ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Smedoiu (CFA): Trebuie să acceptăm o creştere a taxelor dacă dorim pensii decente pentru un număr mare de pensionari

27 Februarie 2020   |   AGERPRES

Asociaţia CFA România este organizaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute (USA).

 
 
Românii vor trebui să accepte că, la un moment dat, taxele vor creşte în lipsa altor soluţii, pentru a se putea plăti în continuare pensii decente pentru un număr mare de pensionari, în condiţiile în care baza din care ne acumulăm fondurile de pensii devine din ce în ce mai mică, a declarat, joi, vicepreşedintele CFA România, Alexandra Smedoiu.

"Problemele sistemului de pensii sunt multiple: românii care sunt plecaţi în afara ţării şi nu contribuie în sistem cu contribuţii sociale, procesul de îmbătrânire a populaţiei. Sunt factori care afectează statele într-o măsură mai mică sau mai mare. Pe noi, în particular, fenomenul acesta de migraţie ne afectează deoarece baza din care ne acumulăm fondurile de pensii devine din ce în ce mai mică. Trebuie să vedem dincolo de limită. Dacă ne dorim să plătim în continuare pensii decente pentru un număr mare de pensionari va trebui să acceptăm, că la un moment dat, probabil nu într-un viitor îndepărtat, taxele vor creşte, dacă nu se găsesc alte soluţii", a subliniat Alexandra Smedoiu, la un eveniment de specialitate.


Aceasta a precizat că "trebuie să îi obligăm pe politicieni, prin puterea votului, prin vocea publică, prin orice măsuri avem, să se gândească la acest lucru responsabil".

"Asta dorim să facem prin campania despre pensii pe care am lansat-o anul trecut. Ea se numeşte 'Generaţia I'. Pe lângă nişte mesaje care ţin de educaţie financiară, educaţie în familie, responsabilitate personală, inclusiv cu studii din practicile altor state care sunt mai dezvoltate, cu statistici, vrem să aducem aceste cifre în atenţia publicului şi vrem să fim conştienţi să îi punem pe politicieni să lucreze în favoarea noastră, şi nu în defavoarea noastră, uitându-se pe un termen foarte scurt. Chiar şi propriei mele mame încerc să îi explic că noi cu toţii ne dorim un sistem de pensii echitabil, realist, sustenabil, să permită un trai decent pentru toată lumea. Pe de altă parte, pentru că suntem nişte oameni ai cifrelor, nu putem să nu vedem dincolo de aceste obiective sociale şi altruiste. Este de datoria noastră să tragem un semnal de alarmă atunci când vedem că ceva nu este în regulă ", a explicat vicepreşedintele CFA România.

Asociaţia CFA România este organizaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute (USA).

În prezent, Asociaţia CFA România are peste 245 de membri, majoritatea deţinători ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8524 / 8889
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...