ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dragoş Anastasiu: Am trecut de tsunami-ul electoral al anului 2020 cu valurile lui de promisiuni;vrem să vedem măsuri concrete

27 Ianuarie 2021   |   Agerpres

Conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES, CDR a reiterat priorităţile mediului de afaceri pentru 2021 şi a prezentat propuneri concrete pentru ca acestea să fie transpuse "din cuvinte pe hârtie în fapte".

 
 
Coaliţia pentru Dezvoltarea României a prezentat Executivului primele propuneri care să ajute mediul de afaceri, subliniind că reţeta pentru realizarea obiectivelor comune trebuie să includă debirocratizare, digitalizare, transparenţă şi consultare reală, din timp, cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă.
 
Conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES, CDR a reiterat priorităţile mediului de afaceri pentru 2021 şi a prezentat propuneri concrete pentru ca acestea să fie transpuse "din cuvinte pe hârtie în fapte".
 
"În sfârşit am trecut de tsunami-ul electoral al anului 2020 cu valurile lui de promisiuni. Vrem să vedem măsuri concrete, care să ajute mediul de afaceri şi societatea. Astăzi am prezentat primele propuneri. Au fost primite cu deschidere şi sperăm să fie implementate rapid. Viteza de implementare este cheia acestui an", a spus Dragoş Anastasiu, preşedinte AHK România şi coordonator CDR.
 
Potrivit sursei citate, prioritatea zero pentru 2021 este reprezentată de bugetul pentru acest an şi de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
"România are nevoie de un buget fundamentat pe 3 piloni esenţiali: investiţii, cu resurse financiare nu doar alocate, ci şi cheltuite, menţinerea controlului cheltuielilor bugetare şi creşterea colectării şi digitalizarea ca măsuri de reducere a deficitului bugetar. Am solicitat înfiinţarea unei autorităţi unice pentru digitalizarea administraţiei, cea mai eficientă soluţie. Astăzi digitalizarea este copilul cu multe moaşe, care riscă să rămână cu buricul netăiat", a spus Ionuţ Simion, preşedinte Amcham România.
 
În ceea ce priveşte PNRR, reprezentanţii coaliţiei menţionează că nu este suficient că România a bifat 30 de miliarde de euro, ci este nevoie ca proiectele să fie cu adevărat utile pentru România. Astfel, CDR a solicitat să fie parte din grupurile de lucru pe care Guvernul le-a creat pentru identificarea şi implementarea proiectelor PNRR, precum şi pentru transparentizarea şi prioritizarea modului de alocare a banilor.
 
"Nu doar că avem propriile noastre propuneri de proiecte, unele chiar redactate, la cheie, cum ar fi creşterea competenţelor digitale în educaţie şi în administraţie, dar putem avea un aport valoros la conceperea de proiecte noi, astfel încât să fie evitate situaţiile de azi, când avem proiecte care intră în coliziune cu realitatea din teren", a subliniat Florin Pogonaru, preşedinte AOAR.
 
CDR a mai propus marţi Guvernului menţinerea la nivelul Secretariatului General al Guvernului a Grupului de lucru care coordonează procesul de debirocratizare a administraţiei. Oamenii de afaceri semnalau, în noiembrie anul trecut, că solicitările legale pentru firme, indiferent de mărimea lor, au ajuns la niveluri inimaginabile, care uneori frizează absurdul.
 
"Se spune că dacă vrei să îngropi un proiect faci o comisie de analiză. Noi sperăm însă ca acest lucru să nu se întâmple şi ca energia mediului de afaceri să impulsioneze măsurile de simplificare de care e nevoie disperată în administraţie. Am identificat în jur de 200 de măsuri pentru debirocratizare şi simplificare, care însă vor trebui implementate inclusiv prin modificări legislative", a afirmat Dagoş Roşca, preşedinte Romanian Business Leaders.
 
Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României au avut marţi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu.
 
CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Ţntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
 
Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB.
 
Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7068 / 8889
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...