ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Olivier Michalon: România poate avea încredere deplină în Airbus; aceasta nu este o promisiune goală

17 Octombrie 2019   |   AGERPRES

Reprezentantul Airbus a amintit că, anul trecut, Airbus şi IAR au semnat un contract de exclusivitate pe 15 ani pentru "cooperarea la construcţia elicopterelor militare medii, de care România are nevoie".

 
 
România "poate avea încredere deplină în Airbus", prezenţa companiei de-a lungul anilor în ţara noastră fiind dovada că angajamentul nu este o "promisiune goală", a declarat, miercuri, Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus.

El a participat la o recepţie pentru sărbătorirea celor 50 de ani ai companiei. "În România, Airbus este singura companie aeronautică de top care are operaţiuni industriale, ce oferă peste 6.300 de locuri de muncă, direct şi indirect. Este angajamentul de o jumătate de secol al Airbus faţă de piaţa locală", a afirmat el şi a adăugat că "în ultimii ani, contribuţia economică a Airbus în România a fost semnificativă", anume 650 de milioane de euro cifră de afaceri, din care 10% au fost reinvestiţi.


Reprezentantul Airbus a amintit că, anul trecut, Airbus şi IAR au semnat un contract de exclusivitate pe 15 ani pentru "cooperarea la construcţia elicopterelor militare medii, de care România are nevoie".

"Suntem aici să susţinem eforturile României de a-şi reînnoi flota de elicoptere şi suntem încrezători că avem soluţiile potrivite pentru nevoile sale operaţionale de ţară şi de membru NATO. (...) România poate avea încredere deplină în Airbus şi în divizia Airbus Helicopters. Aceasta nu este o promisiune goală, este o declaraţie dovedită de prezenţa pe termen lung în ţară a Airbus şi provoc orice alt constructor de elicoptere să egaleze ce am realizat noi aici. E uşor să promiţi multe", a afirmat acesta.

Michalon şi-a exprimat speranţa ca, în scurt timp, la Braşov să fie asamblate elicoptere modelul H215M.

La rândul său, directorul general al Airbus Helicopters România, Georges Durdilly, a descris compania drept un "model al integrării europene şi un punct de referinţă pentru aeronautică în lume".

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Nicolae Nasta a apreciat că această companie este "partenerul major al României în sectorul aeronautic".

Şi membri ai corpului diplomatic de la Bucureşti au vorbit despre companie. Astfel, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a amintit că, tot miercuri, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul german Angela Merkel au fost la fabrica Airbus din Toulouse. "Replicăm această aniversare în România", a spus ea. De asemenea, a apreciat Ramis, angajamentul consorţiului european Airbus în ţara noastră subliniază "buna integrare a României în UE".

Totodată, diplomatul a evocat istoria de succes a Dacia. "În relaţia cu România, avem nevoie de o nouă poveste de succes. (...) Succesul Dacia în domeniul construcţiei de automobile este un bun exemplu al unei strategii prin care toată lumea câştigă, iar visul nostru este să repetăm această poveste în domeniul aeronauticii", a punctat Ramis.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a făcut o scurtă istorie a companiei. "Germania şi Franţa au ajuns la un acord la nivel de stat în 1969, lor li s-au alăturat Marea Britanie şi Spania în scopul de a revigora industria aerospaţială şi de a deveni un brand recunoscut internaţional şi un simbol al excelenţei europene, un far economic şi tehnologic a ceea ce Europa poate reuşi dacă şi când se unesc forţele", a subliniat el.

Vorbind despre "lecţia" pe care a dat-o Airbus, ambasadorul a spus: "Cooperarea este cheia pentru prosperitate şi pur şi simplu nu mai este loc pentru demersuri naţionaliste". "Airbus nu e aici să facă profit rapid, să dea lovitura şi să plece, este aici pentru parteneriatul strategic din industria aeronautică pe următorii 50 de ani", a spus diplomatul referitor la prezenţa companiei în România.

La rândul său, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a afirmat că "România fără aeronautică şi fără să fie la vârful dezvoltării în aeronautică este la fel de neimaginat ca România fără Enescu".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8507 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...