un proces complet digital, securizat şi disponibil în timp real, datorită integrării cu infrastructura de plăţi instant a băncilor din România operată de Transfond, operatorul naţional de plăţi interbancare din România.
Prin acest parteneriat, METRO România devine unul dintre primii retaileri din Europa Centrală şi de Est care oferă clienţilor săi - în special antreprenorilor şi profesioniştilor - posibilitatea de a efectua plăţi direct din conturile bancare, instant, sigur şi complet digitalizat.
Noua funcţionalitate, numita METRO Pay, este posibilă prin integrarea FinqLink, soluţia open banking de iniţiere a plăţilor dezvoltată de Finqware, care permite clienţilor METRO să plătească instant, direct din contul bancar, fără a mai depinde de card sau numerar. Totul, într-un proces complet digital, securizat şi disponibil în timp real, datorită integrării cu infrastructura de plăţi instant a băncilor din România operată de Transfond, operatorul naţional de plăţi interbancare din România.
"Ne dorim să le oferim clienţilor noştri - mai ales antreprenorilor din comerţul tradiţional şi din HoReCa - soluţii digitale moderne care le permit să lucreze mai simplu, mai rapid şi mai eficient. Implementarea plăţilor directe din cont, prin open banking, este un pas firesc în acest sens", a declarat Camelia Oprea, Chief Financial Officer, METRO România.
În contextul în care plăţile bancare se fac instantaneu la nivel naţional, iar tot mai mulţi clienţi caută alternative mai rapide şi mai sigure la cash sau card, adoptarea tehnologiei open banking aduce beneficii clare: costuri mult mai mici de procesare, încasarea instantanee a banilor, confirmări imediate ale plăţii, eliminarea riscurilor asociate numerarului sau fraudelor cu cardul.
"Noua soluţie le permite clienţilor METRO să plătească simplu, direct din cont, fără card sau numerar. Banii se încasează instant şi sunt confirmaţi pe loc în contul METRO, la o fracţiune din costurile pe care le are procesarea plăţilor cu cardul. Este o soluţie digitală, sigură şi eficientă - următorul pas firesc în evoluţia plăţilor", a declarat Cosmin Cosma, Co-Fondator şi CEO Finqware.
Integrarea tehnologiei FinqLink în ecosistemul digital METRO România permite clienţilor să iniţieze o plată printr-un simplu click, fiind redirecţionaţi către aplicaţia băncii lor pentru confirmare. Odată autorizată, plata este procesată instant, iar METRO primeşte confirmarea în timp real.
Această iniţiativă face parte din strategia METRO de digitalizare a proceselor şi de optimizare a relaţiei comerciale cu clienţii B2B, oferind o alternativă eficientă şi transparentă la metodele tradiţionale de plată.
METRO este un lider internaţional în comerţul cu ridicata de produse alimentare şi nealimentare, specializat în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor şi firmelor de catering (HoReCa), precum şi ale comercianţilor independenţi (Traders). METRO operează în peste 30 de ţări şi are peste 85.000 de angajaţi la nivel mondial. În anul financiar 2023/24, METRO a înregistrat vânzări de 31 de miliarde de euro.
Finqware este un fintech românesc autorizat ca instituţie de plată pan-europeană, specializat în soluţii de automatizare financiară şi integrare bancară prin tehnologie open banking. Prin soluţiile sale - precum FinqLink şi FinqTreasury - Finqware susţine procesul de digitalizare financiară al unor companii precum FAN Courier, MedLife, Signal Iduna, One United Properties, Rompetrol, Electrica SA, Autonom şi multe altele. În acelaşi timp, platforma Finqware este utilizată de bănci precum Banca Transilvania, CEC Bank şi Salt Bank pentru a oferi servicii de plată de ultimă generaţie, bazate pe tehnologia open banking.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 85 / 19553 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...