ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Code for Romania reporneşte mecanismul TaskForce şi vine cu soluţii digitale în contextul crizei din Ucraina

25 Februarie 2022   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, măsurile vizate de Code for Romania vor ajuta în oferirea de informaţii verificate despre situaţia actuală şi efecte, ajutor în administrarea nevoilor critice ale refugiaţilor, resurse şi capacitate pentru autorităţile locale şi sprijin pentru societatea civilă din Ucraina şi Republica Moldova.

 
 
Asociaţia Code for Romania reporneşte mecanismul TaskForce, aşa cum a făcut-o şi în cazul pandemiei Covid-19, şi vine cu un ecosistem de soluţii digitale în contextul crizei din Ucraina, conform unui comunicat remis, joi seara, AGERPRES.
 
"Asociaţia Code for Romania vine cu un ecosistem de soluţii digitale în contextul crizei din Ucraina. Războiul aţintit astăzi asupra Ucrainei a declanşat deja o serie
de crize cu efecte grave pe termen mediu şi lung, mii de refugiaţi fug, terifiaţi, spre ţara noastră şi alţi vecini. La doar doi ani de zile, Code for Romania reporneşte mecanismul TaskForce, aşa cum a făcut-o şi în cazul pandemiei Covid-19, când panica, frica, nesiguranţa, neputinţa au pus stăpânire pe România", se menţionează în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, măsurile vizate de Code for Romania vor ajuta în oferirea de informaţii verificate despre situaţia actuală şi efecte, ajutor în administrarea nevoilor critice ale refugiaţilor, resurse şi capacitate pentru autorităţile locale şi sprijin pentru societatea civilă din Ucraina şi Republica Moldova.
 
"Este imperios necesar ca societatea civilă din România să vină în ajutorul vecinilor noştri, din respect pentru libertate, democraţie, valori ştirbite în acest moment în ţara vecină. Am oprit activitatea uzuală pentru a concentra întreaga atenţie a echipei şi comunităţii Code for Romania pe soluţii care să diminueze efectele războiului. Prin TaskForce punem pe picioare un ecosistem de 4 soluţii care să sprijine refugiaţii ucraineni care vor ajunge în România. Concomitent, ne punem toată capacitatea noastră la dispoziţie pentru a sprijini societatea civilă din Ucraina şi Republica Moldova în aceste momente grele pentru ei, dar şi pentru a sprijini autorităţile locale sau centrale din România care au un rol activ în a oferi sprijin în aceste momente", a declarat Bogdan Ivănel, Co-fondator şi CEO Code for Romania.
 
Astfel, în acest moment, Asociaţia Code for Romania are în curs de operaţionalizare un ecosistem de 4 soluţii. Una dintre ele este "un acoperiş", o soluţie de identificare de spaţii de cazare care va ajuta refugiaţii care ajung în România şi au nevoie de ajutor imediat. În platformă se pot înregistra persoane care pot pune la dispoziţie camere sau imobile pentru persoanele care locuiesc în adăposturile puse la dispoziţie de autorităţile române.
 
Cea de-a doua este "Resource & Volunteer Management (RVM), soluţia de gestionarea a resurselor folosită deja în acest moment de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţia permite managementul stocurilor de resurse disponibile, al cantităţii acestora, tipuri de materiale şi locurile în care ele sunt depozitate, precum şi statusul voluntarilor organizaţi pe specializări distincte.
 
Altă soluţie este "Cine Ce Face", o soluţie care este în acest moment în curs de adaptare la condiţiile noii crize, la război, pentru a avea o imagine cât mai clară a rolurilor actorilor instituţionali în această situaţie de urgenţă.
 
Cea de-a patra, "Dopomoha", e o platformă de informare şi sprijin pentru persoanele care vor solicita ajutor României. Cu ajutorul unui decision-tree orice persoană va putea să găsească în câteva minute care sunt procedurile pe care trebuie să le urmeze pentru a obţine azil, cazare sau alte resurse disponibile pentru ei în situaţia în care se află.
 
Informaţiile vor fi disponibile în română, ucraineană şi rusă, se subliniază în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1407 / 4665
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...