ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vîlceanu: Implementarea PNRR se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative

28 Martie 2022   |   Agerpres

Potrivit unei postări pe pagina proprie de Facebook, Dan Vîlceanu a avut o întâlnire cu comisarul european, în cadrul căreia a vorbit despre reforme esenţiale incluse în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare şi energie.

 
 
Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative de durată, întrucât unele dintre obiectivele pe care trebuie să le atingem în martie depind de legi aflate în Parlament, i-a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, comisarului european pe economie, Paolo Gentiloni.
 
Potrivit unei postări pe pagina proprie de Facebook, Dan Vîlceanu a avut o întâlnire cu comisarul european, în cadrul căreia a vorbit despre reforme esenţiale incluse în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare şi energie.
 
Astfel oficialul român a prezentat stadiul îndeplinirii reformelor şi investiţiilor asumate prin intermediul PNRR. Planul a fost aprobat de Comisia Europeană în 28 octombrie 2021, iar prima transă aferentă prefinanţării a fost virată României în data de 2 decembrie. Până la sfârşitul anului 2021, România a îndeplinit 21 de jaloane (milestones), se arată într-un comunicat remis de ministerul de resort.
 
"Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României este unul curajos, dar beneficiem de sprijinul Comisiei Europene, astfel încât să realizăm toate investiţiile şi reformele pe care ni le-am propus. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu Paolo Gentiloni, comisarul pe Economie, am vorbit despre provocările programului în contextul situaţiei din ţara vecină, Ucraina, dar şi despre reforme esenţiale pe care le avem în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare şi energie. Mesajul meu a fost că implementarea programului se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative de durată. Unele din obiectivele pe care trebuie să le atingem în martie depind de legi aflate în Parlament", a notat ministrul, pe Facebook.
 
În context, comisarul Paolo Gentiloni a subliniat că mesajul Guvernului României referitor la realizarea reformelor finanţate prin PNRR este crucial.
 
"Ţările sunt afectate de acest război, provocări, refugiaţi, preţurile la energie, iar în viziunea mea acestea nu ar trebui să afecteze planurile noastre referitoare la PNRR", a afirmat Gentiloni.
 
În ceea ce priveşte reforma pensiilor, şeful de la Fonduri Europene a susţinut şi de această dată că "este una care trebuie să fie realizată în România, scopul fiind eliminarea inechităţilor".
 
Conform comunicatului, o persoană care se pensionează acum are venituri mai mari decât alte persoane care s-au pensionat în trecut chiar dacă au lucrat în aceleaşi condiţii, iar România trebuie să prezinte o analiză mai detaliată a situaţiei actuale şi un proiect care să indice eforturile bugetare finale pe care le presupune.
 
"Pensionarii aşteaptă un proiect care să vizeze reforma pensiilor, iar dezbaterile pe acest subiect trebuie să fie cât mai serioase şi oneste", a subliniat Vîlceanu, în postarea sa.
 
Potrivit acestuia, comisarul a abordat şi subiectul decarbonării, primind asigurări că România merge mai departe cu planul său de investiţii în energie, profitând de sumele din Fondul de Modernizare.
 
"Totodată, am transmis că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene îşi exercită pe deplin rolul de implementare şi monitorizare pe care-l are, lucrând activ cu toate instituţiile cu sarcini în PNRR. În această săptămână vor fi mai multe discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene, aceasta fiind prima dintre ele", a adăugat Vîlceanu.
 
De asemenea, ambii parteneri de discuţii au punctat nevoia menţinerii deficitului bugetar asumat de România, chiar şi în contextul în care reformele finanţate prin PNRR vor susţine creşterea veniturilor bugetare, se mai spune în comunicat.
 
Nu în ultimul rând, oficialul european s-a arătat nerăbdător să primească veşti privind inaugurări ale unor investiţii importante şi s-a arătat dispus chiar să participe la astfel de evenimente, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de eforturile depuse de autorităţile române. 
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3571 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...