ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA: Directorul adjunct al Administraţiei Bazinale de Apă Banat, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

16 Septembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ervin Luci, la data faptei director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Banat, în prezent director adjunct în cadrul ABA Banat, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 
 
Fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă Banat, în prezent adjunct al instituţiei, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi aprobat cumpărarea directă a unor produse la preţuri supraevaluate.
 
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ervin Luci, la data faptei director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Banat, în prezent director adjunct în cadrul ABA Banat, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În faţa judecătorilor vor ajunge şi Aurica Maria Gal, la data faptei director economic în cadrul ABA Banat, Vasile Sîrbu, la data faptei consilier juridic în cadrul instituţiei, Olivia Gabriela Mangu (fostă Popescu), la data faptei angajat al Biroului Achiziţii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Timiş (subunitate a ABA Banat), şi a Elenei Simona Vrăşmaş, la data faptei economist în cadrul Biroului Achiziţii SGA Timiş (subunitate a ABA Banat), pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că Ervin Luci, în calitate de director al ABA Banat, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat, fără o necesitate reală, efectuarea mai multor achiziţii directe de produse (echipamente de protecţie, scule şi materiale sanitare), de la o societate comercială agreată, la preţuri supraevaluate.
 
"În demersul său infracţional, ce ar fi avut loc în perioada mai - iulie 2013, inculpatul Ervin Luci ar fi beneficiat şi de ajutorul celorlalţi inculpaţi care au avizat documentele justificative ale achiziţiilor", menţionează DNA.
 
Concret, spun anchetatorii, achiziţiile respective, în valoare totală de 599.332 lei, au fost posibile deoarece, prin acţiunile lor, cei inculpaţii ar fi divizat un contract în mai multe părţi distincte, cu valori mai mici, pentru a evita aplicarea procedurilor de organizare a licitaţiei publice.
 
"ABA Banat ar fi plătit în mod nejustificat pentru aceste achiziţii suma de 599.332 lei (inclusiv TVA), sumă ce reprezintă prejudiciu adus bugetului instituţiei publice, întreaga cheltuială fiind efectuată fără bază legală. Corelativ, ca urmare a încheierii şi derulării cumpărărilor directe sus menţionate s-ar fi creat pentru societatea agreată un folos nepatrimonial necuvenit în valoare de 207.731 lei (inclusiv TVA)", spun procurorii.
 
Conducerea ABA Banat a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză, informează DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Timiş cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1509 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...