ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Popescu: A fost publicată lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP; bugetul e de 476 milioane lei

10 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Conform listei publicate pe site-ul Ministerului Energiei, în această etapă au fost admise 1.430 de proiecte, cu un coeficient de performanţă cuprins între 49% şi 100%. Alte 799 de proiecte au fost respinse.

 
 
Lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP a fost aprobată, bugetul fiind de 476 milioane lei, a anunţat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
 
"ElectricUP - Anunţ important! A fost publicată lista proiectelor acceptate în cadrul primei sesiuni a programului de finanţare, în urma finalizării etapei de evaluare şi în limita bugetului aprobat pentru primul ciclu de finanţare în sumă de 476 milioane lei. Atenţie! Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanţilor prin platforma informatică dedicată. Termenul de depunere a contestaţiei este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorităţii", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Conform listei publicate pe site-ul Ministerului Energiei, în această etapă au fost admise 1.430 de proiecte, cu un coeficient de performanţă cuprins între 49% şi 100%. Alte 799 de proiecte au fost respinse.
 
ME precizează că, în urma procedurii de contestaţii, lista aplicanţilor admişi, respectiv respinşi va fi modificată.
 
"Comisia de analiză a aplicat modalitatea de calcul prevăzută în Ghidul de finanţare, conform calculatorului disponibil la link-ul asociat Programului. Ministerul Energiei a iniţiat demersurile pentru suplimentarea bugetului alocat acestui ciclu pentru a finanţa şi proiectele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate", subliniază reprezentanţii ministerului.
 
Programul ElectricUp este destinat IMM-urilor şi celor din domeniul HoReCa, iar cei declaraţi eligibili vor primi finanţare pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug - in. Valoarea maximă a ajutorului de minimis acordat este de 100.000 euro/beneficiar.
 
Conform ME, programul "ElectricUP" reprezintă o măsură de natură economico-financiară pentru a ameliora repercusiunile negative asupra economiei şi asupra cetăţenilor, venind în sprijinul dezvoltării sectorului energiei din surse regenerabile şi creşterii eficienţei energetice, dezvoltării infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii şi a operatorilor economici din domeniul HoReCa, prin finanţarea proiectelor de investiţii pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, precum şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.
 
Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea mediului antreprenorial, în cadrul unui program social de interes public, pentru compensarea unor pierderi de capital financiar şi de resurse umane înregistrate în urma situaţiei sanitare determinată de pandemia COVID-19, în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii şi a operatorilor economici din domeniului HoReCa.
 
Obiectivul secundar îl reprezintă contribuţia la atingerea obiectivelor asumate de România privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dezvoltarea capacităţii de producere de energie electrică din surse regenerabile şi creşterea eficienţei energetice, dezvoltarea electromobilităţii reale la nivel naţional. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4522 / 8631
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...