ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA: Fostul primar din Pantelimon Petruş Câmpulungeanu, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

03 Noiembrie 2020   |   Agerpres

În acelaşi dosar, a fost deferit Justiţiei Aristide Olteanu, la data faptei secretar al comunei, pentru participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (61 acte materiale).

 
 
Petruş Câmpulungeanu, la data faptelor primar al comunei ilfovene Pantelimon, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de peste 150 de fapte de instigare la abuz în serviciu.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marţi AGERPRES, procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petruş Câmpulungeanu pentru două infracţiuni de participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată (154 acte materiale).
 
În acelaşi dosar, a fost deferit Justiţiei Aristide Olteanu, la data faptei secretar al comunei, pentru participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (61 acte materiale).
 
Potrivit rechizitoriului, Câmpulungeanu şi Olteanu, cu încălcarea prevederilor Legii fondului funciar 18/1991 şi a Ordinului prefectului judeţului Ilfov de constatare a dreptului de proprietate, ar fi emis, în perioada 2004 - 2007, documente oficiale care ar fi permis unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale să dobândească drept de proprietate asupra unor suprafeţe de teren totalizând 75.549,89 mp, situate pe raza comunei Pantelimon.
 
"Concret, cele două persoane, cu ajutorul funcţionarilor din Primăria comunei Pantelimon (care au acţionat fără vinovăţia prevăzută de lege), ar fi semnat înscrisuri oficiale în care erau consemnate aspecte neadevărate cu privire la situaţia terenurilor şi ar fi înaintat instituţiei Prefectului propuneri privind constatarea, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate", se precizează în comunicatul DNA.
 
Ulterior, susţin anchetatorii, pe baza acelor documente, prefectul judeţului Ilfov ar fi emis, fără vinovăţie, un număr de 154 ordine prin care se constata dreptul de proprietate privată asupra unor suprafeţe de teren de pe raza comunei Pantelimon.
 
"Prin aceste demersuri, comuna Pantelimon a suferit o pagubă reprezentată de scoaterea, în mod nelegal, din patrimoniul său, a unor suprafeţe de teren în valoare totală de 2.803.013 lei", explică DNA.
 
În cauză, Primăria comunei Pantelimon nu s-a constituit parte civilă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.
 
Anterior, procurorii au încheiat două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru câte două infracţiuni de participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Un acord a fost încheiat cu Angela Barna, la data faptei secretar al comunei Pantelimon, pentru 31 de acte materiale - 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Cel de-al doilea acord o vizează pe Felicia Ergoveanu (fostă Filip), persoana care certifica copiile falsificate ale registrului agricol şi registrului cadastral în cadrul Primăriei Pantelimon, pentru 99 acte materiale - 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2314 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...