ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Executivul comunitar solicită României să aplice corect sistemul de performanţă şi de tarifare pentru serviciile de navigaţie aeriană

25 Iulie 2024   |   Agerpres

Problemele identificate se referă la nivelul sau alocarea necorespunzătoare a costurilor percepute companiilor aeriene, precum şi la stimulentele financiare insuficiente pentru prestatorii de servicii.

 
 
Comisia Europeană a decis, joi, să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere României şi altor 16 state membre UE pentru neaplicarea corectă a anumitor dispoziţii ale sistemului de performanţă şi de tarifare a cerului unic european (SES) pentru serviciile de navigaţie aeriană, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Sunt vizate Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Spania, Croaţia, Italia, Letonia, Ungaria, Malta, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovacia şi Finlanda.

Regulamentele privind cerul unic european [Regulamentul (CE) nr. 549/2004 şi Regulamentul (CE) nr. 550/2004] impun statelor membre să aloce costurile comune între serviciile de navigaţie aeriană de rută şi serviciile de navigaţie aeriană terminală în mod proporţional, pe baza unei metodologii transparente. Statele membre trebuie, de asemenea, să includă în planurile lor de performanţă sisteme de stimulente care să sprijine realizarea obiectivelor de performanţă.


Problemele identificate se referă la nivelul sau alocarea necorespunzătoare a costurilor percepute companiilor aeriene, precum şi la stimulentele financiare insuficiente pentru prestatorii de servicii. Punerea incorectă în aplicare a normelor UE afectează nu numai veniturile furnizorilor de servicii de navigaţie aeriană, ci şi nivelul tarifelor plătite de companiile aeriene, în calitate de clienţi ai acestor furnizori de servicii.

Prin urmare, Comisia trimite scrisori de punere în întârziere celor 17 state membre, care din acest moment au la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a remedia deficienţele semnalate de Comisie. Dacă nu primeşte un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 39 / 4532
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR asistă Wolt și DoorDash la achiziția Tazz, Echipa, coordonată de Vlad Stamatescu (Counsel) și Andrei Toșa (Managing Associate), sub supervizarea lui Costin Tărăcilă (Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
Rising Stars | Darius Constantin Avrigeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2023, a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Media cu care am terminat facultatea nu reprezintă un simplu număr, ci un întreg set de cunoștințe acumulate pe parcursul studenției și chiar munca depusă în vederea asimilării acestor cunoștințe, acestea din urmă fiind cele care mi-au permis de fapt să ajung, din punct de vedere profesional, acolo unde mi-am propus”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...