ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Silvia Pisică (UCIR): Recensământul populaţiei şi locuinţelor va aduce o premieră pentru România - autorecenzarea

20 Octombrie 2021   |   Agerpres

Potrivit reprezentantei INS, autorecenzarea se va realiza în doi paşi, ce presupune preînregistrarea şi completarea chestionarului propriu-zis.

 
 
Runda 2021 a recensământului populaţiei şi locuinţelor va aduce o premieră pentru România, şi anume autorecenzarea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, Silvia Pisică, coordonatoarea Unităţii de Coordonare şi Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021 (UCIR).
 
"Runda 2021 a recensământului o îmbrăcăm în haine noi, moderne. În primul rând este vorba despre faptul că ne luăm la revedere de la hârtie. Nu mai imprimăm nimic, nu mai avem nevoie să imprimăm nimic şi întregul recensământ se va realiza exclusiv în condiţii de informatizare. Prima etapă a recenzării va trebui să o facem noi înşine - etapa de autorecenzare. Numai după ce se va termina perioada de autorecenzare, care va dura două luni, se va intra în teren, în formatul clasic, cu recenzori care să bată la uşa fiecărei locuinţe care conţine membri care nu s-au autorecenzat. Înregistrarea, şi de această dată, nu se va face pe hârtie, ci se va face într-un chestionar electronic încărcat pe tablete. Tabletele sunt puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Autorecenzarea reprezintă o premieră pentru România. Bine ar fi ca de această dată România să se situeze alături de Slovacia în categoria celor peste 80% pondere a populaţiei care a înţeles beneficiul autorecenzării. Ceea ce a dezvoltat Institutul Naţional de Statistică pentru runda 2021 este o aplicaţie care va permite autorecenzarea, fiind realizată pe indiferent de tipul de echipament electronic pe care îl posedă fiecare. Nu există restricţie. Mai mult decât atât, chestionarul va putea fi accesat şi în alte limbi decât limba română şi mă refer la limbile naţionalităţilor conlocuitoare, minorităţile naţionale, dar şi într-o limbă de circulaţie internaţională, respectiv engleză", a explicat Pisică.
 
Potrivit reprezentantei INS, autorecenzarea se va realiza în doi paşi, ce presupune preînregistrarea şi completarea chestionarului propriu-zis.
 
"Este un chestionar dinamic, care permite o navigare logică şi cu salt de la o secţiune la alta, de la o întrebare la alta, de la un grup de întrebări la altul, în funcţie de ceea ce răspunde omul. O altă noutate sunt informaţiile pe care le vom produce vor fi la un nivel de detaliere extrem de mare în profil teritorial. Informaţiile vor fi disponibile pentru suprafeţe de un kilometru pătrat. Deşi vom încheia recenzarea în luna iulie vom putea ieşi către public cu date detaliate în decembrie al aceluiaşi an. Această autorecenzare se face extrem de simplu, este perfect securizată şi a fost gândită tocmai pentru a asigura foarte bine securitatea datelor şi se face în doi paşi. Primul pas este că fiecare cetăţean va afla din timp, prin canalele de comunicare şi promovare a recensământului, care este adresa unde se vor putea înrola pentru a accesa formularul de preînregistrare. Toţi cei care se preînregistrează şi completează o adresă de e-mail vor primi chestiionarul pe adresa indicată. Pasul doi este că, în momentul în care primesc link-ul pe adresa de e-mail pe care o precizează, vor avea posibilitatea să îşi acceseze propriul chestionar, să-l completeze şi să-l transmită, asigurându-se astfel că nu există niciun fel de protecţie din punct de vedere al sănătăţii pentru ei şi familia lor", a afirmat Silvia Pisică.
 
Pentru derularea noului recensământ vor exista trei platforme dedicate.
 
"În primul rând, site-ul recensământului unde informaţiile importante referitoare la modul în care se pregăteşte recensământului şi progresul recenzării. Mai vorbim despre platforma de preînregistrare, deocamdată o necunoscută. Urmează să fie stabilită şi atunci va fi făcută cunoscută publicului. De asemenea, cea de completare a chestionarelor reprezintă o platformă de sine stătătoare, unde fiecare om va putea intra şi va putea să îşi completeze informaţiile în propriul chestionar", a menţionat coordonatoarea UCIR.
 
Institutul Naţional de Statistică (INS) a organizat, miercuri, webinarul "Istoria recensămintelor populaţiei şi locuinţelor din România - de la începuturi până în zilele noastre", în contextul Zilei Europene a Statisticii.
 
Ziua Europeană a Statisticii este sărbătorită în acest an, pe 20 octombrie, sub deviza "Statistica, un vaccin pentru protecţia democraţiei şi combaterea virusului dezinformării". Cu această ocazie, INS pregăteşte lansarea campaniei de promovare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, care va avea loc în prima parte a anului 2022.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4707 / 8648
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...