ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul Judeţean Dolj a câştigat procesul cu MApN privind emiterea autorizaţiei de construire a depozitului Lidl de la Cârcea

06 Martie 2024   |   AGERPRES

Cu privire la situaţia sistemului radar instalat la UM 01803L Cârcea, biroul de presă al MApN a informat în 29 septembrie 2022 că sunt "speculaţii fără legătură cu realitatea" informaţiile apărute în spaţiul public care acreditau ideea că Ministerul Apărării Naţionale intenţiona sau ar fi luat în discuţie relocarea în altă zonă a sistemului radar din dotarea UM 01803L Cârcea, pentru a permite continuarea lucrărilor la depozitul aparţinând SC LIDL România SCS.

 
 
Curtea de Apel Craiova a decis marţi, printr-o hotărâre definitivă, că este valabilă autorizaţia de construire emisă de Consiliul Judeţean Dolj pentru depozitul Lidl din comuna Cârcea.

Consiliul Judeţean Dolj câştigă astfel procesul intentat de Ministerul Apărării Naţionale, care a solicitat anularea autorizaţiei de construire a acestui depozit pe motiv că se află în apropierea sistemului radar instalat la UM 01803L Cârcea.

"Admite recursul declarat de recurentul pârât Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Admite recursul declarat de recurenta pârâtă LIDL ROMÂNIA SCS. Casează în parte încheierea din data de 13.09.2022 în ceea ce priveşte rămânerea în pronunţare asupra tranzacţiei încheiate în cauză. Casează încheierea din data de 20.09.2022 cu consecinţa casării şi a celorlalte încheieri recurate şi a sentinţei nr. 1640/2023 din 28.09.2022. Trimite cauza spre rejudecare primei instanţei. Definitivă. Pronunţată azi, 05.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei", se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova, care a judecat recursul formulat de părţi la decizia Tribunalului Dolj de anulare a autorizaţiei de construire.


Tribunalul Dolj a dispus în septembrie 2023 anularea Autorizaţiei de construire nr. 206/28.06.2021 emisă de Consiliului Judeţean Dolj şi obliga pârâta S.C. LIDL România S.C.S. să desfiinţeze lucrările de construcţii executate în baza acestei autorizaţii de construire în termen de o lună de zile de la rămânerea definitivă a respectivei sentinţe.

Prin decizia de marţi a Curţii de Apel Craiova au fost anulate în totalitate hotărârile primei instanţe, inclusiv decizia de a nu se ţine cont de convenţia de împăcare a părţilor, situaţia fiind acum cea dinaintea acestui proces.

Cu privire la situaţia sistemului radar instalat la UM 01803L Cârcea, biroul de presă al MApN a informat în 29 septembrie 2022 că sunt "speculaţii fără legătură cu realitatea" informaţiile apărute în spaţiul public care acreditau ideea că Ministerul Apărării Naţionale intenţiona sau ar fi luat în discuţie relocarea în altă zonă a sistemului radar din dotarea UM 01803L Cârcea, pentru a permite continuarea lucrărilor la depozitul aparţinând SC LIDL România SCS.

"Ministerul Apărării Naţionale nu a fost înştiinţat şi nu a primit spre analiză o solicitare de avizare în cursul procesului de emitere a autorizaţiei de construcţie nr. 206 din 28.06.2021, eliberată de Consiliul Judeţean Dolj, pentru realizarea centrului logistic având ca beneficiar S.C. LIDL România SCS, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Personalul UM 01803L Cârcea a întreprins demersuri legale imediat ce a fost evident că în zonă apare o nouă construcţie, respectiv începând cu data de 24 ianuarie 2022, când lucrările de construcţie în discuţie au ajuns în stadiul ridicării stâlpilor structurii de rezistenţă supraterană, dată la care unitatea a sesizat situaţia prin raport către eşalonul superior. La data de 26 ianuarie 2022, Ministerul Apărării Naţionale a înştiinţat, prin adrese oficiale Consiliul Judeţean Dolj, Primăria Cârcea şi SC LIDL România SCS cu privire la necesitatea imperativă a opririi construcţiei, până la obţinerea avizului din partea MApN, în conformitate cu prevederile legale, având în vedere faptul că obiectivul industrial este situat la aproximativ 2 km sud de perimetrul unităţii militare, în zona de protecţie instituită pentru asigurarea funcţionării la parametrii optimi a radarului AN/FPS-117 din dotarea unităţii militare", a informat MApN.

Ministerul Apărării Naţionale a formulat ulterior acţiuni în instanţă în vederea anulării autorizaţiei de construcţie şi a sistării lucrării.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 231 / 4665
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...