ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Primarul Braşovului: Proiectul bugetului local - finalizat la sfârşitul lunii; o prioritate - parcul industrial pe platforma fostului CET

05 Martie 2021   |   Agerpres

În acelaşi context, Coliban a anunţat şi locaţia viitorului parc industrial, pentru care municipalitatea braşoveană a primit, prin legea bugetului de stat, o alocaţie de 10 milioane de lei.

 
 
Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a anunţat, vineri, că proiectul bugetului local pe anul 2021 va fi gata până la sfârşitul lunii martie, menţionând că acesta va fi construit în aşa fel încât să acopere atât nevoile sociale, inclusiv cele legate de pandemie, cât şi cele investiţionale ale oraşului.
 
"Dezbaterile şi analizele pe bugetul local se întâmplă chiar în acest moment. Vom avea o imagine mai clară spre finalul lunii, când îl vom şi depune în consultare publică. Este important să acoperim nevoile sociale, cele din lupta cu pandemia, dar totodată este important şi să nu neglijăm nevoia de investiţii", a afirmat edilul, într-o conferinţă de presă la sediul USR Braşov.
 
În acelaşi context, Coliban a anunţat şi locaţia viitorului parc industrial, pentru care municipalitatea braşoveană a primit, prin legea bugetului de stat, o alocaţie de 10 milioane de lei.
 
"Am identificat zona fostei platforme de la CET, care are conexiune cu calea ferată. Se află de foarte mulţi ani în lichidare, nu au existat oferte şi preţul a tot scăzut. Pe de altă parte, este adiacentă unei zone care este deja în proprietatea municipiului şi, printr-o alipire, am putea avea un perimetru mai amplu, care să fie inclusă în oferta adresată unor investitori strategici", a afirmat edilul.
 
El a subliniat că principalul atu al acestui teren este conectivitatea la calea ferată.
 
"Ideea de parc industrial, aşa cum a fost pusă în formă de lege şi definită prin norme în anii 90-2000 este diferită la ora actuală de nevoia investitorului. Acesta nu mai are nevoie de platforme betonate şi de hale unde să se mute, are nevoie de acces la infrastructură, forţă de muncă şi interconectivitate foarte bună. Din această perspectivă, mai importantă este zona în propunem dezvoltări industriale decât cum arată acest teren. (...) Uitându-ne pe harta Braşovului şi gândindu-ne la lucrurile importante pentru un investitor, vedem că avem tradiţie pe câteva verticale industriale, forţă de muncă la un nivel bun de calificare, pe zona urbană posibilitate de extindere privind transportul comun astfel încât şi accesibilizarea, mobilitatea forţei de muncă să fie la parametrii buni. Ce nu avem este lipsa conectivităţii la infrastructură, nu avem autostrăzi, aeroporturi, însă avem infrastructură feroviară bine dezvoltată. Iar pentru industria automotive şi aeronautică, transportul pe această cale este viabil", a subliniat Coliban.
 
Totodată, el a subliniat că, de când a fost anunţată alocarea în bugetul de stat pentru municipiul Braşov pentru realizarea parcului industrial, "deja au apărut actori economici privaţi interesaţi de acest teren".
 
De asemenea, primarul braşovean a menţionat că, înainte ca o decizie finală privind locaţia viitorului parc industrial să fie luată în Consiliul Local, trebuie să existe o evaluare a terenului şi derularea întregii proceduri de "lichidare şi licitaţie".
 
"Solicitarea acestor bani a fost benefică, indiferent dacă acest proces de intenţie se va materializa sau municipalitatea se va îndrepta spre o altă zonă", a mai menţionat Coliban.
 
Municipiul Braşov a obţinut aproape 30 de milioane de lei de la bugetul de stat, din care aproximativ o treime pentru atragerea de investitori în domeniul industriei auto şi respectiv aerospaţială, această sumă reprezentând cea mai mare alocare directă de fonduri din ultimii 10 ani, pentru investiţii, a informat, miercuri, Primăria Braşov.
 
Conform primarului Allen Coliban, 10 milioane de lei din această sumă sunt destinate finalizării lucrărilor la Pasajul Fartec, care ar trebui să fie redat circulaţiei după luna iulie, alte 10 milioane pentru reabilitarea energetică a 19 blocuri şi restul pentru achiziţia de terenuri în vederea amenajării unor viitoare parcuri industriale şi pentru atragerea de investitori strategici
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6509 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...