ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Finanţelor: Avantajul României este că avem mult spaţiu de investit

06 Octombrie 2022   |   AGERPRES

"Trebuie să lucrăm în săptămânile viitoare foarte aplicat, pentru că este important cum vom ataca din nou, aşa cum am făcut şi anul acesta, trimestrul unu. De aceea programele cu care pornim în primul trimestru vor duce trendul pe întreg anul", a susţinut el.

 
 
Avantajul României în următorii ani este că avem un spaţiu mare de dezvoltare, ca urmare a lipsei investiţiilor de până acum, a afirmat, joi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

El a participat la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor pentru anul 2022.

"Începem să lucrăm la bugetul pe 2023, care se va baza în continuare pe acordarea de stimuli importanţi economiei şi, de aceea, este important pe de o parte să continuăm programele pe care le avem, IMM Invest plus programe de finanţare cu ajutor de stat, ele vor continua şi în 2023. Mi-aş dori să avem şi alte programe şi cred că o să lucrăm să concepem noi programe pentru economie. Deci stimulii vor continua", a spus ministrul.


Potrivit acestuia, cele mai importante sunt primele trei luni.

"Trebuie să lucrăm în săptămânile viitoare foarte aplicat, pentru că este important cum vom ataca din nou, aşa cum am făcut şi anul acesta, trimestrul unu. De aceea programele cu care pornim în primul trimestru vor duce trendul pe întreg anul", a susţinut el.

În context, Câciu a menţionat care sunt avantajele României. "Avantajul nostru este că vulnerabilităţile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului, în sensul în care nu am investit la timp, ne-au lăsat mult spaţiu de investit. Sunt foarte multe ţări în Europa care nu mai au unde investi. Se îndreaptă către alte zone, pentru că nu pot face lucrări de infrastructură mare, pentru că au, în zona de sănătate şi educaţie, la fel. Această lipsă a noastră structurală de-a lungul timpului va reprezenta, din punctul meu de vedere, un element de boost, de împingere a dezvoltării pe următorii ani. Şi noi trebuie împreună să găsim programele în sectoarele sub potenţial, cu care să ducem economia în creştere, deşi va fi în continuare complicat".

El a menţionat că inflaţia reprezintă, totuşi, un risc foarte mare.

"Inflaţia se repară mai greu, era bine să se controleze înainte să înceapă traseul galopant. Anul trecut, când inflaţia crescuse de trei ori, era un moment bun să ne uităm la măsuri de stopare a inflaţiei. Odată pornit, bulgărele inflaţiei este greu de oprit şi observăm că şi băncile centrale nu pot acţiona cu viteza necesară pentru a frâna inflaţia, pentru că acţiunea de a stopa inflaţia produce costuri suplimentare", a susţinut oficialul guvernamental.

Potrivit Cartei Albe a IMM-urilor, lansată joi de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), inflaţia, incertitudinea evoluţiilor viitoare şi birocraţia sunt pe primele locuri în ceea ce priveşte dificultăţile cu care se confruntă IMM-urile din România în acest an.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2385 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...