ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bogdan Chiriţoiu a fost ales membru în Consiliul de Administraţie al ACER

18 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Răzvan Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al ACER în perioada 2014-2016, a afirmat, pentru AGERPRES, că este aceasta este o victorie foarte importantă pentru România, iar ţara noastră câştigă astfel influenţă şi respect la nivel european.

 
 
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost ales, vineri, membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

"Salut alegerea domnului Bogdan Chiriţoiu la conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER). Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER. Îl felicit pe domnul Bogdan Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat", a scris Popescu.


El a felicitat pentru rezultat şi Reprezentanţa Permanentă a României la UE, care a contribuit la succes.

"Nu în ultimul rând, doresc să îi mulţumesc lui Răzvan Nicolescu, fostului preşedinte român al ACER, pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România", a adăugat ministrul.

La rândul său, Răzvan Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al ACER în perioada 2014-2016, a afirmat, pentru AGERPRES, că este aceasta este o victorie foarte importantă pentru România, iar ţara noastră câştigă astfel influenţă şi respect la nivel european.

"Este o victorie superbă a Romaniei! Am avut un candidat impecabil din punct de profesional şi hotărât să se bată pentru a-şi reprezenta cu onoare ţara, într-o competiţie grea. Am avut o echipă de la Reprezentanţă motivată şi care a ştiut ce face. Mă bucur că am putut ajuta la acest succes. Este un succes al întregului sector energetic românesc! Pentru România, faptul că are un reprezentant în conducerea ACER înseamnă respect şi influenţă", a precizat Nicolescu.

În urmă cu o săptămână, Bogdan Chiriţoiu declara, pentru AGERPRES, că, în cazul în care va obţine un post în Consiliul de Administraţie al ACER, nu va părăsi autoritatea de concurenţă.

"Este vorba despre un Consiliu de Administraţie, adică o întâlnire pe lună cel mult. Pot deţine ambele funcţii, în paralel. Propunerea a fost făcută de Ministerul de Externe", a declarat Chiriţoiu.

Potrivit ACER, Consiliul de Administraţie se întruneşte de şase-şapte ori pe an la Bruxelles, la Ljubljana sau în ţara din care provine preşedintele instituţiei.

Într-un anunţ postat pe site-ul ACER, se menţionează că pe 27 ianuarie 2020 vor expira mandatele a trei membri ai Consiliului de Administraţie şi a doi membri supleanţi. Astfel, CA va trebui să numească acum trei noi membri şi doi supleanţi.

În urma unui apel pentru candidaturi, preşedinţia ACER a primit până la termenul limită stabilit la 18 octombrie 2019 opt propuneri: Stefano Besseghini (Italia), Vaclav Bartuska (Republica Cehă), Bogdan Chiriţoiu (România), Lubomir Kuchta (Slovacia), Karin Lunning (Suedia), Pawel Pikus (Polonia), Zhecho Donchev Stankov (Bulgaria) şi Michel Thiolliere (Franţa).

România a mai avut un reprezentant în conducerea ACER. Răzvan Nicolescu a fost vicepreşedinte al CA al ACER în perioada 2010-2014 şi preşedintele CA între 2014 şi 2016.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3005 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...