ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hidroelectrica: Selecţia Directoratului desfăşurată în 2019, declarată perfect legală de ICCJ

16 Noiembrie 2023   |   Agerpres

Directoratul Hidroelectrica consideră că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aduce claritate în această chestiune şi îşi exprimă, de asemenea, bucuria că prin aceasta sunt îndepărtate de companie acuzaţii formulate de persoane ale căror interese sunt cel puţin discutabile, mai ales că acestea păreau să vizeze oprirea celui mai mare IPO realizat vreodată la Bursa de Valori Bucureşti şi să exercite presiune pe noua procedură de selecţie a managementului derulată în acest an.

 
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri, 15 noiembrie, recursul formulat de Hidroelectrica împotriva Deciziei nr. 316/2013 din 1 martie în procesul privind anularea procedurii de selecţie a Directoratului societăţii desfăşurat în anul 2019.
 
"Astfel, prin hotărârea rămasă definitivă, a fost constatată atât legalitatea, cât şi corectitudinea desfăşurării procedurii de selecţie a managementului Hidroelectrica în conformitate cu O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, au fost casate deciziile anterioare ale Curţii de Apel Bucureşti, iar cauza a fost trimisă aceleiaşi instanţe pentru rejudecare, în condiţiile ICCJ. Reamintim că procesul a fost intentat de un fost director financiar al companiei, în contextul IPO-ului Hidroelectrica, având potenţialul de blocare a activităţii de la acea vreme a companiei. Acţiunea în instanţă viza întreaga echipă de conducere din perioada 2019-2023. Hidroelectrica a fost reprezentată în proces de SCA Piperea şi Asociaţii şi de SCA Doru Trăilă şi Asociaţii", se arată într-un comunicat al companiei.
 
Directoratul Hidroelectrica consideră că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aduce claritate în această chestiune şi îşi exprimă, de asemenea, bucuria că prin aceasta sunt îndepărtate de companie acuzaţii formulate de persoane ale căror interese sunt cel puţin discutabile, mai ales că acestea păreau să vizeze oprirea celui mai mare IPO realizat vreodată la Bursa de Valori Bucureşti şi să exercite presiune pe noua procedură de selecţie a managementului derulată în acest an.
 
Societatea Hidroelectrica are, începând cu data de 7 noiembrie 2023, o nouă conducere, ca urmare a parcurgerii unui proces recent de selecţie a managementului profesionist conform O.U.G. 109, noua echipă fiind formată din Karoly Borbely - Director General Executiv sau Chief Executive Officer - "CEO", Bogdan-Nicolae Badea, Chief Investment Officer - "CIO", Radu-Ioan Constantin, Chief Administrative Officer - "CAO", Marian Fetita, Chief Financial Officer - "CFO", Ianaş Rădoi, Chief Operating Officer - "COO".
 
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic National, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.
 
Hidroelectrica s-a listat în acest an la Bursa de Valori Bucureşti, prima zi de tranzacţionare a acţiunilor societăţii fiind 12 iulie 2023. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 160 / 4426
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
Bohâlțeanu & Asociații, implicată într-o nouă tranzacție importantă din domeniul industriei aviatice | Firma de avocați a asistat grupul Christian Tour în procedura de preluare de la Aegean Airlines SA a 51% în cadrul companiei aeriene românești Anima Wings Aviation SA. Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner) și Daniela Milculescu (Partner), în prim plan
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...