ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Chiriac (ANAA): Rolul ONG-urilor este extrem de important; trebuie să devină un partener de dialog social în România

17 Decembrie 2021   |   Agerpres

În opinia sa, antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă.

 
 
Rolul ONG-urilor este extrem de important şi trebuie să devină un partener real, constructiv, de dialog social în România, a afirmat vineri Cristina Chiriac, preşedinta Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA).
 
"Aceşti doi ani lecţie 2020-2021 nu au făcut altceva decât să ne întărească şi să ne demonstreze încă o dată că rolul ONG-urilor este extrem de important şi că trebuie să devină - şi când spun trebuie mă refer inclusiv la modificarea cadrului legislativ în ceea ce priveşte reglementarea dialogului social - trebuie să devină un partener real, constructiv, de dialog social în România. Mai avem mult de construit. Suntem conştienţi că nu o putem face singuri, dar în fiecare zi se mai adaugă o piatră de temelie - şi asta facem noi. În 2018, pentru că am conştientizat că este nevoie de şi mai multă putere, am fondat alături de alţi antreprenori Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin al cărui membru este şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor", a menţionat Cristina Chiriac, la evenimentul WINGATE: "Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii".
 
În opinia sa, antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă.
 
"Lumea afacerilor este dominată de mult timp de bărbaţi, însă situaţia este deja în schimbare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă, astfel că antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare. Femeile au înţeles că rolul lor, pe lângă cel de mamă şi soţie este acela de a crea valoare adaugată în economie. Avem exemple de femei care au schimbat lumea, iar accentul la nivel comunitar se pune pe egalitatea de şanse şi egalitatea de gen astfel încât rolul femeii moderne este de a se poziţiona pe aceeaşi scară ierarhică cu bărbaţii, indiferent de domeniile de activitate", a precizat Cristina Chiriac.
 
Preşedinta ANAA este de părere că asistăm la o schimbare de paradigmă: femeile au învăţat să-şi pună în valoare talentul, în cadrul unei afaceri care să le aducă profit, adică independenţă financiară faţă de familie.
 
În cadrul proiectului WINGATE, care are ca obiectiv principal crearea unei platforme online şi un centru de învăţare inovator, vor fi dezvoltate cursuri specializate pe idei de business, management şi business plan, înfiinţarea unui start-up şi noţiuni de negociere, strategie de business, comunicare şi PR.
 
Conform reprezentanţilor ANAA, acest instrument va oferi oportunităţi participanţilor de a-şi îmbunătăţi prezenţa pe piaţa locală şi internaţională. Evenimentul are loc pe 17 decembrie, în cadrul proiectului finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE şi Norvegia pentru cooperare regională, "Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii!" are ca scop final îmbunătăţirea implicării şi participării femeilor în sectoare inovatoare la nivel internaţional şi implicarea activă a părţilor interesate în reţeaua de dezvoltare a întreprinderilor pentru femei.
 
"Majoritatea femeilor care sunt angajate doresc să devină antreprenoare, iar cele care deja activează în sfera de business lucrează la expansiunea afacerii lor - indică un sondaj realizat în cadrul proiectului WINGATE: 'Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii', pe un eşantion de 1.447 de chestionare completate de femei din ţările participante la proiect: Ungaria, Serbia, Norvegia, România şi Republica Moldova. Femeile chestionate se încadrează în următoarele medii de vârstă: 26-40 de ani şi 41-55 de ani, toate au studii superioare şi vorbesc limba engleză la un nivel avansat.", se menţionează într-un comunicat al organizaţiei.
 
În general, studiile arată că bărbaţii sunt mai interesaţi decât femeile să investească într-o afacere. "Bărbaţii sunt în acelaşi timp mai încrezători în forţele şi în cunoştinţele proprii. Cu toate acestea, femeile au mai multe motive să devină antreprenoare, iar investiţiile făcute de femei sunt mai bune decât cele făcute de bărbaţi, conform aceloraşi studii. Este o realitate faptul că o femeie doreşte să pună familia pe primul plan, înaintea carierei. Cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă pandemică, unde munca de acasă şi nevoia de îngrijire a copiilor a determinat multe femei să-şi părăsească serviciul pentru a-şi îngriji copiii sau să se adapteze noilor forme de lucru, cu riscul ca atunci când doresc să se întoarcă la vechiul loc de muncă, acesta să nu mai fie valabil sau să nu fie suficient de bine plătit. Ca urmare, o afacere proprie este o modalitate foarte bună prin care femeile îşi pot organiza singure programul, astfel încât să aibă timpul necesar pentru familie şi pentru a avea şi venituri în acelaşi timp", se menţionează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4254 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...