ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dănescu (ARB):În Parlament sunt 10 iniţiative legislative; pe una ne-o dorim, pe celelalte nouă le respingem

07 Mai 2020   |   AGERPRES

El a menţionat trei dintre iniţiativele legislative: Legea plafonării dobânzilor, Legea privind cesiunea de creanţe, Legea privind conversia creditelor şi a precizat că acestea au la bază populismul.

 
 
În Parlament sunt 10 iniţiative legislative, iar Asociaţia Română a Băncilor doreşte una dintre acestea şi le respinge pe celelalte nouă, a declarat, joi, Florin Dănescu, preşedintele Executiv al (ARB), în cadrul unei conferinţe de specialitate.

"Astăzi sunt în Parlament cam 10 iniţiative legislative. Pe una ne-o dorim, pe celelalte nouă le respingem din toată puterea noastră pentru că sunt atât de periculoase încât şi în afara unei crize, precum cea pe care o traversăm, poate să pună sub semnul întrebării sau chiar în paranteze sau să oprească, să fiu mai direct, creditarea în România. Celelalte nouă merg, acea pe care o dorim, cea cu privire la semnătura electronică nu merge. Cam aceasta este concluzia felului în care se aduce sprijin industriei căreia toată lume îi cere sprjinul astăzi", a afirmat Florin Dănescu, la conferinţa 'Băncile, în pandemie - provocări şi oportunităţi'.


El a menţionat trei dintre iniţiativele legislative: Legea plafonării dobânzilor, Legea privind cesiunea de creanţe, Legea privind conversia creditelor şi a precizat că acestea au la bază populismul.

"Cred că dacă am putea în România să măsurăm populismul am putea face un pas mare în faţă. Dacă am avea un indicator al populismului. Cred că el creşte în momentul de faţă şi aceasta este de fapt provocarea principală şi oportunitatea ar fi să realizăm ce pericol înseamnă acest indicator al populismului atunci când este mare pentru România în viitor şi în afara oricărei crize, dar mai ales în această criză", a spus Florin Dănescu.

El a precizat că miercuri a trecut prin Parlament Legea privind plafonarea dobânzilor în România sub preţul curent de piaţă.

"Am intrat în criză cu multă îngrijorare cu privire la procesele legislative şi la impredictibilitatea pe care o simţeam încă de dinainte şi am avut o speranţă foarte mare că poate că de data aceasta politicul nu se va sui pe acest subiect şi că va renunţa şi că înţelege să-şi asume oarecare pierderi chiar de imagine împotriva populismului pentru că era momentul să se întâmple lucrul acesta. Dacă băncile au reacţionat proactiv şi au oferit amânări de rate înţelegând că îşi reduc veniturile, înţelegând că îşi pun în pericol, chiar pe o perioadă nedeterminată să spunem aşa capacitatea de a-şi acoperi costurile pentru că băncile funcţionează în continuare, au economisiri în continuare, au costuri de funcţionare în continuare aceleaşi sau poate chiar mai mari, amânarea acestor rate a însemnat să ne asumăm prin solidaritate cu economia şi din datorie profesională să ne asumăm pierderi sau chiar lipsa fluxului de lichiditate, ceea ce poate fi un lucru foarte important pentru orice industrie bancară. Ne aşteptam ca şi politicul să facă acelaşi lucru. Şi prin comparaţie, în oglindă cu industria bancară, politicul ar fi trebuit să spună pierdem şi noi imagine prin deciziile pe care le luăm, pentru că luăm decizii economice de data acesta şi mai puţin decizii politice", a declarat Florin Dănescu.

El a menţionat că în economie în continuare primează decizia politică, cea care nu are legătură cu actul economic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8015 / 8645
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...