
Judecata poate începe în dosarul Tel Drum. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au confirmat legalitatea rechizitoriului
11 Ianuarie 2019
MediafaxDosarul are la bază o sesizare a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor înregistrată la data de 16 mai 2017 şi va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au confirmat legalitatea rechizitoriului şi au dispus începerea judecăţii pe fond în dosarul în care firma Tel Drum este acuzată de acuzată de deturnare de fonduri europene. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 3 zile.
„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune judecarea cauzei privind pe inculpaţii Pitiş Petre, Neda Florea, Vişan Mircea, SC Tel Drum SA, SC WFA Impex SRL şi părţile civile. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta deciziei Tribunalului Bucureşti.
Firma Tel Drum a fost trimisă în judecată de DNA în decembrie 2017, alături de reprezentanţii acesteia, Petre Pitiş, Mircea Vişan, Florea Neda, dar şi de o altă societate - SC WFA Impex SRL - şi reprezentantul ei, Florian Ion, acuzaţiile fiind de fraudă cu fonduri europene, respectiv complicitate.
„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune judecarea cauzei privind pe inculpaţii Pitiş Petre, Neda Florea, Vişan Mircea, SC Tel Drum SA, SC WFA Impex SRL şi părţile civile. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta deciziei Tribunalului Bucureşti.
Firma Tel Drum a fost trimisă în judecată de DNA în decembrie 2017, alături de reprezentanţii acesteia, Petre Pitiş, Mircea Vişan, Florea Neda, dar şi de o altă societate - SC WFA Impex SRL - şi reprezentantul ei, Florian Ion, acuzaţiile fiind de fraudă cu fonduri europene, respectiv complicitate.
Potrivit DNA, în anul 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de firma Tel Druma SA în cadrul programului „Creşterea Competitivităţii Economice”, finanţat din fonduri europene, urmând a achiziţiona o „staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA”. Proiectul trebuia implementat până la data de 31 decembrie 2015. Pe 2 septembrie 2015, Tel Drum SA a publicat pe site-ul www.fonduri-ue.ro anunţul de achiziţie de bunuri (staţia mobilă), iar în urma derulării etapelor din procedura de atribuire a contractului de furnizare bunuri a fost declarată câştigătoare firma WFA Impex SRL, arată anchetatorii.
Sursa citatată precizează că după depunerea cererii de rambursare în luna februarie 2016, Tel Drum a primit, în cadrul proiectului, suma nerambursabilă de 4.849.375 lei, apropiată de valoarea maximă eligibilă, din care majoritatea, respectiv suma de 4.170.462,5 lei provenind din fonduri europene.
"În rechizitoriu se arată că, în cadrul proiectului finanţat din bani europeni, reprezentanţii Tel Drum SA, inculpaţii Vişan Mircea, Petre Pitiş şi Neda Florea şi reprezentantul WFA Impex SRL, inculpatul Ion Florian, au încălcat, pe de-o parte, regulile privind derularea procedurii de atribuire a contractului de furnizare şi, pe de altă parte, au întocmit documente care atestau fapte şi împrejurări nereale (documente utilizate ulterior în obţinerea fondurilor nerambursabile)", spune DNA.
Procurorii au pus sechestru pe bunurile persoanelor fizice cercetate, dar şi pe cele ale societăţilor, inclusiv Tel Drum, până la concurenţa sumei de 4.849.375 lei. Dosarul are la bază o sesizare a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor înregistrată la data de 16 mai 2017 şi va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.
Tot în dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4718 / 4752 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...