ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ADR a relansat activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală

30 Iunie 2022   |   Agerpres

ADR a convocat miercuri prima şedinţă de lucru a Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD). Alături de partenerii din mediul privat, asociativ şi academic, preşedintele ADR, Dragoş-Cristian Vlad, a anunţat relansarea lucrărilor forului consultativ pentru digitalizarea administraţiei publice din România.

 
 
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a relansat activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală, informează miercuri un comunicat al instituţiei.
 
ADR a convocat miercuri prima şedinţă de lucru a Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD). Alături de partenerii din mediul privat, asociativ şi academic, preşedintele ADR, Dragoş-Cristian Vlad, a anunţat relansarea lucrărilor forului consultativ pentru digitalizarea administraţiei publice din România.
 
"Misiunea CNTD ca agora digitală este să dezbată şi să determine paşii pe care administraţia publică şi industria IT din România trebuie să îi facă pentru a recupera decalajele dintre ţara noastră şi celelalte state europene", se spune în comunicatul ADR.
 
În opinia preşedintelui ADR, pentru perioada următoare, dezbaterile pe componentele cele mai importante ale transformării digitale sunt esenţiale.
 
"Un aport deosebit pentru calitatea soluţiilor pe care ADR le va implementa va fi furnizat de dialogul punctual cu partenerii din mediul privat, din mediul asociativ şi din universităţi, deoarece toată experienţa şi tot know-how-ul membrilor CNTD va fundamenta viitoarele propuneri legislative şi viitoarele politici publice pe care ADR le va promova. Autoritatea pentru Digitalizarea României nu trebuie să acţioneze pentru digitalizarea back-end-ului administraţiei publice, ci trebuie să livreze soluţiile digitale până la cetăţean, pentru o interacţiune cât mai facilă cu statul", a declarat Dragoş Vlad, în alocuţiunea de deschidere a şedinţei.
 
La această primă întâlnire de lucru au fost invitaţi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, şi preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, Sabin Sărmaş.
 
Cei doi oficiali au transmis mesaje de sprijin pentru viitoarea activitate a grupurilor de lucru tematice din cadrul CNTD, mai ales pe temele de actualitate legate de interoperabilitate şi cloud-ul guvernamental.
 
"Voi sprijini activitatea CNTD în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor de succes pentru implementarea platformei naţionale de interoperabilitate", a precizat Sabin Sărmaş.
 
La rândul său, ministrul Sebastian Burduja s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte "contribuţia CNTD pentru proiectul cloud-ului guvernamental şi a viitorului pachet de legi de implementare a acestui proiect".
 
"Ne dorim să colaborăm cu mediul privat şi societatea civilă pe viitorul pachet de acte normative. Procesul de consultări publice prin care a trecut ordonanţa pentru cloud a demonstrat faptul că varianta finală a fost mult îmbunătăţită", a conchis ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
 
La întâlnire au participat reprezentanţii celor mai mari asociaţii din mediul IT&C din România, ai celor mai importante companii multinaţionale din domeniul IT&C şi ai celor mai relevante universităţi de profil din ţară.
 
Pentru perioada următoare, CNTD va avea în atenţie actualizarea documentelor cadru care îi reglementează activitatea, dar şi reactualizarea listei membrilor şi redefinirea grupurilor de lucru.
 
Rolul CNTD este de a contribui la creşterea gradului de transparenţă a deciziilor administraţiei publice, asigurând informarea, consultarea şi participarea activă a membrilor Consiliului în procesul de elaborare a documentelor strategice şi a proiectelor de acte normative cu efecte asupra procesului de transformare digitală a economiei şi societăţii româneşti.
 
În marja Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală, se constituie grupuri de lucru tematice, prin decizie a preşedintelui ADR, pe teme precum: cloud-ul guvernamental, identitatea electronică, transformarea digitală, AI şi Big Data, competenţe digitale, interoperabilitate.
 
Din 2020 până în prezent, peste 300 de organizaţii din mediul privat şi din societatea civilă au devenit membri ai CNTD. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 62 / 21694
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EXCLUSIV | MPR Partners intră în al treilea arbitraj ICSID, cu pretenții de cca. 383 mil. €, alături de avocații biroului newyorkez Squire Patton Boggs. De cealaltă parte, lângă reclamanți stă o firmă cu 1200 de avocați și 30 de birouri pe mai multe continente
Studiu Refinitiv | Sectorul fuziunilor şi achiziţiilor a frânat puternic în primul semestru al acestui an. Activitatea de M&A a scăzut cu 21 % la nivel global, iar în Europa Estică regresul a fost de 18 %. Câteva firme de avocați cu prezență la București strălucesc, însă, în clasamentele globale și europene
Avocații Kinstellar spun că au remarcat preocuparea angajatorilor de a creiona strategii de menținere a personalului-cheie, fiind mandatați în acest sens cu elaborarea unor programe de tip Stock Option Plan sau a unor scheme de bonusare în funcție de performanțe. Activitate intensă în practica de Employment, cu mandate diverse și o echipă expusă la proiecte cu un caracter multidisciplinar
Noul ghid al Comitetului European pentru Protecția Datelor ar putea aduce o creștere statistică a sancțiunilor, spun avocații Wolf Theiss, firmă cu o echipă dedicată proiectelor din acest domeniu | Biroul din București a asistat clienții în tranzacții complexe, care au implicat aspecte mai sofisticate de protecția datelor. Potențialii cumpărători ai unei afaceri sunt din ce în ce mai interesați să înțeleagă riscurile la care se expun din perspectiva protecției datelor și care sunt modalitățile de a se proteja
Wolf Theiss promovează trei avocați din linia a doua care au participate la unele dintre cele mai importante tranzacţii. Brian Jardine, Managing Partner: Promovarea, recunoaștere a contribuțiilor profesionale deosebite la consolidarea poziției de lider pe piața românească a biroului din București
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Senior Associate | Banking & Finance
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Laura Elena Ionașcu, medie finală 9,79 (2021): Cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect. De o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare
Arbitrajul KELAG-Kärntner Elektrizitäts-Aktiengesellschaft and others v. Romania intra în linie dreaptă după ce părțile și-au ales arbitrii. România a mers pe mâna unui avocat cu o bogată experiență în comerț internațional, care a lucrat timp de 20 de ani pentru guvernul mexican
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Ion Arhiliuc a trecut Prutul pentru a studia Dreptul la Iași și a fost unul dintre cei mai buni absolvenți din generația anului 2021, cu nota 9,60: ‘Media a atras anumite oportunități. Apreciez că România oferă toate oportunitățile necesare unui profesionist, însă depinde de fiecare dacă uzează de aceste pârghii’
Pe masa de lucru a avocaților Mitel & Asociații au ajuns proiecte legate de protecția datelor cu caracter personal din ce în ce mai sofisticate. Mădălina Mitel, Partener: Data Protection a devenit o practică de sine stătătoare la nivelul societății noastre, iar mandatele primite sunt dintre cele mai diverse și provocatoare
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...