ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CCIR pregăteşte mediul de afaceri pentru Brexit

24 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit acestuia, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va genera şi oportunităţi, iar România trebuie să facă toate eforturile necesare pentru consolidarea relaţiei cu acest partener extern.

 
 
Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) pune la dispoziţia mediului de afaceri din România o platformă online actualizată cu cele mai recente informaţii referitoare la Brexit şi efectele acestui proces asupra economiei autohtone, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.
 
Astfel, pe site-ul oficial al instituţiei, www.ccir.ro, există un segment dedicat Brexit, care va fi actualizat periodic cu materialele emise de entităţile din cadrul Comitetului Interministerial, cu scopul de a pregăti mediul de afaceri în ceea ce priveşte efectele economice ce vor fi resimţite de antreprenorii români, odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2021.
 
"CCIR a început informarea şi pregătirea mediului de afaceri cu privire la Brexit încă de anul trecut, atunci când am lansat o platformă electronică de dialog, pentru a cunoaşte mai detaliat care sunt problemele antreprenorilor români legate de acest proces. Astfel, includerea CCIR în Comitetul Interministerial dedicat Brexit este o urmare firească a eforturilor noastre. Brexit-ul este un proces foarte important pentru mediul de afaceri, dacă ţinem cont de faptul că Marea Britanie este ţara cu care România înregistrează cel mai mare excedent comercial şi, totodată, reprezintă a cincea destinaţie de export pentru produsele româneşti", a subliniat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
Potrivit acestuia, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va genera şi oportunităţi, iar România trebuie să facă toate eforturile necesare pentru consolidarea relaţiei cu acest partener extern.
 
"Întreaga reţea de Camere de Comerţ şi Industrie din România va informa în permanenţă mediul de afaceri în privinţa Brexitului şi va oferi sprijin antreprenorilor în găsirea unor soluţii care să diminueze efectele acestui proces", a mai spus Mihai Daraban.
 
Din Comitetul Interministerial dedicat Brexit mai fac parte următoarele instituţii: Ministerul Finanţelor Publice, Direcţia Generală a Vămilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Consiliul Concurenţei, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
 
Conform informaţiilor oferite de ONRC, la nivelul anului 2019, valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Regatul Marii Britanii se ridica la 4,2 miliarde euro. Numărul total al companiilor din Marea Britanie active în România, în septembrie 2020, era de 6059, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 1,04 miliarde de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2570 / 5148
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...