
ANAF: Şase firme cu sedii în Bucureşti şi judeţul Gorj au vândut cosmetice de 62,5 milioane lei,fără factură
23 Septembrie 2021
AgerpresReprezentanţii ANAF susţin că firmele depistate funcţionau în 21 de sedii şi puncte de lucru distincte din judeţul Gorj şi Bucureşti, inclusiv la domiciliile membrilor familiei persoanelor implicate.
Şase firme au vândut, în perioada 2015 - 2020, în sistem online, produse cosmetice şi aparate de întreţinere corporală în valoare de aproximativ 62,5 milioane de lei, fără emiterea facturilor aferente, producând astfel un prejudiciu estimat bugetului de stat în valoare de 17,58 milioane lei, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), transmis joi AFERPRES.
"În cadrul operaţiunii Mercur, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat un grup de şase firme care, în perioada 2015 - 2020, au vândut online produse cosmetice şi aparate de întreţinere corporală în valoare de 62.502.228 lei fără emiterea facturilor aferente, producând un prejudiciu estimat bugetului de stat în valoare de 17,58 milioane lei, compus din TVA (10,04 milioane lei), impozit pe profit (7,47 milioane lei) şi impozit pe veniturile microîntreprinderilor (64.312 lei). Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală au instituit măsuri asigurătorii asupra unor active identificate în valoare de 7,93 milioane lei şi vor sesiza organele de urmărire penală specializate", precizează sursa citată.
Reprezentanţii ANAF susţin că firmele depistate funcţionau în 21 de sedii şi puncte de lucru distincte din judeţul Gorj şi Bucureşti, inclusiv la domiciliile membrilor familiei persoanelor implicate.
La adresa de contact precizată pe site-uri nu exista niciun angajat şi era folosită doar pentru corespondenţă. Produsele erau importate din China, oferite spre vânzare prin intermediul a trei website-uri proprii şi livrate prin curier către persoane fizice, fără emiterea facturilor aferente. Astfel, pentru circa 60% din bunurile importate din China prin două firme din grup, s-au emis facturi fictive pentru descărcarea scriptică a stocurilor, în timp ce clienţilor din online le erau livrate produsele prin curier, fără facturi sau alte documente legale.
"Pentru încasarea a 62.502.228 lei din vânzarea bunurilor erau folosite conturi bancare personale ale membrilor familiei implicate sau una dintre cele nouă adrese la care funcţionau firmele din grup, pentru numerar. În paralel, pentru a menţine aparenţa legalităţii activităţii grupului, restul de circa 40% din bunurile importate din China erau tranzacţionate legal prin celelalte patru firme din grup, care desfăşurau comerţ fiscalizat prin intermediul aceloraşi platforme online", notează sursa citată.
ANAF avertizează că operaţiunea "Mercur" de verificare a vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier va continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor şi recomandă tuturor comercianţilor, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure că au achitat toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1795 / 4753 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...