ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Constantin BRÂNZAN (Senior Counsel Popescu & Asociații) - singurul profesionist al dreptului din România invitat să vorbească la conferința Starea Statului de Drept în Europa, organizat de Fundatia René Cassin – Institutul Internațional al Drepturilor Omului

16 Decembrie 2021   |   BizLawyer

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii

 
 
Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.


Dr. Constantin BRANZAN este singurul profesionist al dreptului din Romania invitat sa vorbeasca la acest eveniment care reuneste personalitati recunoscute la nivel european si international in aria drepturilor omului, directori din cadrul Consiliului Europei, deputati si comisari europeni, profesori in domeniul drepturilor omului, precum si reprezentanti cu functii de conducere ale unor institutii implicate in apararea drepturilor omului.

Conferinta va avea patru teme majore si anume conceptul  de stat de drept, o definitie comuna a statului de drept, justitia ca fundament al statului de drept, societatea civila si statul de drept, semnificatia monitorizarii respectarii statului de drept.

Domnia sa va lua cuvantul in cadrul celui de-al doilea panel dedicat justitiei ca fundament al statului de drept. Tema se va concentra asupra cadrului normativ al statului de drept, precum si asupra celui al Uniunii Europene, care are caracteristici concepute pentru a proteja drepturile fundamentale inscrise in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. In raport cu tema propusa, se vor analiza aspecte referitoare la independenta judecatorilor precum si aplicarea unitara a deciziilor-cadru emise de Consiliul Uniunii Europene in toate statele membre.

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

„Ma onoreaza sa fiu intr-o companie de inalta clasa la aceasta conferinta, alaturi de personalitatile participante la acest eveniment de exceptie si sa impartasesc din experienta si expertiza mea, in calitate de fost magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, pentru a propune solutii legate de aceasta problema prin interventia, schimbul de informatii si reflectiile vorbitorilor”, a declarat Dr. Constantin BRANZAN.

Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului are ca scop punerea in aplicare a apararii si promovarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin predare si cercetare in mod independent si in spirit stiintific. Independenta si apolitica, ea reprezinta o punte de legatură intre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Europei si Universitatea Robert Schuman din Strasbourg, ramanand in acelasi timp distincta de aceste entitati.

Dr. Constantin BRANZAN este unul dintre cei mai reputati profesionisti romani, cu o experienta de 38 de ani in domeniul magistraturii. Jurist de renume, avand o diploma de studii doctorale (2001), o diploma de studii postuniversitare in drept civil (1987), Dr. Constantin BRANZAN are o expertiza solida, dobandita pe parcursul unei lungi cariere judiciare, inclusiv in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a activat mai mult de 15 ani, perioada inlauntrul careia a detinut si functia de director al Institutului National al Magistraturii, precum si de Presedinte al Retelei de la Lisabona.

Dupa incheierea carierei de judecator, a redobandit calitatea de arbitru si supraarbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei precum si la Curtea de Arbitraj Comercial si Maritim de pe langa Camera de Comert, Navigatie si Agricultura Constanta, precum si la Curtea de Arbitraj Comercial Bucuresti.

Ca urmare a exercitarii functiei de judecator timp de 38 de ani, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dr. Constantin BRANZAN a dobandit o cunoastere aprofundata a sistemului judiciar din Romania si din Uniunea Europeana, avand o intelegere exhaustiva a aspectelor jurisprudentiale in materia dreptului civil, comercial, financiar–bancar, al asigurarilor precum si al drepturilor omului.

In prezent, Dr. Constantin BRANZAN face parte din echipa POPESCU & ASOCIATII, societatea de avocatura din prima linie ce pune la dispozitia clientilor premium servicii integrate de exceptie, atat in Romania cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

POPESCU & ASOCIATII si avocatii sai sunt inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic si a aprecierilor clientilor, recunoasteri acordate de cele mai recente editii ale tuturor directoare juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusa pe lista scurta a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului in Litigii si de catre Europa Property, publicația specializată in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul SEE Real Estate Awards, editia a 15-a.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firma de Avocatura in Litigii din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatura in Drept Bancar din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatură in Drept Imobiliar din Romania si a fost recunoscuta printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania.

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7 / 83
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...