ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Constantin BRÂNZAN (Senior Counsel Popescu & Asociații) - singurul profesionist al dreptului din România invitat să vorbească la conferința Starea Statului de Drept în Europa, organizat de Fundatia René Cassin – Institutul Internațional al Drepturilor Omului

16 Decembrie 2021   |   BizLawyer

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii

 
 
Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.


Dr. Constantin BRANZAN este singurul profesionist al dreptului din Romania invitat sa vorbeasca la acest eveniment care reuneste personalitati recunoscute la nivel european si international in aria drepturilor omului, directori din cadrul Consiliului Europei, deputati si comisari europeni, profesori in domeniul drepturilor omului, precum si reprezentanti cu functii de conducere ale unor institutii implicate in apararea drepturilor omului.

Conferinta va avea patru teme majore si anume conceptul  de stat de drept, o definitie comuna a statului de drept, justitia ca fundament al statului de drept, societatea civila si statul de drept, semnificatia monitorizarii respectarii statului de drept.

Domnia sa va lua cuvantul in cadrul celui de-al doilea panel dedicat justitiei ca fundament al statului de drept. Tema se va concentra asupra cadrului normativ al statului de drept, precum si asupra celui al Uniunii Europene, care are caracteristici concepute pentru a proteja drepturile fundamentale inscrise in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. In raport cu tema propusa, se vor analiza aspecte referitoare la independenta judecatorilor precum si aplicarea unitara a deciziilor-cadru emise de Consiliul Uniunii Europene in toate statele membre.

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

„Ma onoreaza sa fiu intr-o companie de inalta clasa la aceasta conferinta, alaturi de personalitatile participante la acest eveniment de exceptie si sa impartasesc din experienta si expertiza mea, in calitate de fost magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, pentru a propune solutii legate de aceasta problema prin interventia, schimbul de informatii si reflectiile vorbitorilor”, a declarat Dr. Constantin BRANZAN.

Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului are ca scop punerea in aplicare a apararii si promovarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin predare si cercetare in mod independent si in spirit stiintific. Independenta si apolitica, ea reprezinta o punte de legatură intre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Europei si Universitatea Robert Schuman din Strasbourg, ramanand in acelasi timp distincta de aceste entitati.

Dr. Constantin BRANZAN este unul dintre cei mai reputati profesionisti romani, cu o experienta de 38 de ani in domeniul magistraturii. Jurist de renume, avand o diploma de studii doctorale (2001), o diploma de studii postuniversitare in drept civil (1987), Dr. Constantin BRANZAN are o expertiza solida, dobandita pe parcursul unei lungi cariere judiciare, inclusiv in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a activat mai mult de 15 ani, perioada inlauntrul careia a detinut si functia de director al Institutului National al Magistraturii, precum si de Presedinte al Retelei de la Lisabona.

Dupa incheierea carierei de judecator, a redobandit calitatea de arbitru si supraarbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei precum si la Curtea de Arbitraj Comercial si Maritim de pe langa Camera de Comert, Navigatie si Agricultura Constanta, precum si la Curtea de Arbitraj Comercial Bucuresti.

Ca urmare a exercitarii functiei de judecator timp de 38 de ani, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dr. Constantin BRANZAN a dobandit o cunoastere aprofundata a sistemului judiciar din Romania si din Uniunea Europeana, avand o intelegere exhaustiva a aspectelor jurisprudentiale in materia dreptului civil, comercial, financiar–bancar, al asigurarilor precum si al drepturilor omului.

In prezent, Dr. Constantin BRANZAN face parte din echipa POPESCU & ASOCIATII, societatea de avocatura din prima linie ce pune la dispozitia clientilor premium servicii integrate de exceptie, atat in Romania cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

POPESCU & ASOCIATII si avocatii sai sunt inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic si a aprecierilor clientilor, recunoasteri acordate de cele mai recente editii ale tuturor directoare juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusa pe lista scurta a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului in Litigii si de catre Europa Property, publicația specializată in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul SEE Real Estate Awards, editia a 15-a.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firma de Avocatura in Litigii din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatura in Drept Bancar din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatură in Drept Imobiliar din Romania si a fost recunoscuta printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania.

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 24 / 67
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...