ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O delegaţie a Lockheed Martin va veni în România pentru planul privind centrul de mentenanţă regional

08 Decembrie 2023   |   AGERPRES

Ministrul Economiei, Radu Oprea, nu a dorit să avanseze un calendar de realizare a proiectului, dar a punctat modul rapid la care s-au derulat lucrurile în cazul Centrului de pregătire a piloţilor pentru aeronavele F16.

 
 
O delegaţie a companiei americane Lockheed Martin va veni în vizită în România în luna ianuarie a anului viitor în vederea discutării unui plan de acţiune cu termene clare privitor la realizarea în România a unui Centru regional de mentenanţă pentru produsele companiei, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea.

El a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria despre acţiunile concrete convenite în urma discuţiilor purtate cu companii americane, între care şi Lockheed Martin, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent în SUA alături de premierul Marcel Ciolacu.

"Pot să vă spun că în a treia săptămână din luna ianuarie, deci la începutul anului, vicepreşedintele Lockheed Martin, care răspunde de cooperare industrială şi de relaţiile internaţionale, va fi în România. Va fi la Cluj, pentru semnarea unui acord, memorandum, protocol, nu ştiu exact care este forma actului respectiv, în care Lockheed Martin cooperează cu Universitatea în domeniul Inteligenţei Artificiale, dar în acelaşi timp va fi şi la Bucureşti pentru a începe împreună demersurile de constituire a acestui Centru regional de mentenanţă pentru ceea ce produce Lockheed Martin, nu vorbim doar despre F-16, sunt şi multe alte produse, echipamente ale Lockheed Martin. O parte sunt deja efective la companiile private din industria de apărare. Ne dorim consolidarea, ne dorim extinderea capacităţilor noastre la nivel regional şi atunci probabil că va fi nevoie de extindere a capacităţilor de mentenanţă în România", a declarat Radu Oprea.


El a arătat că reprezentantul Lockheed Martin va veni în România în "ideea de a construi un plan de acţiune foarte clar, cu termene, cu responsabilităţi pentru fiecare dintre părţi, astfel încât acest demers să fie făcut într-un timp cât mai scurt".

Ministrul nu a dorit să avanseze un calendar de realizare a proiectului, dar a punctat modul rapid la care s-au derulat lucrurile în cazul Centrului de pregătire a piloţilor pentru aeronavele F16.

"Aţi văzut cât de repede s-au întâmplat lucrurile cu centrul de pregătire a piloţilor pentru F-16. Şi aici Ministerul Apărării Naţionale a avut un rol determinant", a punctat Oprea.

El a mai adăugat că este prea devreme pentru a se discuta despre valoarea investiţiilor în centrul de mentenanţă.

"Suntem în etapa de a identifica exact nevoile regionale şi de aici vom avea toate informaţiile", a precizat Oprea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 194 / 8463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Lista scurtă a finaliștilor “Chambers Europe Awards - 2024” | Cinci firme din România luptă pentru trofeu: CMS, NNDKP și Schoenherr, prezențe constante la gala premiilor, RTPR intră în competiție propulsată de activitatea intensă din ultimul an, iar Filip & Company este nominalizată pentru a treia oară consecutiv
DLA Piper | The Opportunity: Lawyer, Employment
Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement obține la ICCJ o soluție definitivă în favoarea unui cunoscut operator de restaurante, într-o dispută judiciară cu un probatoriu voluminos, care a durat peste 4 ani. Proiect coordonat de Ioana Gelepu (Managing Partner)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...