ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piperea: Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost prost concepută;onorariul pentru administratori ar trebui să fie de 2.000 de lei

27 Februarie 2020   |   AGERPRES

Avocatul a precizat că insolvenţa persoanelor fizice este mult mai complicată pentru că implică aspecte care ţin de familie, de situaţia de la locul muncă sau de aspecte psihologice.

 
 
Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost prost concepută, este foarte birocratică, iar infrastructura pusă la punct este foarte greşită, a declarat, joi, pentru AGERPRES, avocatul Gheorghe Piperea, partener RomInsolv SPRL.

"Nu am date, dar se pare că sunt mai puţin de 50 de dosare de insolvenţă la nivelul întregii ţări şi acest lucru demonstrează că legea este foarte prost concepută, infrastructura pusă la punct este foarte greşită şi foarte birocratică. Oamenii nu ştiu nici măcar de faptul că pot să se redreseze printr-un astfel de plan. De asemenea, oamenii nu ştiu că pot să obţină o ştergere de datorie şi în consecinţă o a doua şansă pentru că nimeni nu le explică. Eu am încercat să fac acest lucru anul trecut. Am fost în două, trei locuri însă în sală erau 20-30 de inşi. Asta înseamnă că gradul de informare a omului este la pământ. Este aproape de zero. Şi de acest lucru este vinovat în primul rând statul român prin ANPC. În al doilea rând este vinovat sistemul bancar, care, din 2009, de când am făcut eu un proiect de lege, nu a făcut decât să torpileze această reglementare şi care în Parlament, când a venit totuşi acest proiect, l-a făcut să fie competamente inaplicabil", a declarat Gheorghe Piperea, prezent la a VII-a ediţie a conferinţei "Codul Insolvenţei".


El a menţionat, la capitolul inaplicabilitate, onorariile stabilite la nivelul a 200 de lei pentru un dosar pentru administratorul insolvenţei persoanei fizice.

Avocatul a precizat că insolvenţa persoanelor fizice este mult mai complicată pentru că implică aspecte care ţin de familie, de situaţia de la locul muncă sau de aspecte psihologice.

"Este nevoie ca legea să prevadă nişte fonduri publice, cum sunt fondurile care sunt acordate pentru asistenţă judiciară, consistente, care să nu mai facă debitorul să depindă hazard, dacă să aibă o restructurare sau nu şi nici administratorul judiciar să refuze să intre în astfel de dosare", a afirmat Gheorghe Piperea în cadrul evenimentului organizat de ziarul Bursa.

El a spus că suma ar trebui să fie de cel puţin 1.000 - 2.000 de lei pentru un dosar.

De asemenea, avocatul a declarat că ar trebui clarificată problema coşului minim de consum pe familie pentru a se putea spune care este suma ce nu poate fi pusă în executare silită.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8304 / 8668
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...