ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Liliana Popescu-Bîrlan - noul director general al Institutului Diplomatic Român

28 Iulie 2022   |   Agerpres

Liliana Popescu-Bîrlan este profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, unde predă, printre altele, Politică Externă şi Diplomaţie, Teoria Relaţiilor şi Organizaţiilor Internaţionale, Rusia şi vecinătatea estică a UE şi Mindful Research in Political Sciences.

 
 
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a numit-o pe Liliana Popescu-Bîrlan în funcţia de director general al Institutului Diplomatic Român, a informat joi MAE.
 
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, mandatul acesteia începe la data de 1 august.
 
Liliana Popescu-Bîrlan este profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, unde predă, printre altele, Politică Externă şi Diplomaţie, Teoria Relaţiilor şi Organizaţiilor Internaţionale, Rusia şi vecinătatea estică a UE şi Mindful Research in Political Sciences.
 
Este absolventă a Facultăţii de istorie - filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti.
 
În perioada 1991 - 1996, şi-a continuat studiile la Universitatea din Manchester, obţinând titlul de doctor (1996) cu teza "Individual Freedom and Political Manipulation".
 
Între anii 1998 - 1999 şi-a desfăşurat activitatea în Ministerul Afacerilor Externe, ocupând funcţiile de consilier al ministrului Afacerilor Externe şi director al Direcţiei de Planificare Politică.
 
Totodată, ea este autoarea a numeroase publicaţii, printre care şi cărţile Individual Freedom and Political Manipulation (2003) şi Construcţia Uniunii Europene (2009).
 
Este cofondatoare şi editor-şef al revistei academice româneşti bianuale în limba engleză The Romanian Journal of Society and Politics.
 
Conform MAE, în perioada următoare, obiectivele principale ale noului director general al IDR vor viza îmbunătăţirea programelor de formare şi educare continuă în domeniul politicii externe şi al relaţiilor internaţionale, aprofundarea dimensiunii de cercetare şi expertiză pe zone geografice şi pe problematici funcţionale, precum şi consolidarea integrării IDR în cadrul reţelei internaţionale de institute diplomatice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 972 / 4515
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...